Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 izlases basketbolistes brauks uz Eiropas U18 kausa finālturnīru Ungārijā

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Latvijas 3x3 izlases basketbolistes brauks uz Eiropas U18 kausa finālturnīru Ungārijā
Latvijas U18 3x3 izlases basketbolistes
Publicitātes foto

Latvijas 3x3 izlases basketbolistes - Diāna Dude, Annija Skārleta Ķergalve, Elīna Pabērza, Ligita Līga Golovko - svētdien Rīgā, pie Brīvības pieminekļa Eiropas U18 kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā izcīnīja otro vietu, kvalificējoties finālturnīram, kas no 1. līdz 3. septembrim notiks Debrecenā (Ungārija).

Latvijas U18 sieviešu izlase sestdien apakšgrupu turnīrā izcīnīja uzvaras abās spēlēs un ieņēma 1. vietu. Ceturtdaļfinālā pret Rumāniju mirkli pirms mača beigām Ligita Līga Golovko izpildīja precīzu pustālo metienu, nodrošinot panākumu ar 11:10 un ceļazīmi uz Debrecenu. Tā ir pirmā reizi Eiropas čempionātu vēsturē trīs gadu vēsturē, kad finālturnīrā būs pārstāvēts Latvijas meiteņu 3x3 basketbols.

Turnīra turpinājumā Latvijas basketbolistes vispirms pusfinālā 19:8 pārspēja Ukraina, bet cīņā par kvalifikācijas sacensību uzvarētāju titulu ar 18:19 tika zaudēts Spānijas vienaudzēm. No Rīgas turnīra ceļazīmes uz finālsacensībām ieguva Spānija, Latvija, Ukraina, Krievija un Nīderlande. Golovko kļuva par turnīra rezultatīvāko spēlētāju - piecās spēlēs kopumā 37 punkti.

Latvijas U18 vīriešu izlase (Aivars Dambis, Edvards Reinis Mežulis, Rodrigo Būmeisters, Teodors Bergmanis) turnīra pirmajā dienā izcīnīja trīs uzvaras trijās spēlēs, apakšgrupā izcīnot pirmo vietu. Ceturtdaļfinālā Latvija mērojās spēkiem ar serbiem, piedzīvojot dramatisku zaudējumu papildlaikā - 16:17. Līdz ar to nākamā spēle kļuva par izšķirošo cīņā par vietu Eiropas kausa finālturnīrā. Latvija ar 7:11 zaudēja Beļģijai.

No Rīgas turnīra uz Debrecenu brauks Itālija, Spānija, Rumānija, Beļģija, Serbija un Ukraina.

Izmantotie resursi:
3X3 | Latvijas Basketbola savienība