Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Gotfrīda: "Jādomā par katru spēli"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Gotfrīda: "Jādomā par katru spēli"
RTU/Merks komanda
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Pagaidām komandai iet labi, protams, ja neskaitām spēles ar Cēsīm un TTT. Tas ir tikai sākums, vēl viss priekšā," pēc piektās uzvaras izcīnīšanas Latvijas Sieviešu basketbola līgā teica "RTU/Merks" sieviešu basketbola komandas rezultatīvākā spēlētāja, spēka uzbrucēja Ilze Gotrīda.

Dzimusi dobelniece, spēlējusi Kandavā, „Juglas” sporta skolas audzēkne laiku dala starp sacensībām jaunatnes līgā, LSBL un piedalās arī Jaunās sieviešu basketbola līgas sacensībās. „Pie komandas trenēties nāku divreiz nedēļā,” stāsta Ilze. „RTU/Merks ir divas komandas, treniņos kopā esam ap divdesmit. Kopumā te sanāk pavadīt nedaudz vairāk laika kā „Juglā”. Īstenībā treniņi ir samērā reti, spēles notiek biežāk.”

Trešdien Gofrīda bija rezultatīvākā spēlētāja laukumā, 33 minūtēs savācot 24 punktus (2p 9/19, 3p 0/2, 1p 6/8), izcīnot 10 atlēkušās bumbas, 2 reizes rezultatīvi piespēlējot, 4 reizes atņemot bumbu pretiniecēm un 5 reizes kļūdoties. Spēlētāja savāca „double-double”, turklāt iemeta sāncenšu grozā tikpat divpunktu metienu, cik LU basketbolistes prata izdarīt kopā. Vidēji spēlēs gūti 18,6 punkti, izcīnītas 9,6 bumbas zem groziem, rezultatīvi piespēlēts 1,6 reizes un bumbas pārtvertas 3,8 reizes.

„Jācīnās ar visām komandām. Nevar paredzēt, kuras uzvarēs, kuras nē. Nav tā kā Cēsīm, profesionālajām komandām, kuras zina, ka varēs uzvarēt visas. Mums jādomā par katru spēli,” uzsver Gotfrīda. Sīvāka konkurence veidojas starp piecām komandām, kuras šobrīd ierindojas no trešās līdz septītajai vietai, visām izcīnot vismaz pa vienam panākumam. To vidū ir trīs augstskolu vienības – LU, DU, RTU, Kurzemes komanda „Liepājas metalurgs” un „TTT Juniores”.

2010. gada rudenī Ilze plāno basketbola gaitas turpināt Amerikā, spēlēšanu apvienojot ar mācībām. „Doma ir nākamgad braukt mācīties uz Ameriku, pagaidām vēl nezinu, kurā skolā. Piedāvājumi jau nāk. Uz parastu koledžu negribētos doties, jābrauc uz universitāti.”

  +2 [+] [-]

, 2009-11-06 21:25, pirms 14 gadiem
„Juglas” sporta skolas audzēkne, kura basketbolu līdz 7. vai 8. klasei spēlēja Kandavā, to jau arī varēja pieminēt, vai arī Noviks nemaz to nezin...