Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Dikeoulakoss: "Vēl ir laiks uzlabojumiem"

Andris Vētra
Andris Vētra

Dikeoulakoss: "Vēl ir laiks uzlabojumiem"
George Dikeoulakoss
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Latvijas sieviešu basketbola izlase pārbaudes spēlē ar 60:38 uzvarēja Ukrainas basketbolistes. Latvijas izlases sastāvā rezultatīvākā bija Dita Krūmberga, kura guva deviņus punktus, pa astoņiem punktiem Zanei Tamanei un Kristīnei Kārkliņai. Laukumā esot vien nedaudz vairāk kā četras minūtes, septiņus punktus guva Kristīne Vītola, kura šovasar U20 izlases sastāvā izcīnīja bronzas medaļas Eiropas čempionātā Liepājā.

Pēcspēles preses konferencē Ukrainas izlases galvenā trenere Irina Šupakina atzina, ka izlasei ir problēmas ar sastāvu. Spēlētājas, kurām būtu jākļūst par līderēm, nav izlases sastāvā dažādu iemeslu dēļ (bērna kopšanas atvaļinājums, traumas, nevēlas spēlēt izlasē). Trenere uzskata, ka būtiskākais ir nevis tas, ka komanda zaudēja, bet gan tas, ka tika zaudēta cīņa par atlēkušajām bumbām. Ukrainas izlasei šī bija tikai piektā pārbaudes spēle. "Lai arī Latvijas izlase ir pieredzējusi komanda, tomēr Ukrainas izlase neparādīja labāko spēli un ceram izrādīt lielāku pretestību otrajā pārbaudes spēlē", tā Ukrainas izlases galvenā trenere.

Latvijas izlases spēlētāja Ieva Kubliņa pēc spēles atzina: "Spēle varbūt nebija tā skaistākā, bet uzvara ir uzvara. Uzskatu, ka uzvarētājus netiesā." Kubliņa atzina, ka ir lietas, pie kurām jāpiestrādā un tam arī vēl ir nedēļa laika. Lielo kļūdu skaitu Kubliņa skaidroja sekojoši: "Ārējām spēlētājām ir jāpierod, ka nav Anetes (Anetes Jēkabsones-Žogotas – aut.). Spēlētājām nav tik daudz pieredzes bumbu "pārvest" pāri centram." Ieva Kubliņa atzinīgi novērtēja jauno spēlētāju (U20 izlases spēlētāju Anetes Klintsones, Sabīnes Niedolas un Kristīnes Vītolas – aut.) sniegumu. Viņa atzina, ka jaunajām spēlētājām nav viegli pierast pie izlasē izmantotajām sistēmām.

Latvijas izlases galvenais treneris George Dikeoulakos pēc spēles atzina, ka spēlēt ar dažādas basketbola skolas pārstāvošām izlasēm izvēlēts, lai spētu spēlēt pret dažādiem pretiniekiem. Spēli pret Ukrainas izlasi uzskata par pēdējo pārbaudi. Treneris atzinīgi novērtēja to, ka lielākā daļa komandas ir sapratusi trenera filozofiju. "Pēdējo četrdesmit dienu laikā spēlētājas ir ieguldījušas lielu darbu. Komandas ķīmijā trūkst spēlētājas, kas katrā spēlē var iemest 20 punktus. Taču no katras pārbaudes spēles paņemam labāko un spēlējam kā komanda", tā treneris. Tomēr Dikeoulakos norādīja, ka šodien bija cerējis vairāk sagaidīt no spēlētājām uzbrukumā: "Uzbrukumā bija gan kļūdas, gan daudz sasteigtu darbību, taču to tomēr komanda spēja labot aizsardzībā. Var uzvarēt arī ar aizsardzību." Treneris izcēla komandas darbību aizsardzībā, jo pretinieces spēja iemest vien 38 punktus: "Nav svarīgi, ka pretinieks bija Ukrainas izlase, svarīgi, ka pretiniecēm neļāvām iemest vairāk kā 38 punktus."

Vēl atsevišķas lietas treneris plāno uzlabot jau līdz otrajai pārbaudes spēlei pret Ukrainu. Nedēļa ir pietiekami, lai veiksmīgi sagatavotos spēlēm Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā ar Rumāniju, Izraēlu un Serbiju. Šajā laikā tiks piestrādāts, lai labāk nospēlētu tieši pret konkrētajiem pretiniekiem.

George Dikeoulakos tiešām ir apmierināts ar spēlētāju piemērošanos jaunajai trenera filozofijai. "Vienmēr, kad jāpielāgojas jaunam trenerim, tas paņem laiku, taču mums nav laika līdz novembrim vai decembrim", tā treneris. Treneris arī vēlas, lai būtu līdzsvars gan spēlei uz groza apakšu, gan metieniem no distances. Šodien tas īsti neizdevās, jo spēlētājas "neatrada" piespēles uz āru.

Elīna Babkina pirmajā spēlē pret Ukrainas izlasi nespēlēja, jo treneri izlēma piesaudzēt spēlētāju, kurai ir neliels savainojums, kas gan spēlēt nebūtu traucējis. Anetei Horelikai traumas dēļ kvalifikācijas turnīrs ies secen.

Latvijas izlases basketbolistes ar otro spēli pret Ukrainu (slēgtā spēle - bez skatītājiem) noslēgs sagatavošanās posmu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram.

  +1 [+] [-]

, 2010-08-06 00:49, pirms 14 gadiem
vienmēr ir laiks uzlabojumiem

  +2 [+] [-]

, 2010-08-06 01:03, pirms 14 gadiem
pimp my team, dude .

  +7 [+] [-]

, 2010-08-06 01:04, pirms 14 gadiem
Dāmas vienmēr ir līmenī
Slēpts komentārs: burkans21

  +1 [+] [-]

, 2010-08-06 01:09, pirms 14 gadiem
burkans21 rakstīja: Kas ir Dikeoulakoss ??? Es tiešām nezinu.
Jaunais Sieviešu izlases treneris.
Slēpts komentārs: Rexis95

  +4 [+] [-]

, 2010-08-06 01:32, pirms 14 gadiem
Veiksmi meiteneem gaidamajaas ciinjaas

     [+] [-]

, 2010-08-06 03:17, pirms 14 gadiem
Lai kā es censtos, tomēr viņa uzvārdu izrunāt es nespēju

  -1 [+] [-]

, 2010-08-06 07:02, pirms 14 gadiem
Iesauka - Diks!

  +3 [+] [-]

, 2010-08-06 09:16, pirms 14 gadiem
Ceru, ka oficiālās spēlēs Niedola būs vairāk laukumā. Mūsējām nevajadzētu būt problēmām gaidāmajās spēlēs!

  -1 [+] [-]

, 2010-08-06 10:45, pirms 14 gadiem
eduards fināls rakstīja: Ceru, ka oficiālās spēlēs Niedola būs vairāk laukumā. Mūsējām nevajadzētu būt problēmām gaidāmajās spēlēs!
nesatraucies, gan spēlēs, vakar jau sākumsastāvā nāca.

  -1 [+] [-]

, 2010-08-06 10:47, pirms 14 gadiem
Ja treners atstās mūsu jaunās spēlētājas u-20,tad viņu gaida teicams rezultāts,ja jaunās nebūs tad gaidām nogurumu,traumas un Zvirgzdiņa bēdīgo likteni.Jaunā vīru komanda to pierādija.

  -1 [+] [-]

, 2010-08-06 11:03, pirms 14 gadiem
eduards fināls rakstīja: Ceru, ka oficiālās spēlēs Niedola būs vairāk laukumā. Mūsējām nevajadzētu būt problēmām gaidāmajās spēlēs!
nesaprotu,ko var cepties ap Niedolu vienmēr,to,ka viņa ir talantīga neviens nenoliedz,bet vietu pamatsastāvā dāmu izlasē es viņai neredzu,uz maiņu ok!Ja spēle nav ap viņu,tad nemaz tik daudz punktu nesamet un aizsardzībā vēl daudz jāpieliek,tāpēc nedomāju,ka meitenes jau šobrīd viņu uzskata par jauno "Aneti"

  -2 [+] [-]

, 2010-08-06 15:16, pirms 14 gadiem
persik rakstīja: nesaprotu,ko var cepties ap Niedolu vienmēr,to,ka viņa ir talantīga neviens nenoliedz,bet vietu pamatsastāvā dāmu izlasē es viņai neredzu,uz maiņu ok!Ja spēle nav ap viņu,tad nemaz tik daudz punktu nesamet un aizsardzībā vēl daudz jāpieliek,tāpēc nedomāju,ka meitenes jau šobrīd viņu uzskata par jauno "Aneti"
kam tu to stāsti? ar pirkstu statistikā bakstītājiem? Lielai daļai šeit par komandu sporta veidiem sajēgas nav vispār. Tur jau tā lieta, ka uz improvizāciju vēl kaut kā saiet, bet ja jāspēlē pēc sistēmas, tad ir grūti. Līvija varbūt ir laba trenere ar to, ka bērnus savāc un pieskata, lai nepamet treniņus, bet taktiku jau vajadzēja mācīties gadus divus atpakaļ. Nu SN vien skolotājs turpmāk būs - Bufārs, redzēsim, vai abiem pietiks pacietības. Ja viss izdosies, tad nākošgad - lūdzu, variet pieprasīt SN sākumsastāvā, bet nejau uz šodienu... (P.S. uz izlasi jau paņems tāpat, jo reāli jau tagad ir tikai 14 spēlētājas)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2010-08-07 17:41, pirms 14 gadiem
ir jasak spelet cits basketbols jo tagad vairs nav Jekabsone tapec ir jabut citai taktikai katra zina veismi musu Damam