Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Latvija gūst divas uzvaras, bet paliek bez Pasaules kausa ceturtdaļfināla

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvija gūst divas uzvaras, bet paliek bez Pasaules kausa ceturtdaļfināla
Rihards Aleksandrovs (no kreisās), Elvijs Frīdenbergs, Everts Ramza un Roberts Bērze. Foto: FIBA

Deviņus punktus iemetot Evertam Ramzam, Latvijas U18 izlase 3x3 basketbolā ceturtdien Mongolijā Pasaules kausa spēlē ar rezultātu 19:18 pārspēja Baltkrieviju, tobrīd saglabājot minimālas izredzes uz ceturtdaļfināla sasniegšanu, bet vēlāk noslēdzošajā mačā, kad cerības jau bija zudušas, ar 21:19 apspēlēja arī Gruziju.

Latvijas 3x3 basketbola izlasē U18 vecuma grupā dalībai Pasaules kausa izcīņā iekļauti Rihards Aleksandrovs, Roberts Bērze, Elvijs Frīdenbergs un Everts Ramza. Latvijas komanda turnīrā izsēta ar augsto trešo numuru, ko nodrošina FIBA rangs. Tomēr otrdien pirmajos mačos latvieši savu statusu nespēja attaisnot - ar 13:21 tika zaudēts ASV izlasei un ar 16:20 mājiniecei Mongolijai.

Ceturtdaļfinālā iekļūs divas labākās grupas komandas, kas nozīmē, ka latviešiem ceturtdien ne tikai jāpieveic Baltkrievija un Gruzija, bet arī jācer arī uz konkurentu neveiksmēm, lai iekļūtu labāko astotniekā.

Spēlē pret Baltkrieviju ceturtdien jau pašā spēles sākumā Latvija ieguva vairāku punktu pārsvaru, ilgstoši turoties priekšā par 1-3 punktiem. Pēc četrām spēles minūtēm Latvija bija priekšā ar 11:8, tomēr komanda jau bija nopelnījusi sešas piezīmes, kamēr pretiniekiem tā bija vien viena, līdz ar to turpinājumā vajadzēja spēlēt daudz uzmanīgāk. Baltkrievi pietuvojās līdz 10:11, bet uzreiz pēc tam ar diviem tālmetieniem atbildēja Ramza, kurš tobrīd jau bija guvis astoņus punktus.

Divas minūtes pirms beigām Baltkrievija ar raidījumu no groza apakšas un vienu precīzu soda metienu samazināja deficītu līdz 15:17. Kaut uzreiz pēc tam Aleksandrovs atjaunoja trīs punktu pārsvaru, Baltkrievija vēlreiz izcēlās no groza apakšas ar sodu un bija pat iespēja panākt izlīdzinājumu, tomēr abi soda metieni lidoja garām. Cīņas izskaņa bija dramatiska un kļūdām bagāta, tomēr Latvija noturēja uzvaru ar 19:18.

Pēc šīs spēles apašgrupas kopvērtējumā ASV un Mongolijai bija pa divām uzvarām divās cīņās, bet pa vienai reizei mačus ar uzvarām noslēgušas Latvija un Gruzija. Tomēr drīz pēc tam ASV un Mongolija tika pie trešajiem panākumiem, atņemot Latvijai cerības uz iekļūšanu nākamajā posmā.

Pēdējā spēlē, kas neko vairs neizšķīra, Ramza vēlreiz sameta deviņus punktus, bet Latvija pārspēja Gruziju.

U18 Pasaules kausa izcīņas turnīri 3x3 basketbolā notiek kopš 2011. gada. Latvija puišu konkurencē bija pārstāvēta pirmajos trijos turnīros, labākos rezultātus sasniedzot 2011. un 2013. gadā, kad čempionātu noslēdza devītajā vietā.

     [+] [-]

, 2019-06-06 15:19, pirms 5 gadiem