Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Renārs Buivids

“Ghetto Basket” Pro grupas sezona sāksies 13. maijā ar cīņu par braucienu uz Maskavu

“Ghetto Basket” Pro grupas sezona sāksies 13. maijā ar cīņu par braucienu uz Maskavu
2017. gada "Ghetto Basket" Superfināls Grīziņkalnā
Publicitātes foto

“Ghetto Basket” Pro grupas sezona sāksies svētdien, 13. maijā Rīgā, Grīziņkalnā ar starptautisko turnīru “Ghetto Basket Pro. Ticket to Moscow Challenger”. Vasaras laikā turnīros Latvijā būs iespēja izcīnīt trīs (!) ceļazīmes uz Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) 3x3 basketbola Pasaules tūres turnīriem, tādēļ sacensībās ne tikai Rīgā, bet arī Ogrē, Jelgavā, Liepājā, Krāslavā, Cēsīs, Alūksnē un Ventspilī sagaidāms liels skaits meistarīgu ārzemju komandu.

Ja iepriekš Latvijā bija noticis tikai viens FIBA 3x3 basketbola “Satellite” kategorijas turnīrs, kad 2017. gada 13. jūlijā Rīgā, Centrāltirgus paviljonā sešu valstu kopumā 39 komandas cīnījās par ceļazīmi uz “Moscow Open”, tad šogad mūsu valstī notiks “Challenger”, “Satellite” un “Quest” līmeņa finālsacensības un to posmi. Līdz ar to pašmāju Pro grupas komandām būs lieliska iespēja ne tikai tikt pie daudz vairāk FIBA 3x3 basketbola pasaules ranga punktiem, bet arī samērot spēkus ar citu valstu 3x3 basketbolistiem, gūstot jaunu pieredzi.

FIBA 3x3 basketbola sacensību kalendārā (https://play.fiba3x3.com/) Latvijā notiekošos Pro grupas turnīrus var atpazīt ne tikai pēc nosaukuma, bet arī pēc logo – “Ghetto Basket Pro” vai “Ghetto Basket Quest”.

“Ghetto Basket” organizatore biedrība “Streetbasket” starpsezonu laikā no FIBA saņēma tiesības Latvijā organizēt “Challenger” kategorijas turnīru. 28. un 29. jūlijā Ventspilī pirmo reizi notiks “Ghetto Basket Ventspils Challenger”, kas kļūs par septīto reizi notiekošā “Ghetto Games” Ventspils festivāla vienu no spilgtākajām sastāvdaļām. Ventspils turnīra čempioni un finālisti saņems tiesības startēt Pasaules tūres Lozannas (Šveice) posmā 24. un 25. augustā.

“Ghetto Basket Ventspils Challenger” kopumā piedalīsies 16 komandas. Piecas no ceļazīmēm uz šo turnīru varēs izcīnīt arī Latvijā notiekošajos “Satellite” turnīros – Ogrē (26. maijs), Jelgavā (30. jūnijs), Liepājā (7. jūlijs), Krāslavā (21. jūlijs) un Cēsīs (22. jūlijs). Pārējās vietas Ventspils turnīrā sadala FIBA, izvērtējot pretendentu pieteikumus uz šo turnīru, kā arī izspēlējot ceļazīmes “Satellite” turnīros ārpus Latvijas.

Pirmo reizi Latvijā šovasar notiks arī FIBA 3x3 basketbola Pasaules tūres “Quest” formāta turnīrs, kurā komandas sezonas laikā cīnās par kopvērtējuma punktiem, lai finālposmā jau izspēlētu galveno balvu – ceļazīmi uz Pasaules tūri. “Ghetto Basket Quest” sezonā būs 14 posmi – katru ceturtdienu no 17. maija līdz 16. augustam Rīgā, Grīziņkalnā. Finālturnīrs notiks 23. augustā Grīziņkalnā, kur 16 komandas cīnīsies par ceļazīmi uz Pasaules tūres posmu Debrecenā (Ungārija) 30. un 31. augustā.

“Ghetto Basket Quest” finālturnīrā startēs katra posma uzvarētājas, kā arī divas labākās kopvērtējuma komandas bez automātiskajām ceļazīmēm. Ja kāda no vienībām uzvarēs divas vai vairāk reizes, tad atlikušās vietas ieņems kopvērtējuma nākamās labākās komandas. Šāda sistēma tiek izmantota arī FIBA 3x3 basketbola Pasaules tūrē, cīnoties par vietām uz Pasaules tūres finālturnīru.

“Ghetto Basket Pro” turnīrs 4. augustā Alūksnē būs īpašs ar to, ka sacensību uzvarētāji saņems ceļazīmi uz Igaunijas 3x3 basketbola “Quest” sērijas finālu “Tallinn Open”, kas kaimiņvalsts galvaspilsētā notiks 11. augustā. Šā turnīra likme – vieta Pasaules tūres Lozannas (Šveice) posmā 24. un 25. augustā.

“Ghetto Basket” desmitā sezona 13. maijā tiks atklāta ar iespaidīgu 3x3 basketbola turnīru, jo vismaz deviņu valstu (Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Polijas, Nīderlandes, Bosnijas un Hercegovinas) komandas Rīgā, Grīziņkalnā cīnīsies par vienu ceļazīmi uz “Challenger” turnīru “Tinkoff Moscow Challenger” 18. un 19. maijā Maskavā. “Ghetto Basket” izlase jau saņēmusi vietu Maskavas turnīrā, tādēļ tās uzvaras gadījumā uz “Challenger” dosies otrās vietas ieguvēja. “Tinkoff Moscow Open” likme ir divas vietas Pasaules tūres posmā Prāgā (Čehija) 4. un 5. augustā.

“Ghetto Basket” sezonas noslēgums gan Pro grupā, gan citās grupās tradicionāli notiks augusta pēdējā ceturtdienā. Šoreiz tas būs 31. augusts. Pro grupā par iespaidīgo naudas balvu sacentīsies 24 komandas. Vietas finālā saņems “Ghetto Basket Quest” 14 posmu kopvērtējuma labākās 16 vienības.

Pa vienai ceļazīmei uz Grīziņkalnu saņems “Ghetto Basket Pro” tūres posmu uzvarētājas – 2. jūnijā Saldū un Kuldīgā, 29. jūlijā “Ghetto Games” festivālā Ventspilī, kā arī Raita Silarāja kausa izcīņā 9. jūnijā Ventspilī. Šo četru turnīra kopvērtējumā divas labākās komandas bez automātiskajām ceļazīmēm arī tiks aicinātas piedalīties “Ghetto Basket” Superfinālā 31. augustā.

Vēl divas vietas superfinālā saņems jaunizveidotās “A7 tūres” Vīriešu grupas 12 posmu kopvērtējuma labākās komandas. “A7 tūrē” apvienojušies Bauskas, Iecavas un Ķekavas 3x3 basketbola organizatori, katrā no A7 šosejas vietām sarīkojot pa četriem turnīriem. Vīriešu grupas kopvērtējuma uzvarētāji saņems arī dāvanu karti no basketbola veikala “ProBasketball”.

Ja kāda no komandām uz “Ghetto Basket Pro” Superfinālu saņems vairāk par vienu ceļazīmi, tad šīs vietas aizpildīs “Ghetto Basket Quest” 14 posmu kopvērtējuma nākamās labākās vienības.

Informācija par FIBA 3x3 basketbola visiem turnīriem atrodama oficiālajā sporta veida sacensību vietnē - https://play.fiba3x3.com/.

Jautājumi saistībā ar 3x3 basketbolu Latvijā uzdodami uz e-pastu renars32@gmail.com.


, 2018-05-06 22:45, pirms 6 gadiem
Nu i nahren to Saskanjas pasaakumu. Tur sportam nav galvenaa noziime. Nekaa Personiiga jau ljoti labi visu paraadiija kaa Nils tur smuki samaksaajis, tam peerkamajam *aukam un tas kaajas paplesh, kam tik vajag un sludina, ko vajag. Nozheelojami.
Reinis Avotiņš. Foto: Ģirts Gertsons
2

"Liepājai" jāpanāk izlīdzinājums vai jāsāk kalt atvaļinājuma plāni

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla stadijā šovakar pulksten 19:00 tiks aizvadīta sērijas ceturtā spēle starp "Liepāju" un "Ogri". Liepājnieki centīsies pagarināt savu sezonu un panākt piekto spēli, kamēr ogrēnieši lūkos tikt pie pusfinālu atvedošā panākuma sērijā, kurā šobrīd ar 2-1 priekšā ir Ulda Švēdes komanda.
Linards Jaunzems. Foto: Dāvis Lejasmeiers
8

Latvijas basketbola klasikā dalīs apvienotās līgas bronzas godalgas

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā piektdienas vakarā "Rimi" Olimpiskajā centrā (pulkst. 19:00) tiks aizvadīta turnīra priekšpēdējā sezonas spēle. Savstarpējo cīņu par bronzas godalgām aizvadīs "VEF Rīga" un "Ventspils" komandas. Tiešraide būs skatāma kanālā TV4.
Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.