Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Kžiževskim 5. tituls vai "Wisconsin" 1. triumfs pēc 74 gadu pārtraukuma?

Kžiževskim 5. tituls vai "Wisconsin" 1. triumfs pēc 74 gadu pārtraukuma?
Maiks Kžiževskis un Džalils Okafors
Foto: AFP/Scanpix

ASV pilsētā Indianapolisā šonakt tiks noskaidroti NCAA 77. čempionāta uzvarētāji. Maika Kžižveska trenētie "Duke" basketbolisti sacentīsies ar "Wisconsin" komandu, spēles sākums plkst. 4:18 pēc Latvijas laika.

"Duke" (34-4) komandai galvenā trenera Maika Kžiževska ērā (kopš 1980. gada) ir izdevies tikt pie četriem NCAA tituliem un 12 reizes iekļūt "Final Four". "Wisconsin" (36-3) nevar lepoties ar tādu panākumu daudzumu – fināls sasniegts pirmo reizi kopš 1941. gada, kad tika izcīnīts arī vienīgais tituls. "Wisconsin" šī brīža trenerim Bo Raienam ir četri čempiona tituli, taču tie izcīnīti NCAA trešajā divīzijā.

Pusfinālā "Wisconsin" izsita par favorītiem uzskatītos "Kentucky" basketbolistus. Džona Kalipāri trenētā komanda šosezon vēl nebija piedzīvojusi zaudējumu, taču 39. spēlē tomēr bija spiesta atzīt savu sakāvi (64:71). "Duke" pusfināla cīņa bija nedaudz vieglāka – ja neskaita pirmās piecas minūtes spēlē, Kžiževska vadītā komanda darbojās pārliecinoši un svinēja uzvaru ar 81:61.

Par "Duke" līderi var uzskatīt centru Džalilu Okaforu, kurš vidēji mačā gūst 17,5 punktus un izcīna 8,6 atlēkušās bumbas. Kvins Kuks pievieno 15,6 punktus, 3,3 bumbas zem groziem un 2,7 rezultatīvas piespēles, bet Džastisam Vinslovam vidēji spēlē ir 12,7 punkti un 6,4 atlēkušās bumbas. Par saspēli rūpējas Taijuss Džounss, kurš 11,5 punktiem un 3,5 atlēkušajām bumbām pievieno 5,7 piespēles. Zīmīgi, ka Okafors, Vinslovs un Džounss ir pirmgadnieki.

Tikmēr "Wisconsin" sastāvā lielākā uzmanība tiks pievērsta uzbrucējam Frenkam Kaminskim, kurš vidēji spēlē izceļas ar 18,7 punktiem un 8,1 atlēkušo bumbu. Sems Dekers pievieno 13,9 punktus un 5,4 bumbas zem groziem, bet vēl viens uzbrucējs Naidžels Heizs – 12,4 punktus un 6,3 atlēkušās bumbas.

Pēc "Kentucky" izstāšanās favorīti uz čempiona titula izcīnīšanu ir "Duke", kuri šosezon savstarpējā spēlē ar "Wisconsin" jau vienreiz spējuši uzvarēt. 3. decembrī Kžiževska vadītā komanda izcīnīja panākumu ar 80:70, Džounsam izceļoties ar 22 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un četrām piespēlēm.

"Nedomāju, ka ir daudz tādu man zināmu basketbola līdzjutēju, kas apgalvotu, ka "Duke" nav laba komanda. Daudzi apgalvoja, ka "Duke" ir spēcīgi, jo decembrī spēja mūs uzvarēt. Varu teikt, ka mēs to neesam ignorējuši," spēku samēru prognozes pirms spēles komentēja "Wisconsin" treneris Raiens.

"Sezonas sākumā domāju, ka viņi būs labākā komanda valstī, un tā arī bija. "Kentucky" nezaudēto spēļu sērija aizēnoja "Wisconsin" panākumus, taču pēc iepriekšējās spēles "Wisconsin" ir nākuši gaismā," par fināla pretiniekiem izteicās Kžiževskis.

Spēle sāksies plkst. 4:18 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
NCAA.com – The Official Website of NCAA...
ESPN: The Worldwide Leader in Sports


, 2015-04-06 15:36, pirms 9 gadiem
Spēle sāksies 4:18! Ko tā? tradīcijas kaut kādas?
, 2015-04-06 15:42, pirms 9 gadiem
Uzskatu,ka šajā spēlē atslēgas spēlētajs nav ne Kaminskis,ne Dekers un ne pat Okafors,bet gan Winslows. Jāskatās,ko būs izdomājis Coach K,bet nebūšu ļoti pārsteigts,ja tieši Winslows segs Kaminski. Jo Jeffersonam īsti neredzu variantus nosegt viņu. Un par Okaforu nemaz nerunāšu. Troika pēc troikas sejā! Bet nu laikam tāpat likšu uz DUKE!
, 2015-04-06 16:21, pirms 9 gadiem
Ceru Viskonsina paņems. Nepatīk Duke. Abas ar Kentukī tik rekrutē labākos prospektus valstī
, 2015-04-06 16:26, pirms 9 gadiem
Born Ready rakstīja: Uzskatu,ka šajā spēlē atslēgas spēlētajs nav ne Kaminskis,ne Dekers un ne pat Okafors,bet gan Winslows. Jāskatās,ko būs izdomājis Coach K,bet nebūšu ļoti pārsteigts,ja tieši Winslows segs Kaminski. Jo Jeffersonam īsti neredzu variantus nosegt viņu. Un par Okaforu nemaz nerunāšu. Troika pēc troikas sejā! Bet nu laikam tāpat likšu uz DUKE!
Es domāju Vinslovs segs Dekeru
, 2015-04-06 17:13, pirms 9 gadiem
Vot tev brivdienas...Sedi katru nakti un luri basketbolu
Duke janem.
, 2015-04-06 17:14, pirms 9 gadiem
Par DUKE. pagāšgad jau biju par viņiem, īpaši par Pārkeru, bet nu izgāzās viņi. šogad viņi paņems, kaut arī wisconsin ir labi.
, 2015-04-06 18:55, pirms 9 gadiem
Bikmeikeri Wiskonsinu uzskata par favoriti.pfff easy money uz Duke
, 2015-04-06 19:22, pirms 9 gadiem
Vynilz rakstīja: Es domāju Vinslovs segs Dekeru
Sākumā pilnīgi noteikti,bet,ja nebūs,kas tiek galā ar Kaminski,tad ļoti iespējams,ka Winslows pasegs arī Kaminski.
, 2015-04-06 19:35, pirms 9 gadiem
Vynilz rakstīja: Ceru Viskonsina paņems. Nepatīk Duke. Abas ar Kentukī tik rekrutē labākos prospektus valstī
Es teiktu,ka Kansas vairāk "vervē" jaunos spēlētajus nekā Duke,lai gan šī sezona Kanzasai ir absolūta izgāšanās.
, 2015-04-06 21:29, pirms 9 gadiem
Kur varēs šo redzēt? Any info?
, 2015-04-06 23:17, pirms 9 gadiem
patiesība par šo cirku - https://www.youtube.com/watch?v=pX8...
Rolands Šmits. Foto: Žalgiris
14

"Monaco" iepirkumu sarakstā ierakstīts Šmita uzvārds

ULEB Eirolīgas pamatturnīrā trešo vietu ieņēmusī AS "Monaco" starp potenciālajiem nākamās sezonas sastāva papildinājumiem noskatījusi Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu, vēsta itāļu portāls "Sportando".
Rodrigo Būmeisters. Foto: Mikus Kļaviņš
1

LBL pusfināls sāksies 25. aprīlī Rīgā, dienu vēlāk otras sērijas pirmā spēle Ventspilī

Latvijas Basketbola savienība (LBS) publicējusi Latvijas čempionāta pusfināla spēļu kalendāru. Kā pirmās laukumā dosies aktuālā valsts čempionvienība "VEF Rīga", kas jau ceturtdien sacentīsies ar garā ceturtdaļfināla sērijā ogrēniešus pieveikušo "Liepāju". Savukārt sērija starp "Ventspili" un debitantiem "Rīgas Zeļļiem" sāksies piektdien.
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
1

Eirolīgā sāksies "play-off": "Real" un "Panathinaikos" pret pārspēļu uzvarētājām

Šovakar ULEB Eirolīgā sāksies ceturtdaļfinālu izspēle. Madrides "Real" cīnīsies pret citu Spānijas komandu "Baskonia", kamēr "Panathinaikos" uzņems Telavivas "Maccabi".