Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

"Ventspils" pārbaudes spēlē pieveic "Tartu/Rock"

"Ventspils" pārbaudes spēlē pieveic "Tartu/Rock"
Bleiks Hamiltons
Foto: bkventspils.lv

Otro pārbaudes spēli, gatavojoties jaunajai sezonai, aizvadījuši BK “Ventspils” basketbolisti, savā laukumā uzņemot Igaunijas bronzas medaļniekus “Tartu/Rock” un izcīnot uzvaru 72:66.

Ventspilnieki spēlei bija pieteikuši piecus jaunos spēlētājus, bet tikai trīs no četriem leģionāriem, jo amerikānis Emanuels Ubilla nevarēja spēlēt nelielas traumas dēļ. Tāpat vēl pietaupīts tiek Rihards Lomažs.

Pirmo četrus punktus mačā guva viesi, bet ventspilnieki ātri atjaunoja līdzsvaru un ceturtdaļas izskaņā arī veica pirmo izrāvienu. No tālās distances trāpīja Māris Gulbis un Maiks Bruševics, bet pēdējā sekundē pēc caurgājiena precīzs bija arī Bleiks Hamiltons – 21:11 “Ventspils” labā.

Arī otrās ceturtdaļas sākumus labāks padevās mājiniekiem, taču tad atmodās arī viesi, un pēc diviem Latvijā zināmā lietuvieša Viteņa Čižauska tālmetieniem Roberts Štelmahers pieprasīja minūtes pārtraukumu (28:21). Tas tiešām noderēja, jo “Ventspils”, arī neskatoties uz visai aktīvo sastāva rotāciju un jauno basketbolistu došanos laukumā (Gūtmanis, Ķilps, vēlāk arī Vikentjevs), prata turēties apmēram desmit punktu plusos, bet puslaiku noslēdza savā labā 43:32.

Līdzīgs bija arī trešās ceturtdaļas scenārijs, jo ventspilnieku pārsvars turējās ap desmit punktiem, dažkārt arī nedaudz pieaugot, bet igauņiem ar tālmetieniem izdevās kaut cik turēties līdzi. Ceturtdaļas vidū ar skaistām epizodēm izcēlās Ventspils lietuviešu centrs Juliuss Juciks, vispirms triecot no augšas, bet jau nākamajā aizsardzībā nobloķējot metienu un savācot atlēkušo bumbu, Pēc 30 spēles minūtēm mājinieku pārsvars bija jau 15 punkti – 63:48.

Un tomēr intriga šajā mačā radās. Viesi pēdējās ceturtdaļas sešās minūtēs guva 15 punktus, mājiniekiem ļaujot gūt tikai divus un pietuvojoties līdz 65:63. Hamiltona grozs trīs minūtes līdz mača beigām sāka ventspilnieku piecu punktu izrāvienu, kas arī bija izšķirošais šajā mačā. “Ventspils” svinēja uzvaru 72:66.

Hamiltona rēķinā šajā mačā 15 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un piecas piespēlēs, Mārim Gulbim 14 punkti, Ronalds Zaķis sameta 13 un izcīnīja deviņas bumbas pie groziem, bet Juciks izcēlās ar desmit punktiem un septiņām bumbām. Ventspilniekiem tā bija otrā pārbaudes spēle, bet pirmajā Rīgā viņi ar 75:91 piekāpās Nikolaja Mazura trenētajai “Parma”.

Roberts Štelmahers, BK “Ventspils” galvenais treneris: “Protams, tā bija tikai pārbaudes spēlē, tomēr savā zālē gribējām uzvarēt. Tāds arī bija mača uzdevums, un tāpēc arī spēli organizējām citādāk, nekā tas bija pirmajā mačā. Tad izspēlēties dabūja visi, tāpēc arī rezultāts bija tāds, kāds nu bija, turklāt pretinieki trāpīja 15 tālmetienus. Šodien gribējām uzvarēt un to arī paveicām. Varējām uzvarēt arī parliecinošāk, bet ceturtajā ceturtdaļā pieļāvām daudz kļūdu, Protams, spēlētāji vēl nav labākajā formā, veidojamies arī kā komanda, un žēl, ka pagaidām nav sanācis visus komandu redzēt spēlē. Ejam uz priekšu, un šodien jau bija nianses, kas sanāca labāk. Varbūt gribētos vēl nedaudz patrenēties un tik bieži vēl nespēlēt, bet vēlāk bus grūti atrast pretiniekus, tāpēc jāņem to, ko var dabūt. Jau drīz nākamās spēles Liepājā.”

Pārbaudes spēle, 5. septembris

Ventspils - Tartu/Rock 72:66 (21:11, 22:21, 20:16, 9:18)
Ventspils: Hamiltons 15 (7ab, 5rp), Gulbis 14, Zaķis 13 (9ab), Jucikas 10 (7ab), Bruševics 9, Jakovičs 6, Vikentjevs 2, Bērziņš 2, Gūtmanis 1, Ķilps; Grīnbergs, Mikuļskis


, 2017-09-05 22:55, pirms 7 gadiem
Kads isti bija sastavs ,Ventiniem
Gribu saprast , kas mums ir potencialajos kandidatos uz otro izlasi, kad puse komandas nebus
, 2017-09-05 23:20, pirms 7 gadiem
Robis87 rakstīja: Kads isti bija sastavs ,Ventiniem
Gribu saprast , kas mums ir potencialajos kandidatos uz otro izlasi, kad puse komandas nebus
Pieliku nedaudz statistikas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-09-06 10:25, pirms 7 gadiem
Robis87 rakstīja: Kads isti bija sastavs ,Ventiniem
Gribu saprast , kas mums ir potencialajos kandidatos uz otro izlasi, kad puse komandas nebus
No šī sastāva tikai Jakovičs, ja neatteiksies pats.
, 2017-09-06 11:21, pirms 7 gadiem
Pēteris Neimanis, VB rakstīja: Pieliku nedaudz statistikas
Kāds tomēr būs modelis:
a) 10 pamata spēlētāji (ieskaitot Aig.Šķēli, Lomažu, Ubillu) + vēl 2 spēlētāji (pievienosies sezonas laikā) + 2 juniori;
b) 10 + 2 juniori?

Šis ''b'' variants būtu ļoti piemērots LBL, bet BCL varētu izrādīties par īsu.
Kristaps Porziņģis 2024. gada 5. aprīlī Bostonā. Foto: AP/Scanpix

Porziņģa debija Bostonā: ceturtais lielākais uzvaru skaits "Celtics" vēsturē

Bostonas "Celtics" un Losandželosas "Lakers" ir vienīgās komandas NBA vēsturē, kuras vismaz 10 reizes regulāro sezonu pabeigušas ar 60 uzvarām. Tagad viena šāda sezona ir arī Kristapa Porziņģa rēķinā.
Bens Šungu. Foto: Marita Brigitta Mones
13

"Ventspils" nespēj iegrožot Šungu, fināls bez Latvijas komandu piedalīšanās

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā regulārās sezonas uzvarētāja "Kalev/Cramo" otrajā puslaikā kontrolēja notikumus laukumā, ar 84:73 laupot "Ventspils" cerības uz turnīra fināla sasniegšanu.
Roberts Blūms. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
5

Roberts Blūms pieteicies 2024. gada NBA draftam

''Octagon Europe'' basketbola aģentūra pavēstījusi, ka 18 gadus vecais Roberts Blūms ir pieteicies 2024. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, kurš gaidāms šī gada jūnija beigās.