Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Notiek darbs, lai atjaunotu "ASK Rīga" darbību

Notiek darbs, lai atjaunotu "ASK Rīga" darbību
"ASK Rīga" talismans Rolands
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Trīs uzņēmēji Jānis Brants, Kristaps Banga, Arnolds Babris un "ASK Rīga" administratore Zinta Zālīte-Rukmane šodien Latvijas medijiem izsūtījuši atklātu vēstuli, kurā pauž, ka šobrīd notiek nopietns darbs, lai atjaunotu "ASK Rīga" darbību.

Ņemot vērā dažādos masu medijos izskanējušās versijas par basketbola kluba „ASK Rīga” likteni pēc biedrības „ASK Rīga” maksātnespējas pasludināšanas, vēlamies informēt, ka ir uzsākts darbs pie sanācijas plāna un kluba darbības atjaunošanas. Biedrības administratore ir saņēmusi risinājumu priekšlikumus, ko iesniedza iniciatīvas grupa, kuras dalībniekiem ir pieredze gan uzņēmējdarbībā un mārketingā, gan basketbola klubu menedžmentā.

Balstoties uz šiem priekšlikumiem, „ASK Rīga” ir iesniegusi pieteikumu Baltijas Basketbola līgai par piedalīšanos BBL elites divīzijā 2009./2010.gada sezonā, kā arī nosūtījusi pieteikumu Latvijas Basketbola savienībai par dalību Latvijas basketbola līgā 2009./2010.gada sezonā, lūdzot pagarināt pieteikšanās termiņu, lai risinātu nepieciešamos organizatoriskos, juridiskos un finansiālos jautājumus.

Lai rastu risinājumus kluba darbības atjaunošanai, vel ir nepieciešama virkne pasākumu, kuru īstenošana šobrīd ir uzsākta. Esam griezušies pie biedrības dibinātāja un lielākā kreditora - „Parex bankas” ar lūgumu atbalstīt sanācijas priekšlikumus. Tāpat iniciatīvas grupa ir uzsākusi sarunas ar kluba līdzšinējiem spēlētājiem par parādsaistību kārtošanas risinājumiem un turpmākām sadarbības iespējām, kā arī jaunu treneru un spēlētāju piesaisti.

Tuvākajā laikā tiks uzrunāti arī citi biedrības kreditori, dibinātāji un biedri, tostarp Rīgas domes jaunā vadība un Nacionālie bruņotie spēki. Ir panākta vienošanās ar „Arēna Rīga” par iespējamu komandas mājas spēļu norisi un cita veida atbalstu, un ir uzsāktas sarunas ar potenciālajiem sponsoriem.

Mēs apzināmies, ka šiem risinājumu mēģinājumiem var būt gan atbalstītāji, gan kritiķi un pat pretinieki. Taču aicinām arī apzināties, ka citu alternatīvu risinājumu nav, līdz ar to vienīgā alternatīva līdzšinējās kluba vadības rīcības rezultātā var būt bankrots.

No kreditoriem, sponsoriem, dibinātājiem, skatītājiem un visiem basketbola atbalstītājiem ir atkarīgs, vai izdosies to nepieļaut un panākt leģendārā ASK zīmola saglabāšanu un turpinājumu Latvijas basketbolā jaunā kvalitātē.

Vēstuli parakstījuši: Zinta Zālīte-Rukmane (ASK Rīga maksātnespējas administratore), Jānis Brants (Tērbatas centrs direktors), Kristaps Banga (Pegasus Sponsorship direktors), Arnolds Babris (SIA Arēna Rīga valdes priekšsēdētājs).


, 2009-08-05 19:34, pirms 15 gadiem
Esam griezušies pie biedrības dibinātāja un lielākā kreditora - „Parex bankas” ar lūgumu atbalstīt sanācijas priekšlikumus

tobiš pie valsts.... labs, ja šitas izies cauri... n tad neapskaužu tos mazos, kam palika parādā pa pāris stabiem
, 2009-08-05 19:34, pirms 15 gadiem
Changals: Atbalstu..
, 2009-08-05 19:35, pirms 15 gadiem
Lai izdodas!
, 2009-08-05 19:40, pirms 15 gadiem
kam tas ir vajadzīgs... vēl viena "komanda", kas nespēj pildīt saistības... sviests... Rīga vnk nespēj pavilkt tik daudz komandas... punkts
, 2009-08-05 19:47, pirms 15 gadiem
cerams, ka izdosies! veiksmi
, 2009-08-05 19:51, pirms 15 gadiem
Nesaprotu, kāda ir tā kluba struktūra! Kam viņš īsti piederēja? Es saprotu, ka Rīgas domei+ Aizsardzības ministrijai. Ja tā tad mazliet dīvaini, jo sanāk ka valsts pati sev(Parexam), spēlētājiem un sadarbības partneriem(viesnīcas, aviokompānijas utt.) ir parādā.
Tad vienkāršojot sanāk mazliet dīvaini, respektīvi aiziet Uvis, Jahoo un citi pie ASK kases lodziņa pēc algas, bet šie atbild, ka mēs jums nevaram samaksāt, jo paši sev(Valsts parexam) esam parādā! Kaut kā tā? varbūt es kļudos un ne visu līdz galam saprotu, sajās pelēkajās shēmās, bet skidrības, kur varēja iztirst 1,5m man ar nav. Un ticības, ka kaut ko var glābt arī nē. Man tas atgādina tādu tukšu Bonoparta pudeli uz kuras mēģina uzlīmēt jaunu šilti un uzlikt korķi, lai mēģinātu iestāstīt, ka tas nu ir ahūnais brendijs.
P.S. Un no glābēja Babra pa gabalu nes pēc sviluma...
, 2009-08-05 19:51, pirms 15 gadiem
nekā tak tur nebūs. protams neesmu pret ASK kluba atjaunošanu, jo tomēr katra komanda palīdz attīstīt basketbolu Latvijā, bet par to vai tur kaut kas sanāks stipri šaubos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-05 19:54, pirms 15 gadiem
viedoklis rakstīja: kam tas ir vajadzīgs... vēl viena "komanda", kas nespēj pildīt saistības... sviests... Rīga vnk nespēj pavilkt tik daudz komandas... punkts
izsaukuma ziime!
, 2009-08-05 20:01, pirms 15 gadiem
Kaut nu izdotos, turās.
Vienmer par ASK
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-05 20:05, pirms 15 gadiem
cilvēkiem nav darba, tādēļ izklaidējas...top jauns ventas/ new vasjuki projekts...common, nu nav no kurienes naudai rasties...valsts nedos, jo tad vēlētāji nesapratīs - pensionāriem naudas nav, bet politisku afēristu sastrādātiem sūdiem ir...naudas neesamība arī norok jebkādas iniciatīvas atdzīvināt šo brandu...pēc bankrota procedūras pabeigšanas jā, ticēšu ka atdzīvosies ASK, bet ne šobrīd...un šie 4 cilvēki kas paraxtījās šķiet ka ir cilvēki bez naudas un ietekmes (direktori, valdes priekšsēdētāji).
, 2009-08-05 20:11, pirms 15 gadiem
Pilnīgs stulbums ,kāda sanācija !?
Visus tos kas vadīja klubu nepielaist pie BB klubu struktūrām vismaz 3 gadus !!!
BK BUKI , Līvāni , Saldus , Jūrmala utt par 1,5 m varētu desmit gadus uzturēt puslīdz profesionālu komandu un vēl 3 sporta skolas grupas !!!
Tāda izšķērdība ..........
, 2009-08-05 20:59, pirms 15 gadiem
turamies
, 2009-08-05 21:09, pirms 15 gadiem
Bāc... Babris, nu tas irs viests... Brants tak Jelgavā tā arī neko normālu neizdarīja, tik zīmējās, tad ar Kalniņu to nesagatvoto LBS revolūciju taisīja, vismaz konferencē tribīnē kāpa un neviens saprata, ko īsti grib. Tādus tak no basketbola jātur pa gabalu!!!
, 2009-08-05 21:37, pirms 15 gadiem
Labi par Parex uzrakstijushI!! praktiski nekas nav mainijies...
atkal ceram uz valsts naudu?
parex - valsts,, tapat ka rigas dome un Nacionalie brunjotie speki!
absurds!
, 2009-08-05 22:03, pirms 15 gadiem
un kam tas ir vajadzīgs
Slēpts komentārs: kārkls:)))
, 2009-08-06 08:15, pirms 15 gadiem
Apsveicama rosība,bet kur paliek ASK galvenais izšeptētājs - ŠERNHOFS ???
Kristaps Porziņģis cenšas apturēt Keilebu Martinu. Foto. USA Sports Today. Scanpix
68

Porziņģim vāja metienu precizitāte, "Heat" ar trejaču rekordu nokārto līdzsvaru sērijā

Otro spēli Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadījusi Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics". Tā ar 101:111 piekāpās Maiami "Heat", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu pirmās kārtas sērijā (1-1). Porziņģis spēli noslēdza ar sešiem gūtajiem punktiem.
Anna Liepiņa 2024. gada 11. aprīlī. Foto: Margarita Vigule

Bronzas intriga turpinās Daugavpilī: vai Liepāja mājās brauks ar kausu?

Ceturtdien, 25. aprīlī, turpināsies Latvijas Sieviešu basketbola līgas izslēgšanas spēles. Daugavpils Universitāte plkst. 18:00 uzņems Liepāju, kura bronzas sērijā līdz divām uzvarām atrodas vadībā ar 1-0. Tiešraidi skaties rakstā.
Gregs Vitingtons. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
17

Duelēšanos LBL pusfināla stadijā uzsāks čempione VEF un pārsteidzošā "Liepāja"

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla kārta šovakar iesāksies ar spēli "Rimi" Olimpiskajā centrā, kur pulksten 19:00 sāksies sērija līdz tīrs uzvarām starp aktuālo valsts čempionvienību "VEF Rīga" un nedaudz pārsteidzoši pusfinālu sasniegušo "Liepāju". Spēles tiešraidi demonstrēs kanāls TV4.