Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Boloņas "Virtus" vairāk nekā 16 tūkstoš skatītāju priekšā triumfē FIBA Čempionu līgā

Boloņas "Virtus" vairāk nekā 16 tūkstoš skatītāju priekšā triumfē FIBA Čempionu līgā
Boloņas "Segafredo Virtus" basketbolisti. Foto: FIBA

FIBA Basketbola Čempionu līgas turnīrā pirmoreiz tā vēsturē triumfējusi Itālijas komanda Boloņas "Segafredo Virtus", kas 16 437 skatītāju klātbūtnē Beļģijas ostas pilsētā Antverpenē ar rezultātu 73:61 finālā pieveica Čempionu līgas pirmā turnīra uzvarētāju Tenerifes "Iberostar".

Finālspēli 18 500 cilvēku ietilpīgajā "Sportpaleis" arēnā šovakar tiesāja Mārtiņš Kozlovskis. Labu pamatu tālākajai spēlei "Virtus" ielika jau pirmajā ceturtdaļā, kuru Itālijas komanda iesāka ar 13:2 izrāvienu. Turpinājumā salīdzinoši īsā laikā "Iberostar" spēja uz brīdi atvērt savu uzbrukumu un gūt sešus punktus, pietuvojoties līdz 8:15. Tomēr ceturtdaļas atlikušajās trīsarpus minūtēs Kanāriju salu komandu pievīla katastrofālā precizitāte, kā rezultātā "Virtus" atrāvās līdz 20:8. Spēles turpinājumā "Iberostar" spēja mača gaitu izlīdzināt, taču Boloņas "Virtus" savu vadību spēja noturēt pārliecinoši. "Iberostar" ceturtajā ceturtdaļā savu vadību spēja samazināt līdz sešiem punktiem (59:65), taču pēdējās sekundēs atkal pievīla precizitāte no distances (spēlē kopumā "Iberostar" realizēja vien piecus no 37 tālmetieniem...) un Boloņas "Virtus" pārliecinoši noturēja uzvaru.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 6 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Kevins Punters. "Iberostar" rindās 18 punktus guva un astoņas rezultatīvas piespēles savāca Tims Abromaitis.

Savukārt bronzas medaļas šodien ieguva "Četru fināla" rīkotāja Antverpenes "Telenet Giants", kas atspēlēja pirmajā ceturtdaļā iekrāto deviņu punktu deficītu, otrajā ceturksnī veica 15:2 izrāvienu un beigās ar rezultātu 72:58 droši pārspēja Bambergas "Brose" vienību, kuru sezonas ievadā trenēja Ainars Bagatskis. Milžu sastāvā ar 16 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Džeišons Teits. Tikmēr "Brose" rindās 12 punktu un sešas bumbas zem groziem iekrāja Lūiss Olinde.

Tika noteikts arī Čempionu līgas sezonas labākie spēlētāji. Simboliskajā pieciniekā iekļuvuši Bambergas "Brose" basketbolists Tairīzs Raiss (viņš arī sezonas vērtīgākais spēlētājs. Sezonas gaitā "Brose" komandā iesaistīja tieši Bagatskis), Kevins Punters (Segafredo Virtus), Tims Abromaitis (Iberostar Tenerife), Ismaels Bako (Telenet Giants) un Vinss Hanters (AEK). Savukārt par labāko jauno spēlētāju atzīts slavenā trenera Deivida Blata dēls un Jeruzalemes "Hapoel Bank Yahav" basketbolists Tamirs Blats. Visbeidzot kā labākais treneris atzīts "Telenet Giants" stūrmanis Roels Mūrs.

2019. gada FIBA Čempionu līgas fināli

SpēleRez.
Par 1. vietu
Segafredo Virtus Bologna - Iberostar Tenerife73:61
Par 3. vietu
Brose Bamberg - Telenet Giants Antwerp58:72

FIBA Čempionu līgas uzvarētāji (2017. - 2019. gads)

GadsČempionsFinālists
2017Iberostar Tenerife (Spānija)Banvit Bandirma (Turcija)
2018AEK (Grieķija)AS Monaco (Francija)
2019Segafredo Virtus Bologna (Itālija)Iberostar Tenerife (Spānija)

, 2019-05-06 01:02, pirms 5 gadiem
Kāda Antverpenei interese par random Itālijas un Spānijas klubu dueli? Biļetes noteikti pa velti dalīja un piesolīja aliņu, lai atnāktu uz spēli.
, 2019-05-06 01:44, pirms 5 gadiem
Starp citu, vizuāli Čempionu Līgas Final Four izskatījās ļoti iespaidīgi, gan arēna, gan pats pasākums, gan cilvēku daudzums.
18 500 cilvēki uz spēli par trešo vietu, valstī, kur basketbols nav ne tuvu populārākais... uz finālu 16 500 cilvēki. Un vidēji Final Four noskatījās 17 500 cilvēki, tas ir vairāk kā Eirolīgas Final Four.
Potenciāls līgai ir. Jau šobrīd naudas un izdevīguma ziņā divreiz izdevīgāka par Eirokausiem. Iespējams nākamgad kādas Eirokausu komandas jau pāries uz Čempionu līgu.
Eirolīga, protams, nav un nebūs tik ātri, bet kurss ir pareizs. 1 miljons uzvarētājiem, tikpat cik Eirolīgā bija līdz pagājušajam gadam.
, 2019-05-06 01:45, pirms 5 gadiem
Dažam labam Vafeļu fanam tagad droši sirsniņa lūzt... uz Viskrievijas čempja spēlēm parasti tik ap 300 skatītāju sanāk. Noziedoju 11 eiro un biju uz Khimkiem arēnā. Vairāk tur par 300 toč nebija.
, 2019-05-06 09:01, pirms 5 gadiem
Alens rakstīja: Starp citu, vizuāli Čempionu Līgas Final Four izskatījās ļoti iespaidīgi, gan arēna, gan pats pasākums, gan cilvēku daudzums.
18 500 cilvēki uz spēli par trešo vietu, valstī, kur basketbols nav ne tuvu populārākais... uz finālu 16 500 cilvēki. Un vidēji Final Four noskatījās 17 500 cilvēki, tas ir vairāk kā Eirolīgas Final Four.
Potenciāls līgai ir. Jau šobrīd naudas un izdevīguma ziņā divreiz izdevīgāka par Eirokausiem. Iespējams nākamgad kādas Eirokausu komandas jau pāries uz Čempionu līgu.
Eirolīga, protams, nav un nebūs tik ātri, bet kurss ir pareizs. 1 miljons uzvarētājiem, tikpat cik Eirolīgā bija līdz pagājušajam gadam.
Uleb EK vidēji ir labāka samaksa klubiem. Bet interesants cilvēks esi, ka piemini skatītāju daudzumu uz fonal 4 spēli, bet nepiemini arēnas ietilpību, kas, pēdējos divos Final 4 ir mazāka kā šogad ČL. Un, starp citu, ČL finālistiem ir iespēja pieteikties ULEB EK

Daudz izsaka, ka šosezonas ČL finālistiem, visticamāk izstātos 7days PO kārtā
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā. Foto: Matas Baranauskas

Augstāk izsētās TTT basketbolistes Latvijas finālu sāks RSU laukumā

Ceturtdien, 18. aprīlī, sāksies Latvijas Sieviešu basketbola līgas 33. sezonas fināls sērijā līdz divām uzvarām. Rīgas Stradiņa Universitāte plkst. 20:00 "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā uzņems TTT basketbolistes. Tiešraidi skaties rakstā.
Kajs Hancberijs pret Aizeju Ozbornu. Foto: vgvia.lv
1

Valmieriešiem obligāti jāuzvar – "Zeļļu" pirmā iespēja tikt pusfinālā

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgā esam sagaidījuši sezonas pirmo izslēgšanas spēli, kurā kādai no komandām vairs nebūs atkāpšanās ceļa – lai turpinātu cīņu, "Valmiera Glass"/ViA savās mājās būs obligāti jāuzvar Rīgas "Zeļļi". Cīņas sākums paredzēts plkst. 19.00, tiešraide portālā Sportacentrs.com un no aptuveni plkst. 19.30 arī kanālā TV4.
Žoels Embīds un Džimijs Batlers. Foto: USA Sports Today/Scanpix
7

"76ers" trillerī nodrošina tikšanos ar "Knicks", Porziņģim pretī stāsies "Heat" vai "Bulls"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadītas divas Austrumu konferences play-in spēles. Pirmajā no tām uzvarēja Filadelfijas "76ers", kas ar 105:104 pārspēja Maiami "Heat", tādējādi nodrošinot septīto vietu konferencē, savukārt par astoto vietu konferencē spēkosies otrā play-in pāra uzvarētāja Čikāgas "Bulls un Maiami "Heat".