Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Riga Ghetto Basket" uzvar pēdējā posmā un triumfē Eiropas līgā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga Ghetto Basket" uzvar pēdējā posmā un triumfē Eiropas līgā
"Riga Ghetto Basket" pēc uzvaras posmā. Foto: ghetto.lv

Latvijas 3x3 basketbola izlases bāzes komanda "Riga Ghetto Basket" otro dienu pēc kārtas izcīnījusi uzvaru Vienotās Eiropas līgas posmā Sanktpēterburgā. Līdz ar to rīdzinieki arī uzvarēja visas līgas kopvērtējumā.

"Riga Ghetto Basket" līdz šim bija uzvarējusi divos no pieciem posmiem un atradās līgas galvgalī. Šodien komandā spēlēja Kārlis Pauls Lasmanis, Artūrs Strēlnieks, Agnis Čavars un Edgars Krūmiņš, kura vietā vakar spēlēja Armands Ginters. Pēdējā, sestajā posmā izšķīrās, kura komanda uzvarēs kopvērtējumā, jo tuvākā sekotāja "Gagarin" vēl varēja apsteigt rīdziniekus. Tiesa otro posmu pēc kārtas šī Krievijas komanda nespēja izkļūt no grupas, kas palīdzēja Rīgas komandai sasniegt savu galveno mērķi.

"Riga Ghetto Basket" sesto posmu sāka ar spēli pret Lietuvas komandu "Apes & Humans". Spēli nedaudz labāk sāka lietuvieši, bet latviešiem izdevās lauzt cīņas gaitu. Ļoti labi spēlēja Lasmanis, bet ar labām epizodēm uzbrukumā izcēlās arī Krūmiņš. Izšķirošu pārsvaru rīdziniekiem gan neizdevās iegūt. Līdz pat mača beigām Lietuvas komandai bija visas iespējas izraut uzvaru, bet "Riga Ghetto Basket" noturēja pārsvaru un guva panākumu ar rezultātu 21:17.

Otrajā mačā vajadzēja spēkoties pret Čehijas komandu "Humpolec Bernard". Šo spēli rīdzinieki sāka ar 6:0 izrāvienu, bet čehi ar neatlaidīgiem centieniem gūt punktus no tālās distances spēja atspēlēties. Arī šajā mačā rīdziniekiem bija jāpieliek pūles, lai noturētu pārsvaru, ko izdarījās paveikt - 21:18.

Cīņā par uzvaru grupā "Riga Ghetto Basket" mērojās spēkiem ar Krievijas komandu "COP Rosenergoatom". Krievi spēli sāka daudz labāk, bet arī šoreiz rīdziniekiem izdevās lauzt cīņas gaitu. Dinamiskā un precīziem tālmetieniem bagātā spēlē Rīgas komanda uzvarēja ar 21:17, bet pēc nākamās spēles, kurā "Gagarin" zaudēja "Inanomo" vienībai, varēja svinēt uzvaru līgas kopvērtējumā.

Vēl gan vajadzēja noslēgt turnīru uz patīkamas nots. Pusfinālā latvieši mērojās spēkiem ar "Team NL" no Nīderlandes, kas izvērtās par vieglāko maču turnīrā. Ielaisti vien deviņi punkti un pārliecinoša uzvara ar 21:9. Finālā revanšēties rīdziniekiem par zaudējumu grupu turnīra spēlē vēlējās "COP Rosenergoatom", bet nesekmīgi. Pēc smagās uzvaras pusfinālā pār "Inanomo" spēki cīņai ar rīdziniekiem tomēr pietrūka. "Riga Ghetto Basket" svinēja uzvaru finālā ar 21:15, izcīnot otro uzvaru divās dienās.

Līdz ar to "Riga Ghetto Basket" sešu posmu kopvērtējumā sakrāja 520 punktus, izcīnot pirmo vietu un kvalificējoties FIBA 3x3 Pasaules tūres "Masters" posmam Dohā, kas risināsies 18. un 19. aprīlī. Par Vienotās Eiropas līgas sezonas vērtīgāko spēlētāju nosauca Kārli Paulu Lasmani.

     [+] [-]

, 2019-04-05 23:13, pirms 5 gadiem
Labais, puikas!