Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Černovs: "Krimas klubi nākamsezon varētu startēt Krievijas basketbola turnīros"

Černovs: "Krimas klubi nākamsezon varētu startēt Krievijas basketbola turnīros"
Sergejs Černovs
Foto: Vladimirs Astapkovičs

Krimas basketbola klubi nākamsezon varētu startēt Krievijas basketbola turnīros, šodien paziņoja FIBA Sacensību komisijas biedrs un Krievijas Basketbola federācijas goda prezidents Sergejs Černovs.

Krimas Basketbola federācija šodien tika uzņemta Krievijas Basketbola federācijām, tādējādi sākot ceļu pretī atļaujas saņemšanai startam Krievijas turnīros. Iepriekš gan Ukrainas pārstāvji norādīja, ka FIBA nav ļāvusi Krimas komandām pievienoties Krievijas čempionātam. FIBA Sacensību komisijas biedrs Sergejs Černovs norāda, ka situācija gan nav īsti skaidra.

"FIBA pagaidām nezina, kā rīkoties šajā situācijā. No vienas puses, ir noteikta politiskā situācija, taču, no otras puses, ir sportisti ar krievu pasēm, kuri spēlē Krimas klubos. Krimas federācija ir uzņemta Krievijas Basketbola federācijas sastāvā. Teorētiski Krimas komandas Krievijas čempionātos varētu startēt jau nākamajā sezonā, taču kādā formātā tas notiks – rādīs laiks," ziņu aģentūrai "R-Sport" atzina Černovs.

Jāpiebilst, ka iepriekš līdzīgs gadījums par Ukrainas reģiona Krimas komandām tiks radīts Krievijas futbola vidē. Dažas Krimas komandas sāka spēlēt Krievijas turnīros, bet pēc tam UEFA tomēr aizliedza Krimai turpināt piedalīties Krievijas čempionātā.

Izmantotie resursi:
Р-Спорт. Все главные новости спорта

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja