Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Timma sāpju dēļ nedēļu nav piedalījies Baskonia treniņos, bet mačos dodas laukumā

Latviešu basketbolists Jānis Timma traumas dēļ nedēļu nav piedalījies Spānijas augstākās līgas (ACB) komandas Vitorijas Baskonia treniņos, pavēstīja vienības galvenais treneris Pedro Martiness.

Timmas un vēl viena latvieša Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Baskonia svētdien ACB mačā ar 85:78 pieveica Kompostelas Rio Natura Monbus Obradoiro, ko pārstāv vēl viens Latvijas basketbolists Mārtiņš Laksa.

Timma šajā mačā nospēlēja vairāk nekā 18 minūtes un guva četrus punktus, bet pēc mača Martiness izteicās, ka situācija ap latvieti neesot spoža.

"Jānis ar komandu nav trenējies jau nedēļu, viņš tikai piedalās spēlēs. Tā nav nopietna trauma, bet sāpes viņam neļauj piedalīties treniņos. Timma lieto medikamentus dienu pirms spēles, lai viņš varētu uz maču ierasties spējīgs palīdzēt komandai," atklāja Martiness. "Redzēsim, ko tuvākajā laikā teiks ārsti. Tas nāk par sliktu gan pašam Jānim, gan komandai. Protams, var būt arī sliktāk, bet pašreizējā situācija mani uzrauc."

Pašlaik 25 gadus vecais Timma šosezon deviņos ACB mačos vidēji izcēlies ar 10,1 gūtu punktu, kamēr ULEB Eirolīgā desmit spēlēs vidēji iemetis 7,1 punktu.

Tāpat Martiness uzslavēja 21 gadu veco Mālmani, kurš šosezon pārsteidzoši ielauzies Baskonia pamatsastāvā un svētdienas spēlē iemeta astoņus punktus.

"Esmu ļoti apmierināts ar Mālmani. Viņš spēlē un trenējas par visiem 100%. Pat ja esi atdevis no sevis visu, nav svarīgi, ka piedzīvo zaudējumu. Tas nav par iemestajiem punktiem un lielisku statistiku, krietni svarīgāk ir sevi nežēlot un atdoties par 100%, un Rinalds to dara," uzsvēra Martiness.

Baskonia klubs vietējā čempionātā ar sešām uzvarām desmit mačos ieņem septīto vietu, kamēr ULEB Eirolīgā tas ar četriem panākumiem desmit spēlēs ir 11.pozīcijā.

Avots: https://www.diena.lv/raksts/sports/...