Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Blūms: "Tā bija intensīva spēle"

Blūms: "Tā bija intensīva spēle"
Jānis Blūms
Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdienas vakarā noslēdzās ULEB Eirolīgas trešā spēļu kārta, kurā uzvaru guva Malagas "Unicaja" un Kristaps Valters, bet Jānis Blūms ar "Bilbao Basket" piedzīvoja zaudējumu, piekāpjoties "Bennet Cantu". Pēc spēles Blūms atzina, ka spēle pret Itālijas vicečempioniem bijusi ļoti sarežģīta.

"Tā bija intensīva spēle, kas notika lieliska fanu pūļa priekšā," pēc vakardienas spēles, kurā "Bilbao Basket" ar 69:78 piekāpās "Bennet Cantu", atzina Jānis Blūms. "Spēlējām pret vienu no labākajām Itālijas komandām, kas nāk no līgas, kur līmenis ir ļoti augsts. Par to pārliecinājos, kad pats vēl tur spēlēju dažus gadus atpakaļ," pretiniekus Kantu komandu paslavēja Blūms, norādot pie reizes, ka arī viņš sezonu ir pavadījis Itālijas augstākajā līgā, kas bija 2007./2008. gadā ar Neapoles "Eldo Basket". Pats Blūms ceturtdienas mačā pret Kantu guva deviņus punktus.

Bilbao vienības treneris Fotis Katsikaris pēc piedzīvotās neveiksmes nevarēja būt apmierināts ar savu padoto sniegumu. "Lai uzvarētu Eirolīgas spēli ārpus sava laukuma, nepieciešams mainīt attieksmi aizsardzībā. Ja šajā turnīrā aizsardzībā tiek spēlēts tā, kā to darījām šodien, izredzes uz panākumu ir ļoti mazas. Tās būtu mazas ne tikai izbraukumā, bet jebkurā spēlē," tā grieķu treneris, kurš jau raugās Bilbao nākamajā spēlē. Tā būs sestdien Spānijas ACB līgā pret "Manresa", kur Katsikaris cer sagaidīt ievērojami labāku spēli no savas komandas.

Kantu komandas treneris Andrea Trinkjeri bija priecīgs ar gūto panākumu, uzslavējot savu spēlētāju darbību aizsardzībā. Nozīmīga esot bijusi Bilbao saspēles vadītāja Ārona Džeksona atstāšana bez punktiem, kā arī aizsargu Kostasa Vasiladisa un Jāņa Blūma ierobežosana. "Šī pagaidām ir bijusi mūsu labākā spēlē šajā turnīrā," noslēdza Kantu treneris.

Citā spēlē Kristaps Valters ar Malagas "Unicaja" izbraukumā Vācijā pieveica Bambergas "Brose Baskets" ar 79:78. Pēc spēles "Unicaja" galvenais treneris Čuss Mateo atzina, ka viņa komanda parādījusi raksturu. "Šis bija ļoti smags mačs, kurā beigās spējām uzvarēt. Spēlētāji ieguldīja lielus pūliņus, kā arī parādīja raksturu." Mateo atzinis, ka spēles laikā nācās pamainīt aizsardzības veidus, kas ļāva veiksmīgi atgriezties mačā un beigās gūt uzvaru. Tāpat treneris izcēla Horhē Garbahosu un E. Dž. Roulendu, kuri spēlējuši, neskatoties uz gūtajiem savainojumiem. "Tā bija pelnīta uzvara un cerams ne pēdējā, kuru gūsim pirmajā kārtā, spēlējot izbraukumā."

Izmantotie resursi:
Home - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL
ACB.COM