Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Spānijai pietiek ar 57 punktiem, lai ceturto reizi triumfētu Eiropas U18 čempionātā

Spānijai pietiek ar 57 punktiem, lai ceturto reizi triumfētu Eiropas U18 čempionātā
Spānijas U18 izlases basketbolistu prieki. Foto: FIBA

Aizsardzībai dominējot pār uzbrukumu Spānijas U18 puišu basketbola izlasei ceturto reizi vēsturē šovakr izdevies kļūt par Eiropas čempioni - Grieķijas pilsētā Volosā spāņi finālspēlē atspēlējās un ar 57:53 pieveica Turcijas vienaudžus. Savukārt bronzas medaļas pirmoreiz vēsturē izcīnīja Slovēnijas U18 izlase.

Lielāko daļu no finālspēles vadībā atradās turki, kuri mača ievadā izskatījās krietni gatavāki pār viņu šīvakara oponentiem. Puslaiku pārtraukumā Turcija devās ar astoņu punktu pārsvaru (31:23) kabatā, savukārt trešās ceturtdaļas ievadā Turcijas izlase panāca savu lielāko vadību - 36:23. Kopš tā brīža turku pārsvars uz tablo sāka lēnām rukt, spāņiem ceturtās ceturtdaļas sākumā ne tikai atspēlējoties, bet arī pārņemot vadības grožus savās rokās - 45:43.

Par izšķirošo faktoru šoreiz kļuva Spānijas izlases aizsardzība - spāņi pēdējās četrarpus minūtēs Turcijas grozā iemeta tikai piecus punktus, kamēr savā ielaida vēl mazāk - trīs. Kā rezultātā Spānija sīvā cīņā nosargāja uzvaru ar 57:53.

Lielu daļu (23) no Spānijas izlases punktiem šovakar guva Santjago Aldama, kamēr Usmans Garuva 11 punktiem pievienoja 14 atlēkušās bumbas. Tikmēr turkiem nelīdzēja Mustafas Kurduluma 19 gūtie punkti.

Savukārt iepriekš notikušajā spēlē par trešo vietu savu otro godalgu U18 vecuma grupas elites divīzijas Eiropas čempionātos nodrošināja Slovēnija, kas ar 81:54 sagrāva mājinieci Grieķiju. Slovēņu pārsvars gan ir nedaudz maldinošs, jo vēl pirms pēdējās ceturtdaļas grieķi bija iedzinējos tikai ar trīs punktu deficītu (43:46). Slovēnijai izdevās aizvadīt fenomenālu noslēdzošo ceturksni (35:14).

Slovēņu rindās Majs Dušaničs izcēlās ar double-double, gūstot 18 punktus un savācot 12 atlēkušās bumbas, kamēr Gregors Glašs guva 20, bet Roks Nemaničs - 17 punktu. Savukārt pavisam nedaudz līdz triple-double pietrūka Žigam Samaram, kurš grieķu grozā raidīja astoņus punktus, kā arī savāca desmit atlēkušās bumbas un iedeva 12 rezultatīvas piespēles. Grieķijas sastāvā 14 punkti un 13 bumbas zem groziem Nikolaosam Rogkavopolusam.

EuroBasket U18 fināli (Volosa, Grieķija)

SpēleRez.Rezultatīvākie
Spēle par 1. vietu
Spānija - Turcija57:53Aldama 23 Garuva 11 (14ab) - Kurtuldums 19
Spēle par 3. vietu
Grieķija - Slovēnija57:81Rogkavopoluss 14 (13ab) - Glašs 20 Dušaničs 18 (12ab) Nemaničs 17

Pēdējo desmit gadu U18 EČ medaļnieces

GadsZeltsSudrabsBronza
2010LietuvaKrievijaLatvija
2011SpānijaSerbijaTurcija
2012HorvātijaLietuvaSerbija
2013TurcijaHorvātijaSpānija
2014TurcijaSerbijaHorvātija
2015GrieķijaTurcijaLietuva
2016FrancijaLietuvaItālija
2017SerbijaSpānijaLietuva
2018SerbijaLatvijaFrancija
2019SpānijaTurcijaSlovēnija

Luka Banki. Foto: Virtus Bologna
3

Eirolīgas pārspēles: vai Lomaža un Banki "Virtus" pārtrauks neveiksmju sēriju?

ULEB Eirolīgā šovakar gaidāmas pirmās divas no trim pārspēlēm, un Riharda Lomaža pārstāvētais un Lukas Banki trenētais Boloņas "Virtus" plkst. 21.00 ciemosies pie Stambulas "Efes".
Keitlina Klārka un WNBA komisāre Ketija Engelberta 2024. gada 15.aprīlī. Foto: WNBA

Vanagacs saņem pirmo numuru WNBA draftā, Dignas Strautmanes kolēģe trešā

Otrdienas, 16. aprīļa, rītā pēc Latvijas laika 29. reizi notika Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) jauno spēlētāju izvēles ceremonija. "Indiana Fever" ar pirmo numuru izvēlējās superzvaigzni Keitlinu Klārku, bet trešais numurs tika NCAA čempionei Kamilai Kardozu.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
38

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.