Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Ķīnas čempionāts atsāksies pēc divām nedēļām, lielākā daļa leģionāru ir ārpus valsts

Agris Suveizda

Ķīnas čempionāts atsāksies pēc divām nedēļām, lielākā daļa leģionāru ir ārpus valsts
Donāts Motiejūns. Foto: Eurohoops.com

Ķīnas Basketbola asociācija pavēstījusi, ka 20. jūnijā beidzot atsāksies augstākās līgas regulārā sezona. Tajā ir atlikušas nedaudz vairāk kā 16 pilnas kārtas, un spēles aiz slēgtām durvīm tiks rīkotas vairākos posmos tikai divās pilsētās – Cjindao un Dunguaņā.

Ķīnas basketbola augstākā līga Covid-19 uzliesmojuma dēļ sākotnēji tika apturēta 24. janvārī, bet pēc tam no 1. februāra spēles tika apstādinātas uz nenoteiktu laiku. Nu ir pieņemts oficiāls lēmums, ka regulārā sezona atsāksies pēc divām nedēļām. Tiesa gan, ceļošanas ierobežojumi nav mīkstināti, līdz ar to lielākā daļa leģionāru, visticamāk, nemaz netiks ielaisti atpakaļ Ķīnā un sezonu neatsāks.

Kā ziņo HDXposure Basketball, no 46 ārzemju basketbolistiem pašlaik Ķīnā atrodas tikai 14 jeb pat mazāk par vienu trešdaļu. Tiesa gan, patiesais skaits varētu būt vēl mazāks – Sportando žurnālists Emiljāno Karija raksta, ka amerikānis Džereds Kaningems atrodas dzimtenē, bet lietuvietis Donāts Motiejūns tuvākajās dienās ieradīšoties Lietuvā.

Regulārās sezonas pārliecinoša līdere ar 28 uzvarām 30 spēlēs ir iepriekšējā gada čempione Dunguaņas "Southern Tigers", bet otrajā vietā ar bilanci 22-7 ir pagājušās sezonas fināliste "Flying Tigers".


Izmantotie resursi:
https://www.cbaleague.com/#/news/pi...
https://sportando.basketball/en/onl...
https://twitter.com/Carchia/status/...