Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Bagatskis: "Bertāns - atzīta vērtība NBA, mums kopīgais ir precizitāte"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Bagatskis: "Bertāns - atzīta vērtība NBA, mums kopīgais ir precizitāte"
Ainars Bagatskis. Foto: fiba.basketball

Latvijas basketbola treneris Ainars Bagatskis savulaik kā spēlētājs bija izslavēts snaiperis, tagad viņš norāda uz NBA kluba Vašingtonas "Wizards" tālmetienu speciālistu Dāvi Bertānu, abus vieno metienu precizitāte, klausāms raidījumā "Basketstudija 2+1".

Aināru Bagatski (198cm) un Dāvi Bertānu (208cm) var salīdzināt? "Man vispār nepatīk salīdzināt spēlētājus un personības. Dāvja spēles stils, pozīcija un augums krietni atšķiras no manis. Biju citas pozīcijas spēlētājs citā laikā un citā basketbolā," saka aizgājušo gadu Latvijas basketbola snaiperis. "Kopīgais ir tas, ka tā precizitāte, ko neviens nevar apšaubīt. Ja spēlētājs visu karjeru met virs 45% vai vēl labāk, tad tas nozīmē, ka viņš tiešām ir labs snaiperis, uz kuru var paļauties kaut kādās situācijās un brīžos. Dāvis tomēr ir NBA, atzīta vērtība. Ja nemaldos, viņš laiku pa laikam met trīspunktu metienus ar augstāko precizitāti NBA, tas jau ir rādītājs. Kamēr būs profesionālais sports, vienmēr būs salīdzinājumi - bet tāpat tas nav objektīvi, viss ir subjektīvi."

Līdzība ir spējā realizēt ļoti tālus metienus. "Savā karjerā pārsvarā spēlēju, kad trīspunktu līnija bija nedaudz tuvāk. Bet trīspunktu līnija NBA... Atceros, ka aizbraucām uz Ameriku - trešajā dienā, kad smagākā aklimatizācija, mums bija jāspēlē: likās, ka esmu gatavs un ir labs spēles metiens, taču pirmos divus trīspunktniekus neaizmetu līdz grozam. Eiropas basketbolā ir viena trīspunktu līnija, bet Amerikā - cita. Vajag pierast un izmest milzīgu daudzumu metienu, lai justu grozu," informē Bagatskis.

.

"Spēlētāja un trenera attiecības nekad nav vieglas," norāda Ainars Bagatskis. "Ja spēlētājs zina savu lomu komandā un ar to samierinās, tad ir "okay". Bet es nekad neesmu samierinājies ar to, kas man ir. Man vienmēr gribējies būt vairāk, spēlēt vairāk. Kā izlases līderis vienmēr biju gatavs spēlēt pat "garbage" minūtes."

.

Kā jau ziņots, notiek līdzjutēju balsojums, par "FIBA Eurobasket" Latvijas sapņu izlases piecinieku 21. gadsimtā. Situācija šobrīd: Kristaps Porziņģis (17%), Dāvis Bertāns (14%), Jānis Strēlnieks (11%), Jānis Timma (10%), Ainars Bagatskis (8%), Andris Biedriņš (8%), Kaspars Kambala (7%) un citi. Balsojums drīzumā noslēgsies.

Izmantotie resursi:
Raidījums "Basketstudija 2+1"