Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

LU Amatieru līgā grauj "Rīdzene 91/Barons"

LU Amatieru līgā grauj "Rīdzene 91/Barons"
"Latvijas Universitāte"
Foto: LU Sports

Savu otro Latvijas Basketbola amatieru līgas (ABL) spēli "Latvijas Universitātes" vīriešu komanda aizvadīja mājas spēļu zālē Olimpiskajā sporta centrā, kas deva cerību, ka mājas grozi un savi līdzjutēji dos nepieciešamo devumu un arī otrajā spēlē tiks izcīnīta uzvara. Tā arī notika.

"Rīdzene 91/Barons" komanda uz spēli ieradās septiņu cilvēku sastāva un tas vēl vairāk atviegloja mūsu komandas uzdevumu. LU spēli sāka ļoti pārliecinoši, tomēr, lai arī tika izveidotas ļoti labas epizodes, bumba grozā negribēja krist pat no groza apakšas, kur šajā spēlē, LU piederēja tiešām nopietns pārsvars (kas negadās bieži). Tomēr tuvojoties pirmās ceturtdaļas beigām, arī grozs kļuva „mīkstāks” un LU sāka pamazām audzēt pārsvaru. Ļoti labu sniegumu spēles sākumā demonstrēja LU centrs Jānis Jukna, kurš arī visā spēlē grozam uzbruka ar apskaužamu precizitāti – 100% precizitāte no soda līnijas un 88% precizitāte no pustālās distances. Jau pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar milzīgu LU komandas pārsvaru - 25:6.

Otrajā ceturtdaļā "Rīdzene 91/Barons" komanda nedaudz pamodās, tomēr LU izdevās gan noturēt iegūto pārsvaru, gan to mazliet pat to palielināt. Tad nāca trešā ceturtdaļa, kurā LU sastāvā laukumā devās pieredzējušie vīri, un tas nepalika bez rezultāta. Demonstrējot izcilu veiklību aizsardzībā un precizitāti uzbrukumā ar Ati Slišānu priekšgalā, ceturtdaļa tika uzvarēta ar 39:12.

Pēdējā ceturtdaļa jau bija tikai formalitāte, tomēr visas spēles garumā trenera Mārtiņa Zīberta uzdevums bija, ka komanda katru minūti velta kādas kombinācijas vai spēles elementa izkopšanai. Tāpēc spēle bija skatāma un interesanta līdz pat pēdējai sekundei. Spēle noslēdzās ar graujošu LU uzvaru - 124:56.

Par šīs spēles rezultatīvāko spēlētāju LU sastāva kļuva jau pieminētais Atis Slišāns ar 22 punktiem, 5 atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm, kopā savācot 35 efektivitātes punktus. Vēl jāpiemin Jāņa Juknas 18 gūtie punkti un Dāvja Rabāna 17 punkti un 11 atlēkušās bumbas – "double-double".

Jau šo svētdien, 8. novembrī 12:00 LU savās mājās (OSC) tiksies ar spēcīgo Saulkrastu komandu, kuras sastāvā šogad ir ne tikai Gatis Zombergs, bet arī pagājušā gada LBL II uzvarētājkomandas – "Līvāni" – pamatcentrs - Kristaps Melnbārdis. Gaidāma smaga un aizraujoša cīņa, tāpēc visi ir aicināti uz spēli, lai atbalstītu LU šajā nopietnajā pārbaudījumā.

Informāciju sagatavoja
LU Sports




Līna Loceniece 2024. gada 24. aprīlī. Foto: Smartway MLKL

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa pirmo reizi nopelna Lietuvas sudrabu

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa trešdien, 24. aprīlī, izcīnīja sudraba medaļu Lietuvas čempionātā basketbolā sievietēm. Latviešu pārstāvētā Klaipēdas komanda "LCC International University" tādu atzinību nopelnīja pirmo reizi.
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Mirklis no Stambulas "Bahçeşehir Koleji" un Kemnicas "Niners" otrās finālspēles. Foto: FIBA

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.