Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: entuziasti.media

Piesakies jaunajai Entuziastu Basketbola līgas sezonai

Triobet basketbola līga ir lielākā amatieru basketbola līga Latvijā un šogad tā sāks jau 7. sezonu, taču mēs neapstājamies pie sasniegtā un turpinam attīstību. Šajā sezonā plānojam pakāpeniski ieviest video filmēšanu mūsu spēlēs, kā arī palielināt foto reportāžu apjomu.

Triobet Basketbola līgas turnīrs tiks organizēts 3 dažādās līgās.

Triobet basketbola līga – Pagājušajā sezonā Triobet Basketbola līgā kopā piedalījās 54 komandas. Spēles tika organizētas galvenokārt 2 zālēs: Meža skolā un 90. vidusskolā, taču atsevišķas spēles norisinājās Teikas vidusskolā.
Triobet basketbola līga arī šosezon tiks sadalīta 3 dažādās divīzijās:

Extra līga – ir Triobet turnīra spēcīgākā līga un arī šosezon tur spēlēs 10 spēcīgākās komandas. Pagājušajā sezonā par čempioniem tika kronēti BK Dolāri.

Izaicinājuma kauss – ir otrs spēcīgākais turnīrs, tas tiks aizvadīts jau ceturto sezonu. Pagājušajā Izaicinājuma kausā piedalījās 17 komandas. Arī šoreiz izaicinājuma kausa ieguvēji kvalificēsies spēlēšanai Extra līgā 2015./2016. gada sezonā, savukārt 2., 3. un 4. vietas ieguvēji saņems tiesības piedalīties pārspēlēs. 2 vājākās komandas nākamajā sezonā spēlēs 3. līgā, savukārt vēl divas komandas no turnīra tabulas beigām turpinās cīņu par vietas saglabāšanu.

3. līgā – startē līgas jaunpienācēji, kā arī citas komandas atbilstoši pērnās sezonas rezultātiem. Pagājušajā sezonā par līgas uzvarētājiem kļuva LAVE basketbolisti, kas sīvā cīņā pārspēja Metējus. Arī šosezon 3. līgas finālisti iegūs tiesības nākamajā sezonā startēt Izaicinājuma kausā, savukārt 3. un 4. vietas ieguvēji iegūs tiesības piedalīties pārspēlēs.

Neskatoties uz plašo līgu skaitu, dalībkomandu skaits būs ierobežots, tādēļ neatliec pieteikšanos uz pēdējo brīdi!

Darba dienu līga – Jau otro sezonu organizēsim basketbola turnīru darba dienu vakaros. Šī līga nebūs nekādā veidā sasaistīta ar līgu, kura notiek brīvdienās, līdz ar to spēlētāji varēs bez ierobežojumiem spēlēt abās līgās. Šajā līgā gan mainīsies turnīra koncepts un, salīdzinot ar Triobet līgu, kura notiek brīvdienās, šajā līgā komandām mājas zāle būs jānodrošina pašiem. Lai nodrošinātu tiešām kvalitatīvu līgas darbību komandu skaits būs ierobežots, tāpat komandām arī būs jānodrošina standartiem atbilstoša mājas zāle. Pagājušajā sezonā Darba dienu līgā uzvarēja BK Liepāja.

Sieviešu līga – Pērn tika veiksmīgi noorganizēta otrā sezona sievietēm. Otrajā sezonā piedalījās 7 komandas no Rīgas un Ķekavas. Šosezon ceram, ka mūsu pulkam pievienosies jaunas komandas un komandu skaits pieaugs.

Jaunās sezonas nolikumus iespējams apskatīties TBL : Nolikumi

TBL anketu iespējams lejupielādēt Failiem.lv - ātra, ērta un droša failu glabāšana

Nike īpašais piedāvājums Triobet Basketbola līgas komandām pieejams Failiem.lv - ātra, ērta un droša failu glabāšana

Jautājumu gadījumā sazināties rakstot uz kriss@entuziasti.lv, vai zvanot 26367089


Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
Sandis Bēts. Foto: Aleksander Lustix

"Gulbenes Buki" vēlreiz pasniedz savai pilsētai bronzas godalgas

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā pie bronzas godalgām ceturtdienas vakarā tika "Gulbenes Buku" basketbolisti, kuri trešajā sērijas spēlē ar 84:75 pārspēja "Rīgas Stradiņa Universitāti".
Grieta Taranda 2024. gada 18. aprīlī. Foto: Ritvars Stankevičs

RSU pirmajā finālspēlē 30 minūtes cienījami noturas pret TTT

TTT basketbolistes ceturtdien, 18. aprīlī, viesos uzvarēja Rīgas Stradiņa Universitāti ar 73:46, Latvijas finālsērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Ieva Pulvere uzvarētāju labā guva 20 punktus. Nākamā spēle 20. aprīlī Daugavas sporta namā.