Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 komandas ar mainīgām sekmēm startē Prāgas "Masters"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 komandas ar mainīgām sekmēm startē Prāgas "Masters"
Nauris Miezis. Foto: FIBA

Latvijas 3x3 basketbola komandas "Riga Ghetto Basket" un "Ventspils Ghetto" noslēgušas pirmo spēļu dienu Prāgas "Masters" turnīrā. "Riga Ghetto Basket" divās spēlēs izcīnīja uzvaru un iekļuva ceturtdaļfinālā, bet "Ventspils Ghetto" augstākajā līmenī debitēja ar diviem zaudējumiem.

Pirmo reizi Pasaules tūres "Masters" turnīrā Latviju pārstāv divas komandas - "Riga Ghetto Basket" ierastajā sastāvā (Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars) un "Ventspils Ghetto" (Armands Ginters, Roberts Pāže, Armands Seņkāns, Mārtiņš Šteinbergs).

Pirmie laukumā pēc ilgstošas lietus pauzes laukumā devās "Riga Ghetto Basket" spēlētāji, lai cīnītos pret ASV komandu "Princeton". Spēli labāk sāka latvieši, kas ar labām darbībām aizsardzībā neļāva pretiniekiem spēlēt brīvi un izvirzījās vadībā ar 5:1. Tiesa problēmas sagādāja trīs minūtēs sakrātās sešas komandas piezīmes. Kamēr Miezis nespēja trāpīt no tālās distances, tikmēr "Princeton" pārņēma vadību (9:6). Krūmiņš uzreiz atbildēja ar precīzu tālmetienu, pārtraucot izrāvienu. ASV komanda uzreiz veica vēl vienu izrāvienu, iekrājot sešu punktu pārsvaru. Izmisīga dzīšanās pēc atspēlēšanās nebija sekmīga, kas "Riga Ghetto Basket" beidzās ar zaudējumu - 15:21.

Smaga pirmā spēle sagaidīja arī "Ventspils Ghetto", kam vajadzēja mēroties spēkiem ar spēcīgo Serbijas "Novi Sad". Spēles ievadā serbiem pagalam nesekmējās ar viegliem metieniem groza apakšā, kas ļāva latviešiem turēties minimālā vadībā. "Ventspils Ghetto" basketbolisti pieļāva pārāk daud tehniskā brāķa, kas liedza iegūt lielāku pārsvaru. Latvieši meta nesagatavotus un sarežģītus metienus, "Novi Sad" dominējot aizsardzībā. Neskatoties uz to, pēc piecām spēlētām minūtēm "Ventspils Ghetto" bija vadībā ar 4:3. Nepilnas trīs minūtes līdz spēles beigām pie diviem soda metieniem tika "Novi Sad", beidzot izvirzoties vadībā ar 7:5. Lai saasinātu cīņas gaitu, latviešiem vajadzēja trāpīt kādu tālmetienu, bet to neizdevās paveikt. "Novi Sad" turējās trīs punktus priekšā, bet jāspēlē bija tikai pusotra minūte. "Ventspils Ghetto" tomēr nespēja atspēlēties, zaudējot mačā ar rezultātu 10:13.

Lai saglabātu izredzes uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā, "Riga Ghetto Basket" vajadzēja pieveikt Bosnijas un Hercogovinas komandu "Vitez". Pirmajās divās minūtēs pa tālmetienam trāpīja Lasmanis un Krūmiņš, izvirzot savu komandu vadībā ar 5:2. "Vitez" basketbolisti spēja sadeldēt deficītu, bet īstajā brīdī no distances trāpīja Lasmanis. "Riga Ghetto Basket" spēlētāji spēja parādīt savu pārākumu, izvirzoties vadībā ar 14:5 pēc Lasmaņa preformancēm uzbrukumā un aizsardzībā. Atlikusī spēles daļa vairs bija tikai formalitāte. Pēc zaudējuma pirmajā spēlē "Riga Ghetto Basket" vēlējās nodrošināties ar 22 punktu uzvaru, bet tālmetieni nekrita grozā. Lasmanis tomēr lika punktu spēlei ar rezultātu 22:12, ar ko jebkurā gadījumā pietika iekļūšanai ceturtdaļfinālā, jo pat pie "Vitez" uzvaras vairāk punktus būtu guvuši latvieši. Ceturtdaļfinālā "Riga Ghetto Basket" priekšā principiālais duelis ar "Novi Sad" plkst. 16:15.

Lai "Ventspils Ghetto" iekļūtu ceturtdaļfinālā, vajadzēja sarūgtināt mājiniekus no "Humpolec" komandas, kas piekāpās "Novi Sad" ar 9:21. Izšķirošo spēli labāk sāka mājinieki, izvirzoties vadībā ar 3:1, bet tad tālmetienu trāpīja Šteinbergs. Arī šajā spēlē dominēja aizsardzība. Pēc pus spēles rezultāts bija neizšķirts - 5:5. Nākamajos uzbrukumos Seņkāns un Ginters netrāpīja no groza apakšas, bet "Humpolec" izvirzījās vadībā ar 7:5. Pāžem izdevās atjaunot līdzsvaru uz tablo, kad bija atlicis spēlēt mazāk par trim minūtēm. Pusotru minūti līdz spēles beigām mājiniekiem iezdevās izvirzīties vadībā ar 10:7. Pāže lieliski tika galā ar pretspēlētāju, bet aizmeta garām pilnīgi brīvs groza apakšā. Tik labas punktu gūšanas iespējas "Ventspils Ghetto" basketbolistiem nebija, kas galu galā lika piekāpties "Humpolec" ar 11:15. Līdz ar to "Masters" debijā neizdevās iekļūt ceturtdaļfinālā.