Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

BK "Barons" spēlētāji un Alise Piterniece vada stundu 84. vidusskolā

BK "Barons" spēlētāji un Alise Piterniece vada stundu 84. vidusskolā
Latvijas Princese 2009 Alise Piterniece
Foto: Lauris Vīksne, f64

Basketbola kluba „Barons” aizsargi Edijs Šlesers, Oricevejunmi Efedžuku, centra spēlētājs Džefrijs Fergusons un Latvijas princese 2009 Alise Piterniece trešdien Swedbank LJBL Talantu nedēļas ietvaros vadīja mācību stundu Rīgas 84. vidusskolas 7. klases skolēniem.

Tikšanās laikā gūtie iespaidi un emocijas tiks atainotas zīmējumos par basketbolu. Ar Swedbank filiāļu starpniecību, visi zīmējumi tiks nogādāti Rīgā, un labākie darbi tiks pievienoti Swedbank “Mana dizaina kartes” kolekcijai. Zīmējumu izstādes sagatavošanā iesaistījies mākslinieks Jānis Anmanis. Plašākai publikai tā tiks izrādīta Latvijas Nacionālo valstsvienību spēļu laikā.

Spēlētāji pastāstīja jauniešiem par savu ceļu basketbolā, sporta apvienošanu ar labām sekmēm studijās, profesionālās karjeras sākumu un pieredzi, spēlējot ārvalstīs. Jamaikietis Efedžuku, no dzimtenes pārceļoties uz ASV lielpilsētu Ņujorku, spēlēšanu prestižajā NCAA „Big East” konferencē pratis papildināt ar teicamām atzīmēm mārketinga apgūšanā. „Barona” saspēles vadītāja Edija Šlesera alkas un ieguldītais darbs vainagojies profesionālas karjeras izveidē.

Kanādietis Fergusons ieguvis augstāko izglītību biznesa vadībā, pēc profesionāļa gaitu beigām plānojot uzkrātās zināšanas izmantot praksē. Basketbolista karjeras laikā spēlēts ar labāko Kanādas basketbolistu Stīvu Nešu, unikāli iespaidi gūti Studentu Universiādē Dienvidkorejā, iepazīta groza bumba Ķīnā, Ziemeļamerikā un Eiropā. Basketbols ir veids kā iepazīt un saprast pasauli, uzsvēra Fergusons.

Alise Piterniece, Latvijas U-16, U-18 un U-20 izlašu dalībniece, turpina studijas Rīgas Medicīnas koledžā, mācības apvienojot ar praksi Latvijas slimnīcās. Ceturtdienās, piektdienās un sestdienās Alise dodas uz lauku skolām, vadot bērniem basketbola nodarbības, iedvesmojot un rādot labu piemēru. Decembrī Rēzeknes novadā, aizsākot akciju „Bumbas skolām”, dāvināts basketbola inventārs septiņu skolu audzēkņiem, janvārī ceļi veduši uz Talsu rajonu, redzeslokā ir Baldone, Kandava.

Basketbolisti skolēniem rādīja bumbas pārvaldīšanas iemaņas, Edijam Šleseram nodemonstrējot labas žonglētāja dotības. Savas prasmes izmēģināja vairāki skolotājas Ivetas Sijātes vadītās klases skolēni, viņu vidū basketbola skolu TTP, „Jugla” un Rīdzene” audzēkņi. Balvās saņemti ielūgumi uz nākamajām „Baronu” mājas spēlēm Daugavas sporta namā.

Talantu nedēļas pasākumi ar basketbola klubu „Zemgale”, „TTT Rīga”, BK „Ventspils”, „RTU/Merks” un Daugavpils Universitātes līdzdalību jau notikuši Valmierā, Jelgavā, Ventspilī, Daugavpilī un Tīnūžos. Šodien pasākumu vilnis atvēlies līdz Rīgai, lai sestdien sasniegtu kulmināciju LJBL Zvaigžņu spēlē.

Informāciju sagatavoja:
LBS


Kristaps Porziņģis cenšas apturēt Keilebu Martinu. Foto. USA Sports Today. Scanpix
21

Porziņģim vāja metienu precizitāte, "Heat" ar trejaču rekordu nokārto līdzsvaru sērijā

Otro spēli Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadījusi Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics". Tā ar 101:111 piekāpās Maiami "Heat", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu pirmās kārtas sērijā (1-1). Porziņģis spēli noslēdza ar sešiem gūtajiem punktiem.
Šejs Gildžess-Aleksandrs. Foto: USA Sports Today/Scanpix

Gildžess-Aleksandrs un Holmgrens nokārto graujošu "Thunder" uzvaru pār "Pelicans"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta otrā play-off sērijas spēle starp Rietumu konferences regulārā turnīra čempioni Oklahomsitijas "Thunder" un Jona Valančūna pārstāvēto Ņūorleānas "Pelicans". Mājinieki svinēja vieglu uzvaru ar 124:92.
2024. gada labākais sestais spēlētājs Nezs Rīds. Foto: AP/Scanpix

Par NBA labāko sesto spēlētāju tiek atzīts "Timberwolves" spēlētājs Rīds

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi spēlētāju, kurš ir 2023./24. gada sezonas labākais sestais spēlētājs jeb rezervists. Par to kļuvis Minesotas "Timberwolves" centra pozīcijas spēlētājs Nezs Rīds.