Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Video: "Fenerbahce" līdzjutēji lamā Taurasi

2010. gada 12. maijā Turcijas sieviešu basketbola klubs Stambulas "Fenerbahce" paziņoja par līguma noslēgšanu ar četrkārtējo Eirolīgas čempioni un divkārtējo Olimpisko čempioni, amerikāņu aizsardzi Daienu Taurasi. Spēlētāja pavasarī ceturtdaļfināla spēlēs pret Turcijas čempionēm guva attiecīgi 28 un 38 punktus, liedzot "Fenerbahce" pirmo reizi vēsturē kvalificēties Eirolīgas "Četru Finālam". Jaunajā sezonā Taurasi aizvadīja 7 spēles "Fenerbahce" sastāvā, Eirolīgā vidēji gūstot 24,6 punktus, taču 2010. gada 15. decembrī Taurasi neizgāja laukumā izbraukuma spēlē ar Zanes Tamanes un Endželas Makotrijas pārstāvēto klubu "MKB Euroleasing". Turcijas dopinga aģentūra, kura apkalpoja nacionālā čempionāta spēles, nedēļu vēlāk paziņoja, ka paziņoja pozitīvas izrādījušās spēlētājas dopinga proves. 2011. gada 7. janvārī "Fenerbahce" paziņoja par līguma pārtraukšanu ar Taurasi. Pavasarī apsūdzības pret spēlētāju tika atsauktas, bet maijā Taurasi paziņoja par pievienošanos "Fenerbahce" galvenajām konkurentēm "Galatasaray". Svētdien, 2011. gada 27. novembrī, Taurasi pēc nepilna gada pārtraukuma atgriezās "Caferaga" zālē, kur viņu ar lamām sagaidīja "Fenerbahce" līdzjutēji. Divas stundas pirms spēles sākuma pie zāles tika noorganizēta stingra drošības kontrole un "Fenerbahce" līdzjutēju sektoru no laukuma atdalīja ar policijas ķēdi. Citu incidentu nebija. Video sākumā redzams "Fenerbahce" komandas uznāciens laukumā pirms iesildīšanās. Pusminūti vēlāk laukumā izskrēja "Galatasaray" basketbolistes. Fani sagaidīja viņas ar svilpieniem, pēc brīža veltot "lamu pantu" Taurasi, kuru iesildīšanās un spēles laikā daudzas reizes atkārtoja. "Fenerbahce" spēlē uzvarēja ar 96:82, savukārt aizsardze sava bijušā kluba grozā iemeta 33 punktus.

Slēpts komentārs: XEdgarsX
, 2011-12-02 14:28, pirms 12 gadiem
XEdgarsX rakstīja: Ko tur dara Babkina???!
Viņa Tur spēlē,ja nezināji.
, 2011-12-02 17:53, pirms 12 gadiem
Iespaidīgi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-12-03 19:12, pirms 12 gadiem
Vov normāls atbalsts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-12-03 22:54, pirms 12 gadiem
XEdgarsX rakstīja: Ko tur dara Babkina???!
Nu feins skuķis, aizgāja pazīmēties
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
39

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
Džeilens Bransons uzbrukumā. Foto. AFP. Scanpix
13

"Knicks" dramatiska uzvara, Marejs ar sirēnlauzi noslēdz atspēlēšanos pret "Lakers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pie otrajām uzvarām pirmās kārtas sērijās tikušas Ņujorkas "Knicks" un Klīvlendas "Cavaliers", kas uzvarēja attiecīgi Filadelfijas "76ers" (104:101) un Orlando "Magic" (96:86). Arī čempione Denveras "Nuggets" tikusi pie otrās uzvaras sērijā – tā atspēlējās no -20 un, pateicoties Džamala Mareja uzvaras metienam, līdz ar spēles beigu signālu nokārtoja čempiones uzvaru pret Losandželosas "Lakers" (101:99).
Anete Šteinberga treniņā. Foto: Bourges Basket

Anete Šteinberga un "Bourges" atspēlē 24 no 25 punktiem, taču zaudē "Tarbes"

Anete Šteinberga un "Bourges" basketbolistes pirmdien, 22. aprīlī, izstājās no cīņas par Francijas zeltu, ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 167:170 atzīstot "Tarbes Gespe Bigorre" pārākumu. Sestdien "oranži-melnās" cīnīsies par Francijas kausu.