Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

VEF pretinieku pulkam VTB līgā pievienojas "Krasnie Krilya"

VEF pretinieku pulkam VTB līgā pievienojas "Krasnie Krilya"
Dežuāns Blērs
Foto: AP

Sestdien noslēdzas VTB līgas kvalifikācijas turnīrs, kurā noskaidrojās pēdējās divas komandas, kas spēlēs regulārajā sezonā. Basketbola kluba "VEF Rīga" pretinieku sarakstu papildinājis Krievijas klubs Samāras "Krasnie Krilya".

Šonedēļ kvalifikācijas kārtas spēles tika izspēlētas ne tikai ULEB rīkotajos turnīros Eirolīgā un Eiropas kausā, bet arī VTB līgā. Sešas komandas pulcējās Lietuvas pilsētā Šauļos, kur tika noskaidrotas tās divas, kas iekļūs VTB līgas regulārās sezonas dalībniekos. Pēc pirmajām divām spēlēm no tālākas cīņas izstājās mājinieki Šauļu basketbolisti, kā arī Somijas klubs Helsinku "ToPo". Izšķirošajās spēlēs labākie izrādījās abi Krievijas spēcīgākās līgas pārstāvji - Samāras "Krasnie Krilya" un Krasnojarskas "Enisey". Savukārt bez VTB līgas paliks Ukrainas klubs "Dnipro" un Polijas vienība Vloclavekas "Anwil".

Latvijas čempioniem "VEF Rīga" basketbolistiem A grupā pievienosies "Krasnie Krilya", bet tālie izbraukumi uz Krasnojarsku pie "Enisey" tikuši B grupas komandām. VEF pirmā spēle VTB līgā būs 11. oktobrī, kad "Arēnā Rīga" viesosies Maskavas apgabala "Khimki", ko trenē Rims Kurtinaitis. Vēl pretiniekos A apakšgrupā rīdziniekiem ielozēti Kazahstānas klubs "BC Astana", topošais Eirolīgas debitants Kazaņas "Unics", Kauņas "Žalgiris", "Nizhniy Novgorod", Tallinas "Kalev/Cramo", kā arī Kijevas "Budivelnik".

Paredzams, ka pirmā spēle ar Samāras komandu VEF būs 23. decembrī izbraukumā. "Krasnie Krilya" sastāvā šosezon ir pieci amerikāņi, no kuriem četri ir ar NBA pieredzi - Džārviss Heizs (pagājušajā sezonā Turcijā uzspēlēja kopā ar Kasparu Kambalu), Ārons Mailzs, Džo Aleksanders un Dežuāns Blērs, kurš komandā atradīsies līdz NBA lokauta beigām, lai pēc tam pievienotos Sanantonio "Spurs" sastāvam. Piektais amerikānis ir Braions Rašs, kurš iepriekšējos gados veiksmīgi sevi pierādījis Eiropā. "Krasnie Krilya" sastāvā ir vēl viens ārzemnieks serbs Dragans Labovičs, bet pārējie ir vietējie krievu spēlētāji. Divi no tiem savulaik spēlējuši arī Latvijā - saspēles vadītājs Artūrs Urazmanovs ar Ventspili, bet uzbrucējs Jevgeņijs Koļesņikovs ar Rīgas VEF.

"Krasnie Krilya" drīzumā gaidāms vēl viens kvalifikācijas turnīrs, jo nākamajā nedēļā pirmā spēle par iekļūšanu FIBA EuroChallenge turnīrā, kur pretī stāsies cits Krievijas klubs Ļubercu "Triumf".

Izmantotie resursi:
Главная | Единая Лига ВТБ


, 2011-10-01 22:15, pirms 13 gadiem
Par to Urazmanovu biju pat piemirsis.
Bet Blēru gan gribētos redzēt. Ja man kāds no Sanantonio patīk, tad tas ir Blērs..un Bertāns
, 2011-10-01 22:29, pirms 13 gadiem
Eirokauss šogad būs konkrēti spēcīgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-10-02 03:09, pirms 13 gadiem
Forsi! Man jau patik, ka NBA veci brauks uz Rigu. Sie te raksta minetie 4,5 gabali, tad vel Lavsons no Zalgiris, Deijs no Khimki. Skaisti!
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
1

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.
Matīss Rožlapa 2024. gada 3. martā. Foto: Michael Soller

Matīss Rožlapa trenēs divkārtējo Vācijas čempioni "Saarlouis Royals"

Matīss Rožlapa 2024.-2025. gada sezonā trenēs Vācijas klubu "Saarlouis Royals", treneris otrdien, 23. aprīlī, telefonsarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja vācu medijos izskanējušo informāciju.
Kate Vilka 2024. gada 19. aprīlī. Foto: Charnay Basket

Kate Vilka pēdējā spēlē nomedī antilopes, Francijas pusfināls bez latvietēm

Kate Vilka un "Charnay Basket" otrdien, 23. aprīlī, izbraukumā svinēja lielu uzvaru pār "Lattes Montpellier" – 75:64, taču ceturtdaļfināla spēļu summā zaudēja sāncensēm ar 137:141 un neiekļuva Francijas pusfinālā.