Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Rīga Ghetto Basket" 3x3 basketbolisti Debrecenā iekļūst Pasaules tūres ceturtdaļfinālā

Renārs Buivids
Renārs Buivids

"Rīga Ghetto Basket" 3x3 basketbolisti Debrecenā iekļūst Pasaules tūres ceturtdaļfinālā
"Rīga Ghetto Basket" 3x3 basketbolisti Pasaules tūri Debrecenā sākuši ar divām uzvarām divās spēlēs
Foto: Renārs Buivids

"Rīga Ghetto Basket" komanda - Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš, Kārlis Pauls Lasmanis un Agnis Čavars - ceturtdien Debrecenā (Ungārija) izcīnīja uzvaras abās spēlēs Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) 3x3 Pasaules kausa posma apakšgrupu turnīrā. Piektdien plkst. 20:00 pēc Latvijas laika "Rīga Ghetto Basket" ceturtdaļfinālā tiksies ar "Monaco".

Latvijas kvartets atbilstoši trīs labāko spēlētāju FIBA 3x3 Pasaules individuālā ranga summai Debrecenā tika izlikts ar sesto numuru, D apakšgrupā pretiniekos saņemot labi zināmo Slovēnijas komandu "Kranj", kā arī vienu no divām kvalifikācijas turnīra labākajām vienībām - Ukrainas "Zaporizhzhya".

"Rīga Ghetto Basket" jau spēles otrajā minūtē cīņā ar Ukrainas pārstāvjiem kļuva par notikumu noteicēju laukumā, pateicoties precīzajiem tālmetieniem strauji audzējot gūto punktu skaitu. Latvijas 3x3 basketbolisti uzvarēja pārliecinoši - 22:8.

Ņemot vērā, ka arī "Kranj" bija uzvarējusi "Zaporizhzhya", apakšgrupas noslēguma spēlē tika noteikts tās uzvarētājs. Mača likme bija ļoti augsta, jo vēl pirms spēles bija skaidrs, ka zaudētāju ceturtdaļfinālā gaidīs tikšanās ar pasaulslaveno Serbijas vienību "Novi Sad Al Wahda". Lai arī mača laikā latvieši nonāca zaudētājos ar divu punktu starpību, taču mirkli pirms desmitminūtes beigām Nauris Miezis sekmīgi noslēdza izrāvienu uz grozu - 14:13.

Līdz ar to piektdien ceturtdaļfinālā "Rīga Ghetto Basket" tiksies ar internacionālo "Monaco" komandu, kuru veido divi francūži un divi slovēņi. 34 gadus vecais Entonijs Kristofs 2016. gadā pārstāvējis Francijas izlasi Eiropas čempionātā Rumānijā, kur gan tika ieņemta desmitā vieta.

Piektdien, plkst. 21:45 notiks arī FIBA 3x3 basketbola Pasaules tūres "Slam Dunk" konkurss, kurā piedalīsies arī Kristaps Dārgais, konkurējot ar ukraini Dmitriju "Smoove" Krivenko un vēl nezināmu kvalifikācijas sacensību uzvarētāju.

Izmantotie resursi:
3X3 | Latvijas Basketbola savienība