Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

3x3 basketbolistiem uzvara un zaudējums Pasaules tūres posma ievadā

Ints Megnis
Ints Megnis

3x3 basketbolistiem uzvara un zaudējums Pasaules tūres posma ievadā
"Riga Ghetto Basket" komanda Ķīnā. Foto: Ghetto Games

Latvijas vadošā 3x3 basketbola komanda "Riga Ghetto Masters" sestdien agri no rīta Ķīnas pilsētā Čendu uzvarēja Pasaules tūres posma pirmajā mačā, ar 21:17 pārspējot Austrālijas vienību "Wst Melbourne". Tam vēlāk sekoja zaudējums 16:18 pret Krievijas komandu "Gagarin".

Pirmā spēle sākās neilgi pirms plkst. 8:00 pēc Latvijas laika, bet rīdziniekiem tai lielas problēmas nevajadzēja sastādīt, jo ikdienā viņi trenējas jau sešos no rīta. Šis ir sezonas otrais "Masters" posms un pirmajā, kas aprīlī risinājās Dohā, Rīgas komanda triumfēja, šāda mēroga sacensībās tiekot pie pirmā titula.

Spēlē pret Melburnas komandu rīdzinieki jau pirmajās divās minūtēs nopelnīja četrus sodus, bet rezultāta ziņā atradās nelielos iedzinējos. Kad tika iemesti divi tālmetieni pēc kārtas, Latvijas basketbolisti pārņēma vadību ar 8:6, tomēr tobrīd komandas parādīja īstu uguņošanu, aptuveni 40 sekunžu laikā rīdziniekiem veicot izrāvienu 7:4 un apstājoties, kad "Riga Ghetto Basket" bija priekšā ar 11:10.

Spēles vidū rezultāts bija 15:13, bet rīdzinieki arī bija nopelnījuši sešas piezīmes, kas nozīmēja, ka viņi vairs nevarēja būt tik agresīvi, kā vēlētos, jo par katru nākamo pārkāpumu būtu jāmet soda metieni, tomēr dueļa izskaņu izdevās nospēlēt pārliecinoši un tika svinēta uzvara ar 21:17.

Otrajā apakšgrupas mačā rīdzinieki tikās ar sev labi zināmo Krievijas komandu "Gagarin". Šajā duelī rezultāts tika atklāts vien otrās minūtes beigās, to paveicot krieviem, bet spēles vidū ļoti mazrezultatīvā mačā latvieši bija iedzinējos ar 2:5, turklāt viņiem jau bija sešas piezīmes. Vēlāk rezultāts kļuva arī 2:8, klusumu ar bumbas triecienu grozā pārtraucot Kārlim Paulam Lasmanim. Kad Nauris Miezis guva punktu ar sodu, latvieši samazināja deficītu līdz pat 6:8. Nākamos trīs punktus atkal iemeta pretinieki, bet tad "Riga Ghetto Basket" sāka vēl vienu atspēlēšanos un priekšpēdējā minūtē pietuvojās līdz 10:11. Šajā brīdī nenoturējās Nauris Miezis, kurš pārkāpa noteikumus pēc cīņas zem groza un pēdējā minūtē tuvāk par diviem punktiem vairs neizdevās tikt. Laba iespēja izglābties bija tieši desmit sekundes pirms beigām, kad Edgars Krūmiņš pie 13:16 ieguva iespēju izpildīt divus soda metienus, bet realizēja tikai vienu, turklāt uzreiz pēc tam latvieši nopelnīja tehnisko piezīmi. Tāpēc līdz ar beigu signālu iemestais tālmetiens rezultātu padarīja vien nedaudz cienījamāku.

Tiesa, domājot par nākotni, rīdziniekiem, iespējams, izdevīgāk pat bija zaudēt, jo tagad viņiem ceturtdaļfinālā svētdien pretim stāsies Kanādas komanda "Edmonton", kamēr uzvaras gadījumā būtu bijis jātiekas ar Pasaules tūres čempioni "Novi Sad". Šo komandu savstarpējā spēlē sestdien "Edmonton" svinēja nedaudz negaidītu uzvaru ar 17:16.

Izšķirošās cīņas par medaļām risināsies svētdien.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-01 11:58, pirms 5 gadiem
Vai mačus var kaut kur redzēt netā?

     [+] [-]

, 2019-06-01 12:18, pirms 5 gadiem
[quote nikujasse]
Vai mačus var kaut kur redzēt netā?
youtubeeee... fiba 3x3