Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Renfro par NCAA "Marta trakumu"

Renfro par NCAA "Marta trakumu"
Alekss Renfro
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Basketbola kluba "VEF Rīga" saspēles vadītājs Alekss Renfro portālam Sportacentrs.com atklāja savas domas par šīgada NCAA izslēgšanas spēlēs un nosauc savu favorītu šonedēļ gaidāmajā "Final Four".

Šodien ar savām pārdomām par šīgada NCAA izslēgšanas spēlēm jeb "Marta trakumu" iepazīstina "VEF Rīga" amerikāņu aizsargs Alekss Renfro, kurš vēl pagājušosezon pats spēlēja koledžu basketbolu. Renfro absolvēja Belmontas universtitāti un interesanti, ka pagājušosezon viņš bija viens no četriem spēlētājiem koledžu basketbolā kas vidēji spēlē guva vismaz 15 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un atdeva piecas rezultatīvas piespēles.

Vēl vairāk - Renfro bija līderis savas komandas sastāvā punktos, atlēkušajās bumbās, rezultatīvajās piespēlēs, bloķētājos metienos un metienu precizitātē, kas esot pirmo reizi kopš 1997. gada, kad vadošais piecās kategorijās savā komandā bija arī Tims Dankans... Ne mazāk produktīvu sniegumu 23 gadus vecais basketbolists demonstrē arī Rīgas komandas sastāvā, bet tagad laiks Renfro prognozēm par šīs nedēļas NCAA Final Four!

1. Kura komanda uzvarēs NCAA Final Four?
2. Kāpēc izvēlējies tieši to komandu?
3. Kas ir bijis lielākais pārsteigums šajās NCAA izslēgšanas spēlēs?
4. Kā vērtē savas universitātes sniegumu šosezon?
5. Kuri spēlētāji ir uzlabojuši un pacēluši savu vērtību pirms NBA drafta?

Atbild Alekss Renfro

1. Gribētos, lai par čempioniem kļūtu Batleras universitāte.
2. Batlera tiek uzskatīta par vidēja lieluma universitāti jeb mid-major starp NCAA 1. divīzijas programmām. Līdzīgi ir arī ar manu universitāti, kas ir pieskaitāma mid-major. Tāpēc arī esmu par Batleru, jo viņi pārstāv visas mid-major programmas koledžu basketbolā. Man patīk, kad mazākas universitātes paveic ko lielu šajā turnīrā.
3. Šogad bija vairāki pārsteigumi NCAA izslēgšanas spēlēs. Ir divas komandas Final Four, kas savā reģionā bija izliktas ar 5. numuru - tas ir neticami. Kā lielāko pārsteigumi minēšu Northern Iowa (9. numurs) uzvaru pār Kanzasu (1.) Daudzi paredzēja Kanzasas uzvaru visā turnīrā... Arī pārsteigumi bija Džordžtaunas (3.) zaudējums Ohaio (14.), kā arī Kornelas (12.) uzvara pār Templu (5.), kam sekoja vēl Viskonsinas (4.) pieveikšana. Visnegaidītākais bija tas, ka 16 labāko komandu skaitā jeb Sweet 16 bija komandas, kas bija izliktas ar 9., 10., 11. vai 12. numuru. Tas nenotiek pārāk bieži.
4. Mana universitāte šo sezonu noslēdza 1. vietā savā konferencē, to dalot ar vēl trīs komandām. Tomēr viņi neiekļuva NCAA izslēgšanas spēlēs. Varētu teikt, ka šis bija labs gads. Šosezon sastāvā nebija pieci spēlētāji, kas pagājušogad beidza koledžu, tāpēc komanda bija ļoti jauna. Šis gads jau bija gaidāms kā pārbūves un atjaunošanās gads. Tas, ka viņi spēja ierindoties dalītā 1. vietā ar tik jaunu komandu nozīmē, ka nākamos gadus viņiem vajadzētu būt labākajiem savā konferencē. Viņi pārspēja cerēto un teikšu, ka tas bija lielisks gads.
5. Īpaši sezonas laikā neskatījos koledžu basketbolu, tāpēc par konkrētiem spēlētājiem neesmu pārāk zinošs. Taču teikšu, ka biju patīkami pārsteigts par Kornelas un St. Marys basketbolistiem. Šī gada NBA draftā sagaidu lielu pārstāvniecību no Kentakī un Kanzasas universitātēm.

Saistītais raksts:

Efedžuku prognozes par NCAA "Final Four"