Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Banku basketbolā pirmo reizi kronēs trīs čempionus

Renārs Buivids
Renārs Buivids

Banku basketbolā pirmo reizi kronēs trīs čempionus
2014. gada finālspēlē "Swedbank" ar 38:32 pārspēja "DNB banku".
Publicitātes foto

Latvijas Banku basketbola kausa izcīņas 22. turnīrs startēs svētdien, 1. martā ar vīriešu komandu spēlēm Rīgas 49. vidusskolas sporta zālē, taču pirmo reizi sacensību vēsturē tiks kronēti uzreiz trīs čempioni. Fināldienā 18. aprīlī zelta medaļas saņems ne tikai labākā vīriešu vienība un spēcīgākā sieviešu „Trīs pret trīs” komanda, bet arī pirmo reizi notiekošo „Brikers” individuālo sacensību uzvarētājs.

Latvijas Banku basketbola kausa (LBBK) vēsture aizsākās 1993. gadā, kad par pirmajiem čempioniem kļuva Vācijas-Latvijas bankas basketbolisti. Jau vairāk nekā 20 gadus sportiskākie baņķieri cīnās par bronzā un akmenī kalto gandrīz 20 kilogramus smago ceļojošo trofeju, kuras autors ir savulaik „LainBankas” komandu pārstāvējušais mākslinieks Guntars Ošenieks. LBBK šo gadu laikā kļuvis par vienu no tradīcijām bagātākajiem sporta turnīriem Latvijā. Tā sākums bija kā „LainBankas” Izaicinājuma kauss, taču jau ilgus sacensības notiek Latvijas Komercbanku asociācijas paspārnē.

Vīriešu komandas klasiskajā „Pieci pret pieci” basketbolā sacentušās jau 21 reizi, astoņus čempionu titulus izcīnot „Swedbank” (ieskaitīti arī Vācijas-Latvijas bankas un „Hansabanka” rezultāti). Tieši „Swedbank” basketbolisti triumfējuši iepriekšējos piecos gados pēc kārtas. LBBK 20. turnīrs kļuva par pavērsiena gadu banku basketbolā, jo atsevišķā turnīrā debitēja sieviešu „Trīs pret trīs” vienības, sacenšoties pēc ielu basketbola principiem. Par pirmajām čempionēm kļuva „Citadele bankas” pārstāves, bet pirms gada uzvarēja „DNB banka”. Arī šogad dāmas dosies cīņā, čempionu titula pretendentu pulkam piepulcējoties arī „SEB bankai”.

Latvijas Komercbanku asociācija (LKA) apvieno 21 biedru un vēl trīs asociētos biedrus. Pirmo reizi banku basketbola vēsturē notiks arī individuālās sacensības, nodrošinot iespēju startēt jebkuram (!) basketbola interesentam. Cīņa par „Brikers” trofeju notiks pēc pludmales volejbolā plaši izmantotā sacensību „King of the Beach” principa. Dalībnieki piesakās individuāli, bet pēc tam ar izlozes palīdzību viņi tiek sadalīti kvartetos, kuru ietvaros notiek spēles „Divi pret divi”, mainot komandas biedrus un rezultātus rēķinot katram spēlētājam atsevišķi. Katra kvarteta viens vai divi labākie spēlētāji kvalificējas nākamajai kārtai, nonākot līdz pat „Četru finālam”, kur tad arī tiek izspēlēts čempiona tituls.

LBBK klasiskajā „Pieci pret pieci” vīriešu turnīrā otro gadu pēc kārtas startēs šīs sešas komandas – „Swedbank”, „DNB banka”, „Citadele banka”, „Nordea banka”, „SEB banka” un „ABLV Bank”. Apļa turnīrā no 1. marta līdz 11. aprīlim tiks noteiktas vienības, kas 18. aprīlī Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas sporta zālē cīnīsies finālos par pirmo, trešo un piekto vietu.

Fināldienas ietvaros notiks arī sieviešu komandu turnīra mači par zelta un bronzas medaļām, kā arī „Brikers” trofejas „Četru fināls” un „Bioteks” trīspunktnieku konkurss, kurā pirmo reizi būs iespēja startēt arī dāmām, metienus izpildot ar sev ierastā izmēra bumbām. Savu tālmetienu izpildīšanas meistarību būs iespēja apliecināt ne tikai LBBK pieteikto komandu pārstāvjiem, bet arī jebkuram no „Brikers” trofejas izcīņas dalībniekiem.

LBBK turnīrā šogad 22. reizi (!) startēs „Swedbank” (iepriekš Vācijas-Latvijas banka un „Hansabanka”) un „Citadele banka” („Parex banka”), bet 20. reizi – „SEB banka” („Latvijas Unibanka”, „SEB Unibanka”) un „DNB banka” („Rīgas Komercbanka”, „Pirmā banka”, „Nord/LB” un „DnB Nord banka”). „Swedbank” rēķinā ir astoņi čempionu tituli, „Citadele bankai” – pieci, „SEB bankai” – četri.

2014. gada finālā „Swedbank” ar 38:32 pārspēja „DNB banku”. Uzvarētāju rindās Madars Vārna guva 18 punktus. Tieši viņš tika atzīts par „X-Power” vērtīgāko spēlētāju. Zaudētājiem Krišjānis Znotiņš guva 14 puktus. Bronzas finālā „Citadele banka” ar 57:46 uzveica „Nordea banku”, bet mačā par 5. vietu „SEB banka” ar 62:52 apspēlēja „ABLV Bank”. „Nike” trīspunktnieku konkursā uzvarēja Linards Larionovs („SEB banka”), bet „Baltic Wild” rezultatīvākā spēlētāja titulu ieguva Kārlis Ozoliņš („Nordea banka”).

Sieviešu „Trīs pret trīs” vienību turnīra zelta spēlē „DNB banka” trešajā pagarinājumā ar 10:9 pārspēja „Citadele banku I”, revanšējoties par zaudējumu 2013. gada finālā. Visus desmit punktus guvušā Dace Dauģe tika atzīta par vērtīgāko spēlētāju. Bronzas medaļas otro gadu pēc kārtas izcīnīja „Nordea banka”.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/BankuBaske...

  +1 [+] [-]

, 2015-03-01 10:47, pirms 9 gadiem
Basketbols gluži nav "klasiskais pieci pret pieci", jo spēlē 4x8 minūtes - to var redzēt arī pēc mazajiem rezultātiem.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-01 10:52, pirms 9 gadiem
Ko gribētos novēlēt rīkotājiem - kā jau minēts, Latvijas Komercbanku asociācija (LKA) apvieno 21 biedru un vēl trīs asociētos biedrus, taču pēdējā laikā katru gadu piedalās vienas un tās pašas 6 bankas. Nepieciešams ieinteresēt arī pārējos 18 LKA biedrus, lai sacensības būtu masveidīgākas. Iespējams, ka līdz citu banku darbiniekiem nemaz informācija netiek pārsūtīta, piemēram ir zināma informācija, ka izsūtītais materiāls uzreiz aiziet bankas sekretāres e-pasta miskastē un darbinieki par šo iespēju nemaz neuzzina. Nu neticami, ka basketbolu spēlē tikai 6 no 24 LKA biedriem! Pagaidām banku kauss ir iestagnējis ar šo mazo dalībnieku skaitu.

     [+] [-]

, 2015-03-01 16:02, pirms 9 gadiem
tā gluži nav, ka citās bankās neviens neko nezin un nenojauš. Nevar visu iebāzt mutē, jābūt kādam entuziastam, un normālam kolektīvam ar basketbola interesēm. Diemžēl, ja vadība neatbalsta un neatrodas pāris tūkstoši dalības maksai, kā arī tērpiem, tad nekas nesanāk. Agrāk bija modē "piesaistīt" labus špīlerus, kam ar konkrēto banku bija maza sakara, ja nu vienīgi kā klients ar bankas norēķinu karti. Un tā pamazām zuda interese tām bankām, kuras centās izveidot komandu tīri un cīnījās no sirds. Diemžēl, vai kā, bet līmenis vienmēr ir bijis diezgan labs un skatāms. Un visas lielākās bankas jau piedalās! Vairs nevelk tikai Latvijas Banka, bet tās vadībai laikam tas vairs nav interesanti.
Lai izdodas arī šogad!