Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:555, Did:0, useCase: 3

Nozīmīgākie 2009. gada notikumi Ziemeļamerikas sportā

Juris Miņins
Juris Miņins

Nozīmīgākie 2009. gada notikumi Ziemeļamerikas sportā
Džimijs Džonsons ar četriem čempionu kausiem
Foto: AP/Scanpix

Tā kā Vecajā kontinentā notikumiem Ziemeļamerikas sportā tiek sekots mazāk, tāpēc piedāvājam Jums ieskatu šī kontinenta aizvadītā gada nozīmīgākajos notikumos – Džimija Džonsona ceturtais tituls, dopinga skandāli MLB, Maikla Vika atgriešanās un daudz kas cits.

Gada čempions: Džimijs Džonsons, NASCAR

Džimijs Džonsons šosezon izcīnīja savu ceturto čempiona titulu. Pēc kārtas. Līdz šim, visā NASCAR vēsturē, tas nebija izdevies nevienam braucējam un ar to, kā izskatās, beidzot bija gana visai izlepušajai Ziemeļamerikas sporta sabiedrībai, lai arī autosportists vairākās gada noslēdzošajās aptaujās tiktu atzīts par šī gada labāko.
Atgādināsim, ka trīs posmus pirms čempionāta beigām Džonsons iekļuva avārijā un tādējādi viņa kopvērtējuma konkurenti (īstenībā tikai viens – komandas biedrs Marks Martins) pietuvojās bīstami tuvu, taču tad Džonsons parādīja čempiona cienīgu sniegumu un triumfēja visā garajā NASCAR 39 sacīkšu posmu maratonā.
Tuvākie konkurenti: Ņujorkas "Yankees" (MLB), Losandželosas "Lakers" (NBA).

Gada komanda: Losandželosas "Lakers", NBA

Šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) turnīrā triumfēja Losandželosas "Lakers". Itkā jau nekas īpašs tas nebūtu, ja vien nebūtu atskata uz iepriekšējo sezonu un "pēc O'Nīla ēru" kopumā. Losandželosieši otro sezonu pēc kārtas kļuva par Rietumu konferences čempioniem, un piedalījās NBA finālā. Ja pirms gada viņiem priekšā stājās Bostonas "Celtics", tad šogad, "pateicoties" Kevina Gārneta savainojumam, bostonieši līdz finālam netika un viņu vietā stājās Orlando "Magic" ar Dvaitu Hovardu priekšgalā.

Uzvara kā tāda nebija pārsteigums, taču tās nozīmība ir visai liela, jo "Lakers" beidzot ir parādījuši, ka var spēlēt arī "jaunajā sastāvā" un ne tikai spēlēt, bet arī uzvarēt. Kobe Braients savukārt parādīja, ka arī viņš viens pats spēj aizvest komandu līdz visaugstākajiem panākumiem. Pēc sezonas gan komandas ir manāmi pārveidotas un šosezon ir "cits stāsts", bet par to pēc gada... .
Tuvākie konkurenti: Filadelfijas "Phillies" (MLB), ASV futbola izlase.

Gada jaunais censonis: Stefans Strasbūrs, Vašingtonas "Nationals", MLB

Stefans Strasbūrs šo sezonu, viennozīmīgi, var ierakstīt savā aktīvā. Lai gan viņš nav aizvadījis nevienu spēli augstākajā profesionālajā līmenī (MLB), par jauno pičeru runā visa beisbola pasaule. Un kā nu ne, ja Strasbūrs met bumbiņu ar vairāk nekā 160 km/h stundā lielu ātrumu un ar "Nationals" komandu ir noslēdzis visu laiku lielāko debitanta līgumu – četru gadu laikā Kalifornijā dzimušais beisbolists saņems 15.1 miljonu ASV dolāru.
Par jaunā spēlētāja popularitāti liecina pat tas, ka līdz šim par Arizonas rudens līgu, kurā pašlaik arī spēlē Strasbūrs, līdz šim zināja vien beisbola īstie pazinēji, taču pašlaik šīs līgas jaunumus (sevišķi ar jauno metēju saistītie) atspoguļo visās lielākās nacionālās ziņu aģentūras. Ažiotāža ir liela, spēlējot ASV studentu čempionātā (NCAA) Stefans Strasbūrs sevi jau ir pierādījis, sagatavošanās līgā arī, atliek vien pārcelties uz MLB un sākt Vašingtonas "Nationals" atdzimšanu!
Tuvākie konkurenti: Deriks Rouzs (Čikāgas "Bulls", NBA), Stīvs Meisons (Kolumbusas "Blue Jackets" NHL).

Gada atgriešanās: Maikls Viks atgriežas no cietuma

Līdz 2007. gada vasarai Maiklam Vikam bija viss, ko vien profesionāls sportists var vēlēties – visaugstākā līmeņa spēļu prakse, zvaigznes statuss, līdzjutēju mīlestība, daudzmiljonu līgums un vēl un vēl, taču vienā dienā tas viss beidzās. Un ne tikai beidzās, bet izzuda pavisam un pavērās "real world", jeb cietums nākamo divu gadu garumā, par nežēlīgu izturēšanos pret dzīvniekiem. Un arī ar to viss nebeidzās, jo tika uzsākta Vika bankrota procedūra.
Šogad piespriestais sods tika izciests un spēlētājs varēja mēģināt atgriezties NFL. Tiesa, vispirms viņam vajadzēja sagaidīt NFL komisāra Rodžera Gūdela "zaļo gaismu" par diskvalifikācijas atcelšanu, bet, kas vēl svarīgāk, viņam bija jāpierāda, ka šajā laikā, kas tika pavadīti nebrīvē, viņš ir ne tikai pārdomājis savu rīcību, bet izdarījis arī pareizos secinājumus un, protams, jāpierāda, ka 2 gadu laikā viņš nav zaudējis savu sportisko formu. Ar pirmo un pēdējo punktu viss bija vairāk vai mazāk kārtībā, taču par Maikla Vika raksturu daudziem potenciālajiem pretendentiem bija šaubas. Tā saspēles vadītājs ilgu laiku pavadīja neziņā, līdz Filadelfijas "Eagles" nolēma riskēt un parakstīja divu gadu līgumu ar bijušo Atlantas "Falcons" zvaigzni. Viks ir atgriezies!

Sezonas gaitā gan kļuva skaidrs, ka Filadelfijas komanda īsti nerēķinās ar kvoterbeku kā spēlētāju, kas nes ievērojamu ieguldījumu komandas panākumos un pašlaik ir skaidrs, ka nākamsezon Viks spēlēs citā vienībā, taču tas nemazina atgriešanās fakta nozīmību.
Tuvākie konkurenti: Lenss Ārmstrongs (riteņbraukšana), Džonatans Benders (Ņujorkas "Knicks", NBA).

Gada perfektākais sniegums: Konektikutas basketbolistes aizvada bezzaudējumu sezonu NCAA čempionātā

Ja kādai NCAA amerikāņu futbola komandai izdodas uzstādīt perfektu uzvarēto-zaudēto spēļu rekordu, tad tas nav tik īpaši, ja to izdara kāda Nacionālās futbola līgas komanda, tas jau kļūst ievērojamāk, taču ja to izdara basketbola vienība, tad tas ir kaut kas tiešām īpašs. Un Konektikutas "Huskies" sieviešu basketbola komanda tieši to arī izdarīja savā iepriekšējā sezonā.

Jāpiebilst, ka savu līdz šim pēdējo zaudējumu "UConn" meitenes ir piedzīvojušas 2008. gada 5. februārī, t.i., jau šosezon "Huskies" basketbolistes var uzstādīt savdabīgu rekordu – divu gadu laikā izcīnītas tikai un vienīgi uzvaras.
Tuvākie konkurenti: Floridas "Gators" (NCAA, futbols), Teksasas "Longhorns" (NCAA, futbols).

Gada pārsteigums: ASV futbola izlases spēle Konfederāciju kausā

Lai cik tas nebūtu dīvaini, bet par Ziemeļamerikas sporta aizvadītā gada lielāko pārsteigumu ir jāmin viņu futbola izlase. Atvainojos, sokera izlase. Lai vai kā, bet iemesls tiešām tam ir visai vērā ņemams, jo 2009. gada lielākajā starptautiskajā turnīrā, Konfederāciju kausā, ASV izlase parādīja ļoti atzīstamu sniegumu.
Grupu turnīrā, lai arī tā sākums bija visai neveiksmīgs, ASV futbolisti izcīnīja otro vietu, aiz sevis atstājot gan Ēģipti, gan Itāliju. Turnīra pusfinālā tika uzveikta arī Spānijas izlase (2:0), bet finālā, otro reizi šajā turnīrā, amerikāņi, spraigā cīņā, piekāpās Brazīlijas valstsvienībai (2:3).

Šis panākums daudziem "vidējiem ASV sporta līdzjutējiem" lika pārskatīt savas līdzi jušanas prioritātes, vismaz Pasaules nozīmīgāko futbola turnīru laikā un ar cerībām un pastiprinātu interesi sākt gaidīt nākamvasar paredzētu Pasaules kausu futbolā.
Tuvākie konkurenti: Arizonas "Cardinals" (NFL), Soltleiksitijas "Real" (MLS).

Gada tendence: Sportisti paši kļūst par medijiem, jeb twitter.com fenomens

Šis gads Pasaules, un Ziemeļamerikas sportā it sevišķi iezīmējās ar vēl vienu interesantu tendenci – sportisti paši kļuva par saviem intervētājiem PR aģentiem un tā tālāk. Jeb, vienā vārdā sakot, viņi sāka tvītot populārajā mikroblogu vietnē twitter.com. Pašiem sportistiem šāda iespēja liekas ļoti pievilcīga un pašlaik ikvienā Ziemeļamerikas "lielā četrinieka" (NBA, NFL, NHL, MLB) līgas komandā vismaz viens sportists izmanto šo pakalpojumu.

Pašiem atlētiem šī ir unikāla iespēja ar saviem līdzjutējiem (un, jā, arī noliedzējiem) kontaktēties tieši, bez starpniekiem, izteikt savas domas reālajā laikā un beigu beigās, palielīties citiem līgas spēlētājiem par tikko nopirkto auto. Daži no sportistiem (Čads Očosinko (Sinsinati "Bengals", NFL) kā piemērs) tieši šajā vidē rīko bez maz vai realitātes šovus, kuros galvenie varoņi, protams, ir viņi paši. Taču, kā jau vienmēr gadās, visam labajam ir arī sliktā, ēnas, puse. Un twitter.com ēnas pusi jau labi ir uz savas ādas izbaudījuši gan Maikls Bīzlijs (Maiami "Heat", NBA), gan Dvaits Hovards (Orlando "Magic", NBA), gan Lerijs Džonsons (Sinsinati "Bengals", NFL) gan vēl daudzi citi. Tāpat tviteris ir kā traucējoša lieta spēlētājiem spēļu laikā, jo vēl vasarā vairāki spēlētāji tvītoja tieši no spēles laukuma, atrodoties uz spēlētāju soliņa vai ģērbtuvēs. Diemžēl, vai kā par laimi, bet praktiski visu komandu vadības pašlaik jau ir aizliegušas šādas izklaides, jo tā ne tikai spēlētājs novēršas no sava tiešā darba, bet, iespējams, var arī sabojāt komandas reputāciju. Tagad sportistiem atliek vien "čivināt" ārpus darba laika un to viņi dara vairāk nekā labi.

Gada zaudējums: Arizonas "Cardinals" zaudē "Super Bowl"

Lai gan regulārā Nacionālās futbola līgas (NFL) sezona, vismaz tās lielākā daļa, norisinājās 2008. gadā, izšķirošās spēles tika izspēlētas tieši šī gada sākumā. Un, kā par brīnumu daudziem, līdz finālam, jeb "Super Bowl", nokļuva regulāros sezonu visai vidējā līmenī aizvadījušie Arizonas "Cardinals". Izslēgšanas spēlēs "spīdēja" gan veterāns, saspēles vadītājs, Kurts Varners, gan Larijs Fitzdžeralds, gan sezonas laikā neko spožu nerādījusī aizsargu un pussargu kompānija.
Arī "Super Bowl" spēlē pret Pitsburgas "Steelers" arizoniešiem bija labas iespējas uzvarēt, taču... . Otrās ceturtdaļas beigās, atrodoties tiešā ieskaites zonas tuvumā, pieļautā kļūda uzbrukumā pārvērtās 100 jardu atgrieztā piezemējumu Pitsburgas "Steelers" aizsarga Džeimsa Harisona izpildījumā un zaudētie septiņi punkti 2 minūtes pirms spēles beigām, kad Bena Rotlisbergera piespēli, knapi atrodoties ieskaites zonā, notvēra Sanantonio Holmss, pārvilka svītru visai Ziemassvētku pasakai, kas Arizonā aizturējās pārāk ilgi.
Tuvākie konkurenti: Čikāga zaudē cīņā par 2016. gada Olimpiādes rīkošanu, Detroitas "Red Wings" (NHL).

Gada neizlēmība: Brets Fārvs atkal atgriežas NFL

NFL sabiedrība, pēdējās sezonās, jau ir pieradusi, pie Breta Fāvra, viena no visu laiku izcilākajiem saspēles vadītājiem visas līgas vēsturē, "pārdomu brīžiem" par spēlēšanu vai "iešanu pensijā", taču šogad viss, šķiet, sasniedza nebijušus "augstumus".
Pēc neveiksmīgas sezonas Ņujorkas "Jets" rindās, kuras laikā ne Fārvs rādīja sev cienīgu spēli, ne "Jets" tika izslēgšanas spēlēs un pārciestās operācijas likās, ka viss, Fārvs 40 gadu vecumā metīs mieru profesionālajam sportam, bet nē... Misisipi, Gulfportā, dzimušais futbolists ne tikai atgriezās, bet atgriezās Minesotas "Vikings" rindās, Grīnbejas "Packers", jeb bijušās Fārva komandas, niknāko pretinieku nometnē.

Kopumā jau pašlaik Bretam sezonu var ierakstīt ar plusa zīmi, jo tā ir krietni labāka nekā no viņa tika gaidīts, gan individuāli, gan komandai, vienīgi gada pašās beigās viņa un "Vikings" trenera starpā izcēlās neliels konflikts, kas varētu nozīmēt to, ka, ja Fārvs gribēs ATKAL turpināt savu karjeru, tad viņam būs jāmeklā jauna komanda.
Tuvākie konkurenti: Alens Aiversons (NBA), Stefons Mārberijs (NBA).

Gada projekts: Apvienotā futbola līga (UFL)

Šis gads Amerikāņu futbolā iezīmējās ar vienu interesantu notikumu – tika nodibināta jauna profesionālā futbola līga, UFL, jeb Apvienotā futbola līga. Lai gan pirmajā tās sezonā piedalījās vien četras komandas un arī paši mači risinājās vien astoņās nedēļās, pamats darbam ir ielikts labs un jau pašlaik liekas, ka jaunajam projektam ir liela nākotne. Daži Ziemeļamerikas futbola eksperti norāda, ka UFL vadībai par galveno tās mērķi ir jāuzstāda čempionāta attīstīšana līdz, pašlaik vakantajai, ASV galvenās amerikāņu futbola minorlīgas līmenim, t.i., jāsadarbojas ar NFL, jauno spēlētāju audzināšanā.

Pagaidām nekas tāds gan nenotiek, un līgas sauklis, "Where Future Stars Come to Play!", jeb "Līga, kurā spēlē nākotnes zvaigznes" neattaisnojas, jo uz UFL, pārsvarā dodas caurkrituši NFL spēlētāji vai veterāni, kuri vairs nevar izturēt konkurenci un spēļu ritmu NFL, taču pašlaik šiem spēlētājiem ir laba alternatīva kur turpināt savu karjeru gadījumā, kad neizdodas iekļūt NFL. Iepriekš bija jāpārvācas uz Kanādas futbola līgu (CFL), kas praktiski nozīmēja tur arī palikšanu, vai spēlēšanu iekštelpu futbola līgās vai pie pusprofesionāļiem, kas arī nozīmēja vienvirziena ceļu, kurš attālināja no NFL. UFL ir laba alternatīva spēlētājiem, kuriem vajag "savākties" jaunam NFL iekarošanas mēģinājumam.
Tuvākie konkurenti: AFL atdzimst AF1 veidolā.

Gada cipars: Ņujorkas "Yankees" nopērk MLB titulu par 226.2 miljoniem ASV dolāru

Par šī gada Augstāko beisbola līgu (MLB) čempioniem kļuva Ņujorkas "Yankees". Daudzi uzskatīja, ka šis tituls ir nopirkts. Nē, ne jau uzpērkot tiesnešus vai maksājot pretiniekiem par zaudējumiem, bet gan tāpēc, ka "Yankees" ir bagātākā līgas komanda un starpsezonā nopirka trīs spēlētājus-zvaigznes - K.Č. Sabatiu, A.Dž, Brunetu un Marku Tešeru.

Šādai šopingtūrei iznākums bija viens – pamatīgi pārtērēts atļautais algu budžets un, līdz ar to, bija jāmaksā "luksusa nodoklis" 25.5 miljonu apmērā (salīdzinājumam – "nabadzīgākās" MLB komandas, Floridas "Marlins", budžets ir 37.5 miljoni). Taču sportiskās ambīcijas gan tika apmierinātas – izcīnīts 27. čempionu tituls, kas nozīmēja, ka Ņujorkas "Yankees" kļuva par visu laiku titulētāko Ziemeļamerikas profesionālā sporta komandu. Šajā starpsezonā ņujorkieši turpina "bruņoties"... .

Gada skandāls: MLB zvaigznes dopinga ēnā

Aizvadītais gads, noteikti, Ziemeļamerikas sporta līdzjutējiem paliks atmiņā arī ar vienu lielu skandālu Augstākajās beisbola līgās (MLB). Šajā gadā beidzot notika tas, par ko daudzi runāja jau vairākus gadus – vairāki līgas labākie spēlētāji tika pieķerti dopinga lietošanā. Iepriekš lielākas vai mazākas diskvalifikācijas bija saņēmuši mazie spēlētāji, taču šogad pie dziesmas tika ņemti arī lielie - Menijs Ramirezs, Alekss Rodrigezs un Davids Ortizs.

Pēc šī gadījuma sākās aizvien skaļākas un uzstājīgākas runas par dopingu MLB un Ziemeļamerikas sportā kā tādā, taču nekādi nopietnie reidi vai pasākumi netika pieņemti. Spēlētāji izteica nožēlu, ka tā ir sanācis, līgas vadība pakratīja ar pirkstu, piesprieda dažādas diskvalifikācijas (Menijam Ramirezam bija jāizlaiž 50 regulārās sezonas spēles) un viss vairāk vai mazāk, kārtējo reizi, noklusa.

Tuvākie konkurenti: Taigers Vudss un viņa ģimenes skandāli (PGA), Teorēns Flerī atklāj savas karjeras un NHL aizkulises (NHL).

In memoriam...

Diemžēl, šajā gadā Ziemeļamerikas sportā notika arī vairāki ļoti nepatīkami un traģiski atgadījumi. Tā gada pirmajā pusē, tieši pirms paredzētās debijas spēles MLB, autoavārijā nositās Losandželosas "Angels" jaunais spēlētājs, metējs Niks Adenhārts, tāpat, pavasarī, izkrītot no laivas, okeānā noslīka divi NFL spēlētāji, Korijs Smits un Markīzs Kūpers. Vasarā pasaules sporta sabiedrību šokēja vēsts par bijušā Baltimoras "Ravens" (NFL) spēlētāja Stīva Maknēra nošaušanu, bet decembrī, izkrītot no automašīnas piekabes, dzīvību zaudēja cits NFL spēlētājs – Kriss Henrijs (Sinsinati "Bengals"). Amerikāņu futbola pasauli šajā gadā šokēja arī Aiovas vidusskolas komandas trenera Eda Tomasa slepkavība, kad kāds bijušais komandas spēlētājs ar vairākiem šāvieniem nogalināja viņu skolas trenažieru zālē.
Tāpat šogad, sacīkšu laikā, mira motofrīstaileris Džeremijs Lusks, konflikta laikā studentu pilsētiņā tika nogalināts 20 gadus vecais Konektikutas "Huskies" (NCAA) futbola komandas kornerbeks Džaspers Hovards, bet par pašnāvību šī gada maijā izšķīrās bijušais NASCAR "Nationwide" sērijas braucējs, 31 gadus vecais Kevins Grubss, kurš nesen tika apsūdzēts dopinga lietošanā.

Kā arī...

Ziemeļkarolīnas "Tar Heels" izcīnīja uzvaru NCAA basketbola turnīrā... par NCAA futbola turnīra uzvarētājiem kļuva Floridas "Gators"... Bostonas universitātes "Terriers" izcīnīja uzvaru NCAA hokeja turnīrā... MLL čempionātā triumfēja Toronto "Nationals"... Dario Frankiti izcīnīja otro IRL čempiona titulu... CHL triumfēja Vindsoras "Spitfires"... Japāna izcīnīja uzvaru "World Baseball Classic"... Danika Patrika paziņoja par piedalīšanos NASCAR sacīkstēs... Pagājušās sezonas koledžu futbola izcilnieki nespēj atgriezties tajā pašā līmenī arī šosezon... Plaksiko Buress pēc šaudīšanās naktsklubā saņem reālu cietumsodu... Soltleiksitijas "Real" MLS finālā pārspēj Devida Bekhema un Lendona Donovana pārstāvētā Losandželosas "Galaxy"... PGA turnīru pirmajā vietā noslēdz Taigers Vudss... LPGA turnīra rangā pirmā šajā gadā bija Lorena Očoa... Tonijs Šumahers izcīna savu septīto čempiona titulu NAHRA sacīkstēs... ASV izcīna piekto uzvaru pēc kārtas "Little league World Series"... par CFL čempioniem kļuva Monreālas "Alouettes" .

  +6 [+] [-]

, 2009-12-31 19:34, pirms 14 gadiem
""I watch NASCAR for racing", yeah, and i watch por_ for acting" - Robins Williams
Žēl, ka nekas par Kanādas sportu nav rakstīts, šie taču arī ir ZA

  +5 [+] [-]

, 2009-12-31 20:04, pirms 14 gadiem
Hipotenūza rakstīja: avots?
Autorraksts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-31 20:09, pirms 14 gadiem
Tiešām ļoti izsmeļošs raksts, apkopojot visus Ziemelamerikas popularakos sportaveidus(varbut nav par golfu tik daudz).
Tikai vienigais jautajums. Vai NBA speletaja Rouza vards gadijumaa nav Deriks ?

  +1 [+] [-]

, 2009-12-31 20:15, pirms 14 gadiem
Kenwood

Paldies par labojumu!

  +1 [+] [-]

, 2009-12-31 20:17, pirms 14 gadiem
Pie gada censonis....Deiks Rouzs (Čikāgas "Bulls", NBA)
kļūdiņa, bet tas ta.
Paldies par interesanto aprakstu.

 +11 [+] [-]

, 2009-12-31 21:50, pirms 14 gadiem
Juris plosās

Kamēr SA+ augšgalā rēgojas ''Hartigana p.auti'', tikmēr JM pacenties uzcept vienu ritīgi labu ar informāciju bagātu rakstu!Tā ir jāstrādā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-12-31 23:15, pirms 14 gadiem
c novim godom!

  -1 [+] [-]

, 2010-01-01 07:37, pirms 14 gadiem
1. Džonatans Benders? 4.3 punkti spēlē ir trešā gada atgriešanās Ziemļamerikā? Diez vai ir tik skumji....

2. Gada pārsteigums: 2. vieta Arizonas "Cardinals" (NFL).....

Gada zaudējums: Arizonas "Cardinals" zaudē "Super Bowl"

Sorry, bet šitais man neiet kopā! Komanda, no kuras neko lielu negaidīja ir gada lielākais zaudējums?

BeT visā visumā labs rakts! Tikai Ziemeļamerikā ir ne tikai USA.

     [+] [-]

, 2010-01-01 09:17, pirms 14 gadiem
nazis777 rakstīja: 1. Džonatans Benders? 4.3 punkti spēlē ir trešā gada atgriešanās Ziemļamerikā? Diez vai ir tik skumji....

2. Gada pārsteigums: 2. vieta Arizonas "Cardinals" (NFL).....

Gada zaudējums: Arizonas "Cardinals" zaudē "Super Bowl"

Sorry, bet šitais man neiet kopā! Komanda, no kuras neko lielu negaidīja ir gada lielākais zaudējums?


BeT visā visumā labs rakts! Tikai Ziemeļamerikā ir ne tikai USA.
1. Jautājums ir nevis cik sameta punktus kad atgriezās, bet par toa, ka spēlētājs, kurš "bez variantiem" bija aizgājis prom, lielākā daļa vispār par viņu aizmirsusi bija, kurš pa šo laiku darīja visādus ar basketbolu nesaistītus darbus, atgriežas tīri pieklājīgā līmenī.

2. Pārsteigums, ka tika līdz SB, taču SB spēlē viņiem bija ĻOOOOTI reālas izredzes uzvarēt spēli, viņi to praktiski bija jau izdarījuši, taču... Homsa ķēriens (un Rotlisbergera metiens) visu "sabojāja".

Ziemeļamerika ir daudz kas plašāks - Un ne tikai Kanāda un Meksika klāt, taču viss "lielais" profesionālais sports ir ASV un Kanādā un tieši par to šis raksts bija vairāk - parādīt to, kas Eiropā, teiksim tā, ir nepopulārs.

To, kas ir nozīmīgs pārējo valstu izpildījumā (kaut vai Bolta skrējieni) tāpat visi zin un 101 reizi ir pieminējuši, taču šaubos vai kāds parasts Latvijas iedzīvotājs-sporta fans zināja par UConn panākumiem vai UFL/AF1.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-01-01 14:05, pirms 14 gadiem
tas_kurs_zviedrs rakstīja: Jaatzist, ka raksts ir interesants, it seviski, ja nav kopets, bet pasa radits.
Bet, maza atkape. Ja reiz esi uznemies popularizet sos neipasi popularos sporta veidus(Eiropa), tad varbut tu izskaidrosi man tumsonim beisbola un am.futbola noteikumus un speles principus?
Varbūt pameklēsi pats? beisbols.lv: » Beisbola pamata noteikumi beisbols.lv

     [+] [-]

, 2010-01-01 19:08, pirms 14 gadiem
Paldies, bija interesanti palasīt.