Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:555, Did:0, useCase: 3

Autors: Niklāvs Švēde

2009. gads Latvijas un pasaules riteņbraukšanā

2009. gads Latvijas un pasaules riteņbraukšanā
Aleksejs Saramotins
Foto: www.allaboutcycling.de

Jau pēc dažām dienām mēs ar lielu sajūsmu varēsim atkorķēt šampanieša pudeles un iesoļot jaunajā baltā tīģera zīmes gadā, tāpēc nu pienācis pēdējais laiks atskatīties, kāds 2009. gads bijis Latvijas un pasaules riteņbraukšanā.

Par spīti mums apkārt valdošajai krīzei un citām likstām riteņbraukšana Latvijā negrasās izmirt. Jā, 2009. gadā latvieši šosejas riteņbraukšanā nepiedalījās kādā no trim prestižajām trīs nedēļu tūrēm, kā arī netriumfēja pasaules čempionātā, kā to 2000. gadā iespēja Romāns Vainšteins, tomēr mūsējie arī šajā gadā nereti spējuši mums sagādāt prieka pilnus mirkļus, kas ļauj cerīgi raudzīties nākotnē. Raibs jo raibs un notikumiem bagāts šis gads bijis arī pasaules riteņbraukšanā, tamdēļ nu centīsimies īsumā pārskatīt šo aizvadīto sezonu. Notikumu bijis daudz, un tos visus vienkārši nevar apkopot.

Šosejā: Saramotins iepriecina ar uzvarām un nopelna līgumu ar prestižo "Team Columbia-HTC"

Iesākumā atskatīsimies, kā latviešiem pasaules mērogā veicies klasiskajā šosejas riteņbraukšanā , kur mums šajā gadā vispatīkamākās emocijas sagādāja Aleksejs Saramotins (27). Aizvadītajā sezonā Aleksejs pirmoreiz pēc vairāku gadu pavadīšanas vietējā "Rietumu Banka - Rīga" pārstāvēja kādu ārvalstu vienību - dāņu profesionālo kontinentālo komandu "Team Designa Kokken" - un darīja to ļoti atzīstami. Lai gan sezona tika aizvadīta kā pa kalniem - Alekseju gada pirmajā pusē nomocīja veselības kaites (inficēšanās ar mononukleozi), kā arī retums nebija sacīkšu laikā piedzīvotas tehniskas problēmas -, Saramotins spēja izcīnīt vairākas nozīmīgas uzvaras.

Pirmo panākumu Aleksejs guva jau martā, triumfējot Francijā notikušajā "'Grand Prix de Lillers" (UCI 1.2 kategorija). Uzvarai Francijā jūnijā tepat Alūksnē sekoja triumfs Keggi velobraucienā, kā arī uzvara Francijas "Rounde del Oise" daudzdienu velobrauciena 3. posmā, bet jūlijā Aleksejs, finišu sasniedzot lepnā vientulībā un kā tuvāko sekotāju aiz sevis atstājot slaveno dāņu riteņbraucēju Mihaelu Rasmusenu, uzvarēja "Designa Grand Prix" velobraucienā Dānijā.

Tehniskas problēmas Saramotinam kopvērtējumā neļāva cīnīties par vietu Dānijas daudzdienu velobrauciena "Tour of Denmark" labāko desmitniekā, taču latviešu riteņbraucējs guva panākumus atsevišķos posms - pirmajā etapā 5. vieta, bet piektajā - braucienā ar atsevišku startu otrā vieta, piekāpjoties vien itālim Mauricio Biondi. Zināms, ka Itālijas Olimpiskā komiteja nesen kā pieprasījusi Biondi, kurš septembrī tika pieķerts dopinga lietošanā, piespriest divu gadu diskvalifikāciju. Līdz ar to Biondi diskvalifikācijas gadījumā uzvara šajā posmā tiks piešķirta Aleksejam. Tāpat jāatzīmē Saramotina izcīnītā 2. vietā pāru braucienā "Duo Normand" Francijā (UCI 2.2 kategorija), kur Aleksejs startēja pārī ar bijušo komandas biedru "Rietumu Bankas" un "Team Designa Kokken" vienībās - krievu Sergeju Firsanovu.

Nozīmīgākās uzvaras Saramotins gan pataupīja sezonas beigu daļai. Augusta izskaņā Aleksejs uzvarēja augstas kategorijas viendienas velobraucienā Beļģijā "Druivenkoers Overijse" (UCI 1.1 kategorija). Jau kopš jūlija par mūsu riteņbraucēju interesējās vairākas augsta līmeņa komandas, un, izskatot visus piedāvājumus, Aleksejs izvēlējās vienu no labākajām profesionālajām komandām pasaulē "Team Columbia-HTC", līgumu parakstot 2. oktobrī. Jau nākamajā dienā Saramotins izgāja uz starta "Sparkassen Münsterland Giro" viendienas velobraucienā (UCI 1.1 kategorija) Vācijā un izgrieza pogas mājiniekiem, izcīnot spožu uzvaru un pierādot, ka "Team Columbia" izdarījusi pareizo izvēli - tā tika pielikts trekns punkts šai lieliskajai sezonai. Decembra pirmajā pusē "Columbia", kas bāzejas Vācijā (iepriekš "T-Mobile"), bet ir reģistrēta ASV, pirmo reizi sanāca kopā pilnā 28 riteņbraucēju sastāvā, ieskaitot Saramotinu, Kanāriju salās aizvadot 10 dienu ilgu treniņnometni.

Augustā Saramotins uzvarēja augstas kategorijas (UCI 1.1) "Druivenkoers Overijse" viendienas velobraucienā Beļģijā, finišā apsteidzot divus "Landbouwkrediet-Colnago" vienības sportistus. Foto: AFP/Scanpix

Tomēr jāatceras, ka Aleksejs nav vienīgais Latvijas pārstāvis kādā no "ProTour" vienībam, jo šogad savu pirmo sezonu Francijas "Ag2r la mondiale" komandā aizvadīja Gatis Smukulis (22). Tiesa gan, Smukulim šo pirmo gadu augstākajā sabiedrībā krietni sabojāja veselības problēmas, kas neļāva uz starptautiskās skatuves izcīnīt augstus panākumus. Pieminēšanas vērta ir izcīnītā 5. vieta Kanādā notikušā U23 Nāciju kausa kopvērtējumā, vienā no četriem etapiem izcīnot 3. vietu. Gatis arī gaidāmajā sezonā pārstāvēs profesionālo "Ag2r la mondiale" komandu.

Pieredzējušā individuālo braucienu speciālista Raivja Belohvoščika (33) vārds šajā sezonā sacensību rezultātu sarakstos bija atrodams reti. Patīkami ziņas gan parādījās septembrī, kad kļuva zināms, ka Belohvoščiks atradis sev stabilu komandu un panācis sadarbību 2010. gadam ar vienu no labākajām kontinentālajām riteņbraukšanas vienībām - Itālijas "Ceramica Flaminia–Bossini Docce", kuru pārstāv arī 2008. gada Itālijas čempions grupas braucienā Filipo Simeoni. Jāatgādina, ka 2008. gada nogalē Belohvoščiks nonāca jaunizveidotās "TelTeck H2O" komandas paspārnē, tomēr šis projekts izrādijās pagalam neveiksmīgs, un šī gada sākumā bez līguma esošais Raivis sev atrada jaunu komandu - ungāru "'Betonexpressz 2000–Limonta'', kurā tā arī tika aizvadīta šī sezona. Tās izskaņā Belohoščiks atzīmējās ar izcīnītu 12. vietu ikgadējā Francijā notiekošajā "Chrono des Nations" (Nāciju kauss) velobraucienā (1.1 UCI kategorija) ar atsevišķu startu.

Sezonu ārpus Latvijas aizvadīja vairāki pajukušās "Dynatek-Latvia" komandas pārstāvji. Oļegs Meļehs (27) pārstāvēja igauņu "Meridiana Kalev Chocolate Team" vienību, uzvarot velobraucienā Igaunijas pilsetā Elvā, kā arī ar labiem rezultātiem startējot mazāka mēroga sacensībās Polijā un Horvātijā. Normunds Lasis (24) aizvadītajā sezonā aizstāvēja Bulgārijas "Cycling Club Bourgas", tiekot pie uzvaras velobraucienā Bosnijā un Hercegovinā. Tikmēr Herberts Pudāns (23) 2009. gadu pavadīja Francijas DN2 kategorijas komandā "Charvieu Chavagneux Isere". Tās sastāvā Herberts Francijā piedalījās daudz vietējā mēroga velobraucienos, izcīnot četras uzvaras un vairākkārt ielaužoties labāko sešiniekā. Sevi labi pierādot, Pudāns nopelnīja piedāvājumu 2010. gada sezonā pārstāvēt franču "CR4C Roanne" komandu (DN1 kategorija).

Latvijas čempionāts

2009. gada Latvijas čempionāts individuālajā braucienā tika aizvadīts Valmieras pusē. Elites grupā par čempionu kļuva Belohvoščiks, aiz sevis kā tuvākos sekotājus atstājot Saramotinu un Smukuli. U23 vecuma grupā čempiona gods Indulim Bekmanim, bet sievietēm nepārspēta palika Ivanda Eiduka. Tikmēr jauniešu konkurencē ātrākais bija Pauls Zvirbulis, bet junioriem - Andžs Flaksis. Grupas braucienā (159 km) Smiltenē Elites grupā par Latvijas čempionu kļuva Meļehs, otrajā vietā ierindojās Saramotins, bet uz goda pjedestāla pēdējā pakāpiena kāpa Normunds Zviedrs. Tikmēr U23 grupā par Latvijas čempionu kļuva Viesturs Lukševics

Latviešu sekmes pasaules čempionātā

Šogad Latviju pasaules čempionātā, kas norisinājās Šveices pilsētā Mendrisio, pārstāvēja četri riteņbraucēji, startējot trīs distancēs. Lukševics U23 vecuma grupā Latviju pārstāvēja grupas braucienā, izcīnot 54. vietu 166 sportistu konkurencē. Elites grupā braucienā ar atsevišķu startu labāko rezultātu uzrādīja Saramotins, ieņemot 31. vietu, tikmēr Belohvoščikam 66 dalībnieku konkurencē 45. vieta.

Čempionāta saldajā ēdienā - grupas braucienā - Meļehs ilgu laiku atradās 10 vīru bēgļu grupiņā un paspēja pavīdēt TV ekrānos starp līderiem, tomēr tehnisku problēmu dēļ nācās strauji zaudēt ātrumu un pēcāk no sacīkstēm izstāties. Tikmēr Saramotins, distancē cīnoties ar tehniskiem defektiem, finišēja lielajā peletonā, izcīnot 77. vietu 201 sportista konkurencē un uzvarētājam zaudējot nepilnas 11 minūtes.

Tāpat nedrīkstam piemirst par mūsu junioriem. Pasaules junioru čempionātā grupas braucienā augsto 11. vietu 163 dalībnieku konkurencē izcīnīja Toms Skujiņš, bet Armandam Bēcim 23. vieta. Skujiņam arī 14. vieta velobraucienā "Tour of Istria" jeb Nāciju kausa izcīņā junioriem

BMX: Štrombergam pirmā sezona Amerikā

BMX riteņbraukšana Latvijā ir lielā cieņā, par ko lielā mērā parūpējies mūsu olimpiskais čempions šajā sporta veidā - Māris Štrombergs un viņa komanda. Štrombergs šo sezonu pirmoreiz pavadīja aiz okeāna, aizvadot 11 mēnešu sacensību maratonu, kas sākās ar ABA (Amerikas Riteņbraukšanas Asociācijas) pirmā posma sacensībām ASV pilsētā Reno un noslēdzās 29. novembrī ar ABA finālsacensībām jeb "Grand Nationals", kurās Latvijas pārstāvis aizraujošā cīņā izcīnīja 3. vietu. Māris aizvadītajā gadā pārstāvēja Amerikas velosipēdu ražotājkomandu "Free Agent", kas ir viena no lielākām un profesionālākām komandām BMX pasaulē un kā sastāvā atrodams arī trīskārtējs BMX pasaules čempions un olimpisko spēļu dalībnieks Kails Benets.

Mārim Štrombergam gan neizdevās aizstāvēt pasaules čempiona titulu, tomēr pirmā sezona aiz okeāna viennozīmīgi vērtējama ar lielu + zīmi.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Štrombergs šogad izgrieza pogas saviem konkurentiem NBL (Nacionālās riteņbraukšanas līga) sacensībās, tiekot kronēts par 2009. gada titula ieguvēju. Tāpat tika izcīnīta kārotā uzvara Amerikā nozīmīgākajās sacensībās Čulavistas trasē Pasaules kausa izcīņas ietvaros superkrosā. Savukārt septembrī ikgadējā prestižajā "Nora Cup" balvu pasniegšanas ceremonijā ''Racer of the Year'' nominācijā par gada sportistu tika atzīts tieši Štrombergs, un var teikt, ka BMX aprindās šī balva ir tikpat nozīmīga, kā "Oskars" kino industrijā. Šie panākumi jau vien pierāda, ka Mārim debijas sezona Amerikā ir izdevusies.

Mārim gan paralēli panākumiem Amerikā šogad neizdevās nosargāt savu pasaules čempiona titulu, 2009. gada pasaules čempionātā Austrālijā ierindojoties 4. vietā. Aizstāvēt 2008. gadā iegūto titulu vai izcīnīt kādu no medaļām mūsu olimpiskajam čempionam finālbraucienā diemžēl liedza ne visai veiksmīgais starts.

Pasaules čempionātā Austrālijā piedalījās arī Klāvs Lisovskis un Kristaps Vinters, startējot 16 gadus veco riteņbraucēju grupā. Lisovskis ierindojās uzreiz aiz goda pjedestāla, izcīnot 4. vietu, savukārt Vinters izcīnīja 7. vietu. Lisovskis pasaules čempionātā piedalījās arī krūzeru klasē 15 un 16 gadus veco jauniešu grupā, izcīnot bronzas medaļu. Noteikti jāpiemin arī Vintera triumfs Eiropas čempionātā 15 gadus veco jauniešu konkurencē.

MTB kļūst arvien populārāks

Nevar noliegt, ka kalnu riteņbraukšanas (MTB) sacīkstes Latvijā gūst arvien lielāku popularitāti un kļūst masveidīgākas, piesaistot jaunus interesentus. Arī šogad vairāku mēnešu garumā norisinājās "SEB MTB velomaratons" (kopumā 6 posmi), noslēdzoties septembra izskaņā Smiltenē, bet Latviju starptautiskajā arēnā atzīstami pārstāvēja "Rietumu Banka-Rīga". Kā pēdējos gados ierasts, Latvijas MTB izlases galvenais treneris un "NN Sporta kluba" treneris Normunds Noreiko, balstoties uz Latvijā notikušajām sacensībām, izveidoja labāko mūsu valsts kalnu riteņbraucēju ranga tabulu. Tā par gada labāko vīriešu elites klasē var atzīt Dmitriju Sorokinu no "Rietumu Banka-Rīga".

MTB riteņbraukšanā dalībniekiem nākas pārvarēt dažādus šķēršļus. Attēlā kadrs no Vaidavas kausa izcīņas velomaratonā. Foto: Ilze Bogdanova, aluksniesiem.lv

Augustā Austrijā norisinājās pasaules čempionāts kalnu riteņbraukšanas (MTB) maratonā, kurā vislabāk veicās vienīgajai mūsu pārstāvei sieviešu grupā Eidukai, kura izcīnīja 27. vietu 54 dalībnieču konkurencē. Tikmēr vīriešiem labāko rezultātu sasniedza Ervīns Smoļins - 67. vieta no 130 startējušajiem sportistiem.

Atcerēsimies, ka no 22. līdz 23. augustam Ogres Zilajos kalnos notika "eSports.lv Open 2009" 24 stundu kalnu riteņbraukšanas sacensības, kurās piedalījās vairāk nekā simts sportistu ne tikai no Latvijas, bet arī no Lietuvas un Igaunijas, kas sacentās par uzvaru piecās dažādās klasēs.

Dopinga skandāls arī Latvijā

Izrādās, ka dopinga lietošana nav sveša arī Latvijas kalnu riteņbraukšanā, startējot vietējā mēroga sacensībās. Tā vasarā nepatīkama vēsts tika saņemta no Latvijas Riteņbraukšanas federācijas. Proti, "NN Sporta kluba" pārstāvim Reinim Andrijanovam tika konstatētas pozitīvas pēc Krimuldas SEB MTB velomaratona sacensībām 24. maijā veiktās dopinga analīzes - organismā atklāta palielināta testosterona un epitestosterona attiecība. Tā rezultātā kalnu riteņbraucējs, kurš šogad izcīnīja 2. vietu Latvijas čempionātā krosā, triumfēja SEB MTB velomaratona 2. posmā, kā arī starptautiskā mērogā pārstāvēja "Rietumu Banku", saņēma divu gadu diskvalifikāciju.

Tikmēr treka riteņbraukšanā Latvijā arī 2009. gads pārmaiņas nav ieviesis, un neizskatās, ka nākotnē kas varētu mainīties uz labo pusi, kamēr mūsu kaimiņvalsts Lietuvas treka riteņbraucēji starptautiskajā arēnā startē manāmi atzīstami.

"Mūžīgi otrais" Evanss negaidīti kļūst par pasaules čempionu

Aizraujošs šis gads bijis pasaules riteņbraukšanā. 2009. gada pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā laika posmā no 23. līdz 27. septembrim norisinājās Mendrisio, Šveicē. Tā saldais ēdiens - grupas brauciens elites klasē - piesaistīja ar to, ka riteņbraucējiem ik apli nācās pārvarēt divus nopietnus kāpumus. Līdz ar to, atšķirībā no dažiem iepriekšējiem gadiem, labas izredzes pacīnīties par čempiona titulu bija arī izteiktiem kalnu braucējiem. Ne velti eksperti šī gada grupas braucienu nosaukuši par vienu no interesantākajiem pēdējo gadu laikā. Impulsīvās sacīkstēs, dodot prettriecienu saviem kritiķiem, par pasaules čempionu negaidīti kļuva "mūžīgi otrais" austrālietis Kadels Evanss, aiz sevis kā tuvākos sekotājus atstājot krievu Aleksandru Kolobņevu un spāni Hoakinu Rodrigesu.

Goda pjedestāls grupas braucienā: Aleksandrs Kolobņevs, Kadels Evanss, Hoakins Rodrigess. Foto: AFP/ Scanpix

Par trīskārtēju čempionu grupas braucienā vīriešiem kļuva šveicietis Fabians Kančelara, kurš izcīnīja iespaidīgu uzvaru, savu tuvāko sekotāju zviedru Gustavu Larsonu apsteidzot par teju pusotru minūti.

Pasaules čempionāts 2009

DisciplīnaUzvarētājsValsts
Grupas brauciens vīriešiemKadels EvanssAustrālija
Grupas brauciens sievietēmTatjana GudercoItālija
Individuālais brauciens vīriešiemFabians KančelaraŠveice
Individuālais brauciens sievietēmKristina ĀrmstrongaASV
Grupas brauciens U23 vīriešiemRomēns SikārsFrancija
Individuālais brauciens U23 vīriešiemDžeks BobridžsAustrālija

Kontadors otro reizi triumfē "Tour de France"

Elizejas laukus Parīzē dzeltenajā līdera krekliņā šovasar sasniedza spānis Alberto Kontadors ("Astana"), pelnīti otro reizi savā karjerā triumfējot prestižākajā velobraucienā "Tour de France". Kontadors Pireneju kalnos nodemonstrēja savu spēku, atlētismu un teicamās kalnu braucēja prasmes, un konkurentiem, godīgi sakot, bija neaizsniedzams. Otrā vieta Luksemburgas pārstāvim, talantīgajam Endijam Šlekam, bet augstajā trešajā vietā ierindojās Kontadora komandas biedrs, septiņkārtējais tūres uzvarētājs amerikānis Lenss Ārmstrongs, kuram šis bija pirmais starts tūrē pēc trīs gadu pārtraukuma. Interesanti būs nākamvasar Francijas tūrē vērot cīņu starp Kontadoru un Ārmstrongu, kuri nu būs katrs savā pusē - "Astana" ar lieliem pūliņiem izdevās noturēt komandā Kontadoru, savukārt Ārmstrongs pārstāvēs paša izveidoto "RadioShack", kas pastiprinājusies ar vairākiem bijušajiem "Astana" līderiem.

Spānis Alberto Kontadors ceļā uz uzvaru "Tour de France" 15. etapā un līdera dzelteno krekliņu. Foto: AP/ Scanpix

"Giro d'Italia" velobraucienā uzvarētāja laurus plūca Krievijas sportists Deniss Menšovs ("Rabobank"), sīvā cīņā par 41 sekundi apsteidzot itāli Danilo Di Luki. Savukārt "Vuelta a Espana" uzvarētāja tituls šogad pirmoreiz pienācās spānim Alehandro Valverdem ("Caisse d'Epargne").

Nozīmīgākie velobraucieni 2009

VelobrauciensValstsUzvarētājsKomandaValsts
Paris-NiceFrancijaLuiss Leons SančessCaisse d'EpargneSpānija
Milan-San RemoItālijaMarks KavendišsTeam Columbia-HTCLielbritānija
Tour of FlandersBeļģijaStijns DevoldersQuick StepBeļģija
Paris-RoubaixFrancijaToms BonensQuick-StepBeļģija
Amstel Gold RaceNīderlandeSergejs IvanovsTeam KatushaKrievija
Liege-Bastogne-LiegeBeļģijaEndijs ŠleksTeam Saxo BankLuksemburga
Giro d'ItaliaItālijaDeniss MenšovsRabobankKrievija
Tour de FranceFrancijaAlberto KontadorsAstanaSpānija
Clasica de San SebastianSpānijaKarloss BaredoQuick StepSpānija
Vattenfall CyclassicsVācijaGarmin-SlipstreamTailers FarārsASV
Vuelta a EspanaSpānijaAlehandro ValverdeCaisse d'EpargneSpānija
Paris-ToursFrancijaFilips ŽilbērsSilence-LottoBeļģija
Giro di LombardiaItālijaFilips ŽilbērsSilence-LottoBeļģija

Jaunais sprinta karalis - Kavendišs

Ja var izcelt kādu riteņbraucēju, kas aizvadītajā sezonā atstāja vislielāko iespaidu, tas noteikti būtu britu sprinteris Marks Kavendišs ("Team Columbia-HTC"). Sezonas laikā talantīgais Lielbritānijas riteņbraucējs izcīnīja 26 (!) uzvaras, triumfējot sešos (!) prestižā "Tour de France" posmos. Kavendišs savu lielisko meistarību apliecināja visas sezonas garumā, un jādomā, kādas virsotnes brits sasniegs nākamsezon.

Britu sprinteris Marks Kavendišs 2009. gadā triumfēja sešos "Tour de France" posmos. Foto: AP/ Scanpix

Kas vēl noticis?

Īsumā vēl pāris notikumi, kas 2009. gadā notika riteņbraukšanā. Traģiska vēsts pasauli pāršalca oktobrī - 34 gadu vecumā mira pazīstamais Beļģijas riteņbraucējs Franks Vandenbruks. Pēc divu gadu diskvalifikācijas izciešanas par dopinga lietošanu profesionālajā sportā atgriezās Kazahstānas riteņbraucējs Aleksandrs Vinokurovs, drīz vien izcīnot savu pirmo uzvaru pēc pāris gadu pārtraukuma un pat paspēja parakstīt līgumu ar kazahu "Astana", kā sastāvā Vinokurovs startēs arī 2010. gadā. Protams, kas gan ir riteņbraukšana bez dopinga? Šajā gadā gan potenciālo grēkāžu nav bijis daudz, bet pazīstamākie no tiem - "Giro d' Italia" 2. vietas ieguvējs Di Luka ("LPR Brakes-Farnese Vini") un spānis, "Tour de France" 16. posma uzvarētājs Mikels Astarlosa ("Euskaltel-Euskadi"). Tāpat rekordliela diskvalifikācija uz 20 gadiem par dopinga pārvadāšanu un pārdošanu tika piešķirta itāļu riteņbraucējam Džiani da Rosam ("Liquigas").

Pēc divu gadu diskvalifikācijas izciešanas 36 gadus vecais Aleksandrs Vinokurovs gatavs atgriezties elitē. Foto: AP/Scanpix

5 ballu skalā novērtējiet aizvadīto riteņbraukšanas sezonu

  • 71

  • 34

  • 14

  • 0

  • 11



, 2009-12-29 11:01, pirms 14 gadiem
Labs atskats-apskats! Vienīgi par Armstrongu vairāk varēja uzrakstīt kā arī par Menšova un Di Lucas dueli Giro d' Italia.
, 2009-12-29 11:39, pirms 14 gadiem
Tiešām ļoti labs raksts!
, 2009-12-29 11:48, pirms 14 gadiem
Labs raksts.
Ja būtu jānosauc labākie velo sportisti latvijā tad tie būtu manuprāt
šoseja vīrieši A Saramotins
Sievietes -
Labākais jaunais braucējs T Skujiņš
Sportists kurš pārsteidz vai ir progresējis -
Lielākais neveiksminieks G Smukulis, R Belahvoščiks

MTB vīrieši J Rezins
Sievietes I Eiduka
Labākais jaunais braucējs M Preimanis, A Smirnovs, J Rezins, E Benhens( nevarēju izvēlēties kurš ir labākais)
Sportists kurš pārsteidz vai ir progresējis D Sorokins(super sezona šim braucējam pirms pāris gadiem brauca amatieru komandā, bet šogad parakstija līgumu ar Rietumu banku-Rīga komadu.)
Lielākais neveiksminieks R Andrijanovs
Labāka MTB komanda 2009 Trek-Philips
, 2009-12-29 14:41, pirms 14 gadiem
jaa, downhill jau nav ritenjbraukshanas discipliina.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-01-11 21:15, pirms 14 gadiem
Latvijas čempionāts junioriem individuālajā braucienā tika aizvadīts jau sezonas sākumā - Ventspilī, tad pat, kad LČ komandu br. jauniešiem, LČ pāru br. zēniem, pirms Eiropas čempionāta, tur Skujiņš vinnēja.
, 2010-01-12 21:41, pirms 14 gadiem
Nu es kā labāko jauno braucēju viennozīmīgi liktu Preimani. Tas tā bliež, ka varētu večiem pogas griezt!
Useins Bolts
Foto: AP/Scanpix
1

Bolts un S.Viljamsa - pērnā gada labākie sportisti

Vakar Apvienotajos Arābu Emirātos tika aizvadīta "Laureus World Sports Awards" balvu pasniegšanas ceremonija. Jau otro gadu pēc kārtas par aizvadītā gada labāko sportistu tika nosaukts Jamaikas sprinta karalis Useins Bolts, bet sieviešu konkurencē uzvarēja amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa.
Jānis Miņins
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
83

Latvijas gada sportisti - Miņins un Jēkabsone

Šodien ''Sapņu fabrikā'' notikušajā pasākumā "Latvijas Gada balva sportā 2009" par gada labāko sportistu tika atzīts bobslejists Jānis Miņins, bet daiļā dzimuma kategorijā labākās godā basketboliste Anete Jēkabsone Žogota.
Lionels Mesi saņem balvu no FIFA prezidenta Zepa Blatera
Foto: AFP/Scanpix
47

FIFA gada labākais futbolists – Mesi

Starptautiskā Futbola federācija (FIFA) šodien paziņojusi 2009. gada labāko futbolistu. Par to kļuvis Spānijas un Eiropas čempionvienības ''Barcelona'' futbolists Lionels Mesi, kurš pirms divām nedēļām tika kronēts arī par Eiropas labāko futbolistu.