Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Noslēdzas NFL regulārā sezona, "Vikings", "Titans" netiek izslēgšanas mačos

Juris Miņins
Juris Miņins

Noslēdzas NFL regulārā sezona, "Vikings", "Titans" netiek izslēgšanas mačos
Filadelfijas "Eagles" spēlētāji
Foto: AFP/Scanpix

Ar 16 mačiem šonakt noslēdzās Nacionālās futbola līgas 2018. gada regulārā sezona un nu ir zināmas visas komandas, kas turpinās cīņu par Lombardi trofeju.

Lai arī par neinteresantu šo sezonu nevarētu saukt, līdz pēdējai kārtai pārāk daudz intrigas par izslēgšanas maču dalībniekiem nebija. NFC konferencē vienīgā komanda, kas vēl varēja izjaukt "playoff" dalībnieku sastāvu bija iepriekšējās sezonas čempione, Filadelfijas "Eagles". Viņiem pēdējā mačā, kurā pretī stājās Vašingtonas "Redskins" bija nepieciešama uzvara.

Jāsaka gan, ka vašingtonieši, kuri sezonas pirmajā pusē vēl paši bija stabila izslēgšanas maču zonas komanda, bet pēc tam kā smagus savainojumus guva gan Alekss Smits, gan Kolts Makojs, faktiski izstājās no cīņas par augstām vietām, nemaz nespēja izrādīt pretestību esošajiem čempioniem un piekāpās ar 0:24.

Tiesa, vēl drošāku "Eagles" iekļūšanu izslēgšanas maču zonā nodrošināja Čikāgas "Bears", kuri nodemonstrēja ļoti enerģisku spēli un neļāva Minesotas "Vikings" tikt pie teikšanas šajā spēlē – jau mača ievadā viņi guva divus piezemējumus pēc kārtas, bet visā mačā uzvarēja ar 24:10. Tādējādi Minesotas komandai atlika vien noskatīties kā Filadelfijas vienība ieņem viņu vietu izslēgšanas mačos, lai gan pirms sezonas komanda bija nolīgusi saspēles vadītāju Kirku Kazinsu, kuram bija jākļūst par to "puzles gabaliņu", kas ļautu "Vikings" vienībai cīnīties par Lombardi trofeju.

AFC konferencē gan viss bija daudz interesantāk, jo par vietu izslēgšanas spēlēs cīnījās Indianapolisas "Colts" un Tenesī "Titans" vienības, turklāt, šī cīņa notika tiešā veidā, proti, spēlējot vienai pret otru.

Tiesa, Tesenī komandai šo maču bija jāaizvada bez pirmā saspēles vadītāja Markusa Mariotas, jo viņa kakla un arī kājas savainojumi bija pārāk nopietni, lai piedalītos šajā mačā, tāpēc zem centra stājās Bleins Gaberts. Tepat gan jāpiebilst, ka tieši tas arī bija par iemeslu "Titans" vājajai spēlei sezonas izšķirošajā mačā.

Endrjū Laks noorganizēja divus piezemējumus pēc kārtas pirmajā un otrajā ceturtdaļā, kas bija labs pamats tālākajai komandas spēlei un tam, lai Tenesī komanda visu maču pavada iedzinējos. Tālākajā mača gaitā "Titans" gan prata pietuvoties "Colts" vienībai, taču izlīdzināt rezultātu viņiem neizdevās.

Indianapolisas komandas saspēles vadītājs Laks, kurš savainojuma dēļ izlaida visu 2017. gada sezonu, šo spēli noslēdza ar 285 gūtajiem jardiem un trim rezultatīvām piespēlēm. "Colts" komanda tādējādi tika pie iespējas spēlēt izslēgšanas mačos, turklāt, tādējādi viņi pārtrauca trīs neveiksmīgo sezonu sēriju.

Pēc regulārās sezonas beigām nu ir zināmi arī izslēgšanas maču pāri. "Wild Card" kārtā Indianapolisa tiksies ar Hjūstonas "Texans", Sietlas "Seahawks" ar Dalsasas "Cowboys", Losandželosas "Chargers" cīnīsies pret Baltimoras "Ravens", bet Filadelfijas "Eagles" savu čempionu titula aizstāvēšanu sāks pret Čikāgas "Bears".

Tāpat jāpiebilst, ka Kanzassitijas "Cheifs", Losadželosas "Rams", Jaunanglijas "Patriots" un Ņūorleānas "Saints" komandas ir nopelnījušas vienu atpūtas nedēļu un izslēgšanas mačos iesaistīsies no otrās kārtas.

NFL regulārā sezona, 17. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
DolphinsBills17:42
LionsPackers31:0
JetsPatriots3:38
PanthersSaitsn33:14
CowboysGiants36:35
FalconsBuccaneers34:32
JaguarsTexans3:20
ChargersBroncos23:9
RaidersChiefs3:35
49ersRams32:48
BearsVikings24:10
BengalsSteelers13:16
CardinalsSeahawks24:27
EaglesRedskins24:0
BrownsRavens24:26
ColtsTitans33:17

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/