Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Bengals" pēc 16 sezonām atlaiž Luisu, bez darba paliek arī citi treneri

"Bengals" pēc 16 sezonām atlaiž Luisu, bez darba paliek arī citi treneri
Mārvins Luiss
Foto: AFP/Scanpix

Īsi pēc 2018. gada Nacionālās futbola līgas (NFL) regulārās sezonas beigām vairākas līgas komandas ir atlaidušas galvenos trenerus, viņu vidū bija arī Sinsinati "Bengals", kuri pārtrauca 16 gadus ilgo sadarbību ar Mārvinu Luisu.

Nacionālās futbola līgas komanda Sinsinati "Bengals" ir paziņojusi, ka pārtrauc līgumattiecības ar savu ilggadējo galveno treneri Mārvinu Luisu, kurš šajā amatā strādāja kopš 2003. gada. Šis lēmums ir pieņemts pēc tam kā šajā sezonā vienība nespēja sasniegt pozitīvu uzvaru un zaudējumu bilanci, to noslēdzot ar sešām uzvarām un 10 zaudējumiem, kas viņus ierindoja pēdējā vietā savā divīzijā.

Kopš pie Sinsinati "Bengals" komandas stūres ir stājies Luiss, vienība ir izcīnījusi 131 uzvaru, cietusi 122 zaudējumus, bet trīs mači ir noslēgušies neizšķirti. Tāpat viņa vadībā Ohaio štata vienība ir septiņas reizes piedalījusies izslēgšanas mačos, taču visos septiņos gadījumos zaudējusi jau "wild card" kārtā, t.i., izslēgšanas turnīra pirmajā spēlē. Tāpat trenera nelabvēļi ne reizi vien ir izcēluši to, ka principiālajās cīņās pret Pitsburgas "Steelers" Luiss spēja uzvarēt vien astoņas reizes, kamēr pitsburgieši bija labāki 26 mačos.

Vēl pirms šīs sezonas komandas īpašnieki apstiprināja, ka Luisam nav jāuztraucas par savu amatu, jo viņiem patīk pēctecība, kas ir komandā, apstiprinot savus vārdus ar līguma pagarināšanu uz diviem gadiem.

Jāpiebilst, ka par Luisa nākotni dažādas spekulācijas bija dzirdamas jau vairākus gadus, taču līdz šim viss noritēja par labu trenerim. Tiesa, līdzjutēju interese par komandu bija strauji samazinājusies, pat neskatoties uz diezgan veiksmīgo komandas staru šajā sezonā, kad pirmajos piecos mačos tika izcīnītas četras uzvaras. Beigās, kā minēts iepriekš, gan viss izvērtās pavisam bēdīgi.

Kā attaisnojumu gan var minēt to, ka komanda sezonu noslēdza ar 18 spēlētājiem, kas ievietoti savainoto spēlētāju sarakstā, viņu vidū Endijs Daltons, Eidžejs Grīns, Tailers Eiferts, Dre Kirkpatriks un Prestons Brauns.

Savas karjeras laikā Mārvins Luiss ir ne tikai strādājis ar BCS Nacionālo čempionu un "Super Bowl" ieguvēju komandām, bet arī 2009. gadā pats nopelnījis labākā NFL trenera titulu.

Kā arī...

- Denveras "Broncos" ir atlaidusi savu galveno treneri Vensu Džozefu pēc tam kā divus gadus pēc kārtas viņš nav spējis nodrošināt vismaz neitrālu uzvaru un zaudējumu bilanci. Šogad komanda tika pie sešām uzvarām.

- Pie sava ceturtā trenera pēdējo 10 gadu laikā tiks arī Maiami "Dolphins", kuri sezonu noslēdza ar bilanci 7-9, kas viņiem deva otro vietu divīzijā, taču nedeva iespēju spēlēt izslēgšanas mačos. Komandas galvenais treneris Adams Geiss šajā amatā bija trīs gadus, taču tikai pirmajā no tiem spēja komandu aizvest līdz izslēgšanas mačiem, kuros gan viņi zaudēja jau pirmajā kārtā.

- Savukārt šīs sezonas vājākā līgas komanda, Arizonas "Cardinals", ir izlēmusi Stīva Vilksa likteni un pēc vienas sezonas, ko speciālists pavadīja galvenā trenera amatā, viņš nu ir atlaists. Viņa vadībā "Cardinals" 16 mačos piedzīvoja 13 zaudējumus.

- Ņujorkas "Jets" arī atlaida treneri, Todu Boulsu. Viņš šajā amatā strādāja no 2015. gada, tika pie 25 uzvarām, taču piedzīvoja 35 zaudējumus.

- Interesanti, ka bijušais "Cardinals" galvenais treneris Brūss Arianss, kurš pēc iepriekšējās sezonas paziņoja par došanos pensijā, nu ir paziņojis, ka varētu atgriezties NFL un viņam bez Klīvlendas "Browns" galvenā trenera pozīcijas interesētu arī darbs ar Tampabejas "Buccaneers".

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports


Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.