Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Bills" atlaiž Makoju, "Seahawks" tiek pie Klaunija

Juris Miņins
Juris Miņins

"Bills" atlaiž Makoju, "Seahawks" tiek pie Klaunija
Lešons Makojs
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komandām finalizējot savus 2019. gada sezonas sastāvus, vienības atbrīvojas no sev nevajadzīgajiem spēlētājiem un Bufalo "Bills" ir atlaidusi veterānu Lešonu Makoju.

Šī diena ir ļoti notikumiem bagāta NFL spēlētāju tirgū, jo komandām ir jātiek skaidrībā ar kuriem spēlētājiem tās vēlas uzsākt jauno sezonu, t.i., jānosauc 53 spēlētāju plašais pamatsastāvs. Kā jau katru gadu, arī šoreiz neiztiek bez diezgan negaidītiem komandu lēmumiem.

Tā Bufalo "Bills" ir nolēmuši pārtraukt darba attiecības ar pussargu Lešonu Makoju. 31 gadu vecais veterāns 2018. gada sezonā nebija uzdevumu augstumos un pēc trim sezonām, kurās viņam bija vismaz 800 gūtie jardi (divās – vairāk kā 1100), viņš spēja noskriet tikai 514. Ņemot vērā pozīcijas īpatnības, iespējams, "Bills" ir nolēmuši, ka labākie Makoja gadi ir jau aiz muguras, tāpēc arī līgums ir pārtraukts.

Jāpiebilst, ka Makojam "Bills" rindās bija jānospēlē pēdējā no piecām sezonām, kas bija atrunātas 40 miljonu līgumā, kas noslēgts 2015. gadā.

Tiesa, jau pašlaik tiek ziņots, ka par pussarga pakalpojumiem jau vairākas komandas ir izrādījuās interesi un starp tām ir viena no aizvadītās sezonas labākajām uzbrūkošajām vienībām, Kanzassitijas "Chiefs".

Īsi pirms sezonas ardievas savam ilggadējam un vairākkārtējam rezerves saspēles vadītājam Braienam Hojeram ir pateikusi Jaunanglijas "Patriots", kuri nu kā Toma Breidija aizvietotāju ir izvēlējušies saspēles vadītāju-debitantu Džaredu Stidhemu. Jāpiebilst, ka Hojeram arī ir liela sākumsastāva saspēlnieka pieredze, jo šajā statusā viņš ir bijis Arizonas, Klīvlendas, Čikāgas, Sanfrancisko un Hjūstonas komandās.

Hjūstonas vārds šodien tika pieminēts arī vēl kādā sakarā, proti, "Texans" beidzot ir tikuši galā ar Džadeviona Klaunija aizmainīšanu, nosūtot aizsargu uz Sietlas "Seahawks" un pretī saņemot Barkeviusu Mingo un Džeikobu Mārtinu, abus lainbekerus.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/