Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Donalds panāk savu un kļūst par apmaksātāko aizsargu NFL

Juris Miņins
Juris Miņins

Donalds panāk savu un kļūst par apmaksātāko aizsargu NFL
Ārons Donalds
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Losandželosas "Rams" un tās spēlētājs Ārons Donalds ir vienojušies par līguma pagarināšanu uz sešām sezonām, kas ir novērtētas uz 135 miljoniem ASV dolāru.

Aizsardzības līnijas spēlētājs Ārons Donalds šajā pēdējā gada laikā laikā bija viens no apspriestākajiem līgas spēlētājiem, taču tam nebija nekāda sakara ar viņa padarīto šajā laikā (lai arī viņš spēlēja patiešām labi), jo runas bija par to vai Losandželosas "Rams" spēs viņam piedāvāt ilgi gaidīto līguma pagarinājumu vai nē. Paša spēlētāja nostāja bija kategoriska, proti, viņš kā 2017. tā 2018. gada vasarā atteicās ierasties komandas pirmssezonas nometnē un piedalīties pārbaudes mačos kamēr nebūs parakstīts jaunais līgums. Kā tika aprēķināts, 2017. gada protests viņam izmaksāja 1.4 miljonus ASV dolāru. Jāpiebilst, ka viņa pamatalga pirms gada bija 1.8 miljoni.

Šodien, beidzot, tas ir noticis un, jāatzīst, ka labs nāk ar gaidīšanu – "Rams" ir piekritusi noslēgt jaunu sešu sezonu līgumu par kopējo summu 135 miljoni ASV dolāru, no kuriem 87 miljoni ir garantētā summa.

Tas nozīmē, ka Ārons Donalds nu ir kļuvis par visu laiku apmaksātāko NFL spēlējošo aizsargu, jo nu sezonā viņa algas čeks sasniegs 22.5 miljonus ASV dolāru, kas ir par teju 3.5 miljoniem vairāk nekā līdzšinējam līderi, Denveras "Broncos" ārējam lainbekeram Vonam Milleram. Savukārt kopējā NFL spēlētāju algu reitingā viņš nu ierindojas 10. vietā.

Jāatzīmē gan, ka noslēgtais līgums spēkā stāsies vien 2019. gada sezonā un gaidāmā kampaņa viņam būs jāaizvada vēl ar iepriekš noslēgto līgumu, kas viņa bankas kontu var papildināt par 6.892 miljoniem ASV dolāru.

Šāds liels līgums gan nav nekas negaidīts, jo Ārons Donalds ir viens no vadošajiem aizsargiem visā līgā. Aizsardzības līnijas malējais aizsargs, kuru 2014. gada draftā "Rams" izvēlējās ar kopējo 14. numuru, ir sezonu ir spējis pārsniegt 40 veikto tvērienu atzīmi, guvis vismaz astoņus sekus un četru sezonu laikā deviņas reizes piespieda pretiniekus zaudēt bumbu.

Katrā no līdz šim līgā aizvadītajām sezonām viņš ir izvēlēt "Pro Bowl" mačam, 2014. gadā tika atzīts par labāko debitantu aizsardzībā, bet pagājušajā sezonā saņēma līgas labākā aizsarga balvu. Savukārt pirms šīs sezonas publicētajā aktīvo spēlētāju reitingā viņš ir ierindots septītajā vietā.

Interesanti, ka šajā nedēļā ir krituši trīs NFL apmaksātāko spēlētāju rekordi. Vispirms par apmaksātāko malējo uzbrucēju kļuva Odels Bekhems, pēc tam apmaksātākā saspēles vadītāja un NFL spēlētāja rekordu uzstādīja Ārons Rodžerss, bet šodien, kā minēts, Ārons Donalds kļuva par visaugstāk novērtēto aizsargu.

Ārona Donalda labākās spēles epizodes 2017. gada sezonā

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-08-31 22:50, pirms 6 gadiem
Cerams pēc pāris dienām par tādu kļūs Khalil Mack. Liekas, ka viņš ir mazliet labāks par Donaldu.