Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Bijušais igauņu NFL spēlētājs centīsies kvalificēties olimpiskajām spēlēm kērlingā

Juris Miņins
Juris Miņins

Bijušais igauņu NFL spēlētājs centīsies kvalificēties olimpiskajām spēlēm kērlingā
Maikls Rūss (zilajā formā)
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Nacionālās futbola līgas (NFL) spēlētājs, Igaunijā dzimušais Maikls Rūss kopā ar vēl vairākiem NFL veterāniem ir izveidojuši kērlinga komandu un plāno piedalīties cīņā par tikšanu uz 2022. gada ziemas olimpiskajām spēlēm.

Igaunis Maikls Rūss, kā arī trīs ASV atlēti, Džareds Alens, Marks Baldžers un Kīts Buloks, visi bijušie NFL spēlētāji un visi – "Pro Bowl" līmeņa futbolisti, ir apvienojušies komandā "All-Pro Curling Team", lai trenētos un piedalītos 2022. gada ziemas olimpisko spēļu kērlinga turnīra atlases sacensībās.

"Viens mans draugs reiz teica – tu nekad nebūsi olimpietis," idejas aizsākumus atklāja Džareds Alens, "tā bija parasta saruna, taču tā palika prātā. Es sāku meklēt sporta veidus, kuros es varētu mēģināt piedalīties un pirmais, kas man ienāca prātā bija badmintons, taču tad es sāku meklēt informāciju līdz nonācu līdz kērlingam."

Ir zināms, ka bijušo NFL veterānu komanda trenējas jau kopš šī gada marta un viņi kā treneri ir nolīguši 2010. gada olimpisko spēļu dalībnieku un 2009. gada ASV čempionu Džonu Bentonu. Interesanti, ka Bentons kā vienu no treniņu paņēmieniem ir izvēlējies arī mačus ar saviem bijušajiem kolēģiem, kuri, protams, ir daudz augstāka līmeņa spēlētāji.

Pašlaik komanda strādā pie kērlinga spēles pamatiem un tie, kā atzīst paši nu jau kērlingisti, viņiem nedodas viegli.

"Mēs saprotam, ka uzstādītie mērķi ir ļoti augsti, iespējams, ka nereāli, taču, kā saka, ja tu mērķē uz mēnesi un netrāpi, tad tu vienalga esi starp zvaigznēm," sacīja Alens, kurš šajā kompānijā ir pats titulētākais futbolists. Tāpat arī viņš piebilda, ka no 2019. gada viņu komanda plāno trenēties un piedalīties mačos jau daudz biežāk.

Igaunijā dzimušais Maikls Rūss, kuram pašlaik ir 36 gadi, NFL spēlēja no 2005. līdz 2014. gadam, pārstāvot tikai vienu vienību, Tenesī "Titans", kuras sastāvā arī 2008. gadā tika atzīts par "Pro Bowl" (analogs "All Star") spēlētāju. Interesanti, ka Austrumvašingtonas koledžas futbola stadions, kura zāliena nomaiņā ar ziedojumu piedalījās arī Rūss, jo viņš ir šīs skolas absolvents, ir nosaukts viņa vārdā - "Roos Field".

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  +1 [+] [-]

, 2018-12-01 18:36, pirms 5 gadiem
Kaut ko līdz galam nesapratu. Kā šī "komanda" var kvalificēties OS?

     [+] [-]

, 2018-12-01 19:32, pirms 5 gadiem
Man arī nav skaidrs- vai katrs kurš nodibina kērlinga komandu var pretendēt uz tikšanu uz olimpiādi? jeb jātiek savas valsts izlasē un ar to mēģināt tikt uz OS?

     [+] [-]

, 2018-12-03 12:15, pirms 5 gadiem
Kērlingā olimpiskajās spēlēs nespēlē valsts izlase ( no vairākām salasīti labākie), bet gan valsts labākā kērlinga komanda.