Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Tramps liek atbrīvot militāro akadēmiju studentus no obligātā dienesta

Juris Miņins
Juris Miņins

Tramps liek atbrīvot militāro akadēmiju studentus no obligātā dienesta
Donalds Tramps (no kreisās) apmeklējot ikgadējo "Army"-"Navy" futbola maču 2018. gadā.
Foto:Reuters/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps ir parakstījis memorandu, kas adresēts valsts Aizsardzības ministrijai, kurā ir prasīts izstrādāt noteikumus pēc kuriem visi militārajās akadēmijās studējošie sportisti drīkst pamest dienestu par labu profesionālā sportista karjerai.

ASV militārās akadēmijas ir prestižas mācību iestādes, kuras zina arī ārpus valsts robežām, tāpat, kā jau visām ASV lielākajām koledžām, arī tām ir savas sporta komandas dažādos sporta veidos, taču, neskatoties uz to ilgu laiku spējīgākie sportisti ir metuši līkumu studiju iespējām kādā no piecām ASV militārajām akadēmijām (sauszemes spēku, gaisa spēku, jūras, krasta/robežas apsardzes un civilās kuģniecības). Iemesls tam bija visai vienkāršs, proti, pēc studiju noslēguma visiem to absolventiem kā minimums divus gadus ir jāpavada profesionālajā dienestā, tā kā studijas šajās akadēmijās notiek par valsts budžeta līdzekļiem.

Tiesa, pēdējos gados bija pieņemti vairāki likumi, kas labākajiem šo skolu absolventiem ļāva pamest militāro karjeru un mēģināt gūt panākumus profesionālajā sportā. Tie gan bija izņēmuma gadījumi.

ASV prezidents Donalds Tramps, kurš savas dzīves laikā ir bijis arī sporta funkcionāra lomā, jau maijā izteicās, ka šo likumu par obligāto dienestu varētu atcelt, lai gan saņēma pamatīgu kritiku no Aizsardzības ministrijas, kuri uzsvēra, ka prasība divus gadus veltīt militārajai karjerai nav nekas ārkārtējs, ja ņem vērā, ka šie studenti izglītību ir ieguvuši bez maksas.

Prezidents gan šīs iebildes nav ņēmis vērā un ir parakstījis memorandu, kurā liek Pentagonam, jeb ASV Aizsardzības ministrijai, izstrādāt plānu, kurš ļautu studentiem nestāties obligātajā profesionālajā dienestā, bet tā vietā izvēlēties profesionālā sportista karjeru. Kā teikts paziņojumā, šis solis ir spers tādēļ, ka labākajiem studentiem-sportistiem "ir pārāk maz laika, lai izmantotu savus sportiskos talantus" un tādēļ divu gadu dienests daudziem liedz iespēju izmēģināt spēkus profesionālajā sportā. Uz jauno noteikumu izstrādi ir dotas 120 dienas.

Atgādināsim, ka armijas, gaisa spēku un militārās flotes akadēmijas ar savām sporta komandām spēlē visaugstākajā līmenī, Nacionālās koledžu atlētiskas asociācijas (NCAA) pirmajā divīzijā, bet robežsargu un civilās kuģniecības skolu komandas pārstāv NCAA trešo divīziju.

Izmantotie resursi:
https://apnews.com/

  -1 [+] [-]

, 2019-06-30 15:44, pirms 5 gadiem
Viena laba lieta no Trump!

     [+] [-]

, 2019-06-30 22:57, pirms 5 gadiem
Šeit 1 no retajām reizēm, kad piekrītu Trampam.