Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Falcons" atkal izgāžas pēdējā ceturtdaļā, "Chiefs" pārliecinoši pārspēj "Ravens"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Falcons" atkal izgāžas pēdējā ceturtdaļā, "Chiefs" pārliecinoši pārspēj "Ravens"
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) trešajā spēļu kārtā nu jau kārtējo reizi izgāzās Atlantas "Falcons", kuri mačā pret Čikāgas "Bears" pēdējā ceturtdaļā neprata noturēt 16 punktu pārsvaru un piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas – 26:30.

Par vienu no apspriestākajām nedēļas cīņām kļuva Atlantas "Falcons" un Čikāgas "Bears" duelis. Lai arī šīs komandas nav pašas "karstākās" un to sezonas perspektīvas, vismaz pagaidām, ir visai miglainas, iemesli šai apspriešanai atradās, turklāt, vairāki.

Pirmais un galvenais temats bija Atlantas "Falcons" kārtējā izgāšanās, jo komanda atkal nespēja noturēt lielu pārsvaru. Džordžijas štata komanda, kurai pēc diviem zaudējumiem sezonas ievadā, uzvara bija ārkārtīgi nepieciešama, pēdējo mača nogriezni sāka ar 16 punktu pārsvaru, taču Čikāgas "Bears", kuri nosēdināja malā sākumsastāva saspēlnieku Miču Trubiskī, dodot vietu Nikam Foulsam, pēdējās 15 minūtēs guva 20 punktus un izrāva uzvaru (30:26), kas viņus nostādīja pavisam negaidītā situācijā, tā kā komanda pašlaik nav zaudējusi nevienu maču.

Tieši Trubiskī nosēdināšana bija otrs plašo sarunu iemesls. Nevar teikt, ka tas notika negaidīti, drīzāk, negaidīta bija viņa nozīmēšana par pirmo numuru sezonas sākumā, taču daudzi jau ir izteikušies, ka 2017. gada drafta otrā numura laiks "Bears" rindās ir beidzies. Tikmēr Foulss maču noslēdza ar trim rezultatīvām piespēlēm un 188 gūtiem jardiem.

Tikmēr noslēdzošajā cīņā laukumā devās Kanzassitijas "Chiefs" un Baltimoras "Ravens", kas bija ne tikai divu potenciālo "playoff" komandu cīņa, bet arī divu pēdējo sezonu MVP, Patrika Mahoumsa un Lamāra Džeksona, duelis.

Ekspektācijas no šī mača bija lielas, tiesa, tikai Kanzassitijas komanda spēja tām atbilst. Mahoumss ne tikai guva 385 jardus un bija atbildīgs par piecu piezemējumu guvumiem (četras piespēles un vienreiz ienesot pašam), bet arī darīja to ļoti viegli, teju spēlējoties. Tikmēr Džeksons 97 jardus guva ar piespēlēm, 83 – skrienot pats un spēja noorganizēt vienu piezemējumu.

"Chiefs" maču noslēdza ar pieciem uzbrucējiem, kuri no piespēlēm guvuši vismaz 60 jardus ("Ravens" tāda nebija neviena) un 34 punktiem, kamēr Baltimoras komanda guva vien divus piezemējumus, viens no kuriem tika fiksēts pēc 93 jardus gara bumbas atgriešanas skrējiena. Mača beigu rezultāts – 34:20.

Jāpiebilst, ka Lamāra Džeksona NFL karjerā Kanzassitijas "Chiefs" ir vēl aizvien nepārvarēt šķērslis, jo visās trijās spēlēs pret šo komandu, viņš, esot sākumsastāva saspēles vadītājs, ir piedzīvojis zaudējumus (pret pārējām NFL komandām regulārās sezonas bilance ir 21-1).

Interesanti, ka šī bija arī pirmā spēle, kurā uzbrukumā uzmanību saņēma arī latviešu izcelsmes spēlētājs Niks Kaizers. Balsta uzbrucējam vienreiz tika piespēlēta bumba, taču viņš, diemžēl, to nenotvēra.

NFL regulārā sezona, 3. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
DlphinsJaguars31:13
LionsCardinals26:23
BearsFalcons30:26
RamsBills32:35
VašingtonaBrowns20:34
TitansVikings31:30
RaidersPatriots20:34
49ersGiants36:9
BengalsEagles23:23
TexansSteelers21:28
JetsColts7:36
PanthersChargers21:16
BuccaneersBroncos28:10
CowboysSeahawks31:38
PackersSaints37:30
ChiefsRavens34:20

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/

     [+] [-]

, 2020-09-29 12:29, pirms 4 gadiem
"Ekspektācijas" - tiešām nevar nevienu latviešu vārdu atrast?

Cik iepriekš smējos par taviem NFL apskatiem, tad tagad priecājos, jo pats nedaudz sāku sekot līdzi. Ravens zāģis tāpat viņus laikam atstāj pie līgas favorītiem, jo chiefs izskatās, ka ies visiem pāri.

     [+] [-]

, 2020-09-29 16:07, pirms 4 gadiem
Skatoties vakar Mahoumsu likās reāli,ka viņš spēlē pret bērniem
NFC West šogad būs reāla nāves divīzija.
NFC East atkal liekas ar neitrālu rezultātu,vai labākajā gadījumā ar +1 ies Dalasa/Phili..

     [+] [-]

, 2020-09-29 19:41, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: NFC West šogad būs reāla nāves divīzija.
Pēdējos gadus 10 ir reti gadījumi, kad tā tāda nav.