Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Rūsiņš lielisks, "Flames" uzvar trešo maču pēc kārtas

Rūsiņš lielisks, "Flames" uzvar trešo maču pēc kārtas
Ralfs Rūsiņš (Nr.99)
Foto: liberty.edu/flames

ASV koledžu amerikāņu futbola čempionātā Latvijas pārstāvis Ralfs Rūsiņš vakardien ar aktīvu spēli aizsardzībā palīdzēja savai Libertī "Flames" komandai ar 17:10 pārspēt Ņūmeksikas "Lobos".

Libertī koledžas futbola komanda, kas spēlē spēcīgāko NCAA čempionāta futbola komandu sabiedrībā, sezonu sāka ar diviem zaudējumiem, kas, protams, nebija pārāk patīkami, bet nu "Flames" ir izcīnījuši trīs uzvaras pēc kārtas. Pēdējā no tām tika izcīnīta vakar, pārspējot Ņūmeksikas "Lobos" ar 17:10.

Šī spēle ļoti veiksmīga padevās vienīgajam Latvijas pārstāvim visaugstākā līmeņa koledžu futbolā, Ralfam Rūsiņam, kuram šī statistiski bija viena no labākajām spēlēm karjerā, proti, aizsardzības līnijas centra aizsargs veica deviņus tvērienus un 0.5 sekus, jeb apturēja saspēles vadītāju pirms piespēles izdarīšanas (ar atzīmi "0.5" atzīmē tos tvērienus, kuros ir piedalījušies divi spēlētāji). Jāpiebilst, ka tikai sezonas atklāšanas mačā pret Sirakjūzu "Orange" viņa rādītāji bija labāki, proti, deviņi tvērieni un viens seks.

Uz šo brīdi neatkarīgo NCAA pirmās divīzijas FBS čempionātā komandu (to komandu, kas nepārstāv nevienu konferenci) ieskaitē "Flames" ieņem trešo vietu, kamēr Ņūmeksikas komanda ir zaudējusi visās piecās spēlēs un ir pēdējā vietā.

Šajā sezonā Libertī futbola komanda aizvadīs vēl septiņas spēles, starp kurām būs tikšanās arī ar spēcīgajām Brigemjangas un Virdžīnijas koledžu komandām.

Runājot par izsēto komandu panākumiem šīs nedēļas spēlēs, jāizceļ Klemsonas komandas cīņu pret Ziemeļkarolīnu, kurā esošie čempioni un Top-25 ranga līderi uzvarēja tikai ar 21:20, no pagarinājuma izglābjoties vien spēles pēdējās minūtēs.

Alabama ar 59:31 pārspēja Misisipi koledžu, jeb "Ole Miss". Šajā spēlē ar pieciem piezemējumiem izcēlās Alabamas malējais uzbrucējs Devonta Smits, kura kontā arī 274 gūtie jardi. Savukārt Tua Tagovailoa atdeva sešas rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/


Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.