Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

NFL vienojas ar tiesnešu arodbiedrību par jaunu kolektīvo līgumu

NFL vienojas ar tiesnešu arodbiedrību par jaunu kolektīvo līgumu
Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) vadība un tiesnešu arodbiedrība ir vienojusies par jaunu kolektīvo līgumu, kas reglamentēs līgas un soģu attiecības līdz pat 2026. gadam.

Nacionālā futbola līga ir viena no veiksmīgākajām profesionālā sporta organizācijām un viens no šīs finansiālās labklājības pamatakmeņiem ir kolektīvie līgumi, kas noslēgti kā ar spēlētāju arodbiedrību (NFLPA), tā arī ar tiesnešus pārstāvošo organizāciju (NFLRA).

Ja vienošanās ar spēlētāju arodbiedrību beidzas pēc 2020. gada sezonas un pārrunas par jaunu kolektīvo līgumu sola arī smagākus brīžus, tad kolektīvais līgums ar tiesnešiem izbeigtos nākamā gada maijā, taču tas gan nenotiks, jo abas puses ir vienojušās par jaunu kolektīvo līgumu uz septiņiem gadiem, t.i., līdz 2026. gadam.

Tiesa, ne NFL, ne arī NFLRA neizpauž jaunā līguma nosacījumus, vien ir izteikušās, ka šī vienošanās uzlabos abu pušu sadarbību.

Atgādināsim, ka pirms septiņiem gadiem, 2012. gada starpsezonā, NFL un tiesnešu arodbiedrība nespēja vienoties par jaunu kolektīvo līgumu laikā un tas noveda pie situācijas, ka visus pirmssezonas mačus, kā arī visas regulārās sezonas pirmo trīs nedēļu cīņas apkalpoja tiesneši, kas nav NFLRA biedri. Jāpiebilst, ka, lai arī kopumā tiesāšanas līmenis bija gana labs, bija arī daudz epizožu, ar kurām pieaicinātie tiesneši nespēja tikt galā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/


Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.
Ārons Donalds. Foto: AFP/Scanpix
3

Donalds liek punktu, virkne komandu atsakās no draftētajiem kvoterbekiem

Aizvadītajā nedēļas nogalē amerikāņu futbola tirgus placī notika ne mazums jaunumu. Par karjeras noslēgšanu izšķīrās izcilais aizsardzības spēlētājs Ārons Donalds, bet vairākas komandas atteicās no samērā nesen ar augstām drafta izvēlēm iegūtajiem saspēles vadītājiem.