Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Seahawks" draftē spēlētāju ar vienu roku

Juris Miņins
Juris Miņins

"Seahawks" draftē spēlētāju ar vienu roku
Šakīms Grifins
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Sietlas "Seahawks" līgas jauno spēlētāju izvēles ceremonijā ir izvēlējusies Šakīmu Grifinu – spēlētāju, kuram ir tikai viena roka.

Iepriekš jau rakstījām par Šakīmu Grifinu, Centrālfloridas koledžas aizsargu, kurš, neskatoties uz to, ka piedzima ar tā saukto ADAM kompleksu, kura dēļ viņa kreisās rokas pirksti nebija attīstījušies, bet vēlāk šī kreisās rokas plauksta tika amputēta, spēja ne tikai pielāgoties normālai dzīvei, bet arī ir kļuvis par elites līmeņa atlētu.

NFL pirmsdrafta testos viņš pārsteidza visus ne tikai tāpēc, ka noskrēja 40 jardu sprintu 4.38 sekundēs, kas ir ātrāk nekā spēja noskriet daudzas pašreizējās līgas zvaigznes, bet arī tāpēc, ka svaru stieņa spiešanā guļus, kas tiek izpildīta ar 102 kg smagu stieni, Grifins, izmantojot speciālu uzliku uz amputētās rokas, kas viņam ļāva stabilizēt pašu stieni, prata veikt 20 atkārtojumus.

Protams, ka, pat neskatoties uz lielisko spēli koledžas rindās un labajiem rezultātiem testos, komandas diezgan skeptiski vērtēja Grifina iespējas spēlēt NFL tieši viņa rokas dēļ. Tāpēc daudzi vadošie NFL spēlētāji iesaistījās aizsarga atbalsta akcijā, uzsverot, ka viņam ir vieta līgā.

Vakar Šakīms Grifins arī šo vietu atrada, jo viņu drafta piektajā kārtā, ar kopējo 141. numuru, izvēlējās Sietlas "Seahawks". Interesanti, ka Sietlas komandai piektajā kārtā bija četras izvēles iespējas. Tāpat ir jāpiebilst, ka "Seahawks" rindās jau vienu sezonu ir aizvadījis viņa dvīņubrālis, Šakils, kurš spēlē malējā aizsarga pozīcijā.

No citām interesantajām vēlāko drafta kārtu izvēlēm var pieminēt čempionu, Filadelfijas "Eagles", lēmumu savās rindās paņemt austrāliešu regbistu Džordanu Mailatu, kurš līdz šim spēlēja Nacionālās regbija līgas (NRL) komandas Dienvidsidnejas "Rabbitohs" komandas sastāvā. Jāpiebilst, ka austrālieti, kuram nav nekādas pieredzes spēlējot futbolu, ir plānots iespēlēt kādā no līnijas pozīcijām, jo viņa auguma parametri ir iespaidīgi – 207 cm un 157 kg. Turklāt, viņam ir tikai 20 gadi.

Savukārt par "Mr. Irrelevant", jeb "Misteru nevajadzīgo", kļuva malējais uzbrucējs Trejs Kvins, kuru ar kopējo 256. numuru, t.i., ar pēdējo numuru, izvēlējās Vašingtonas "Redskins".

Jāpiebilst arī, ka Jaunanglijas "Patriots", tomēr, šajā draftā izvēlējās saspēles vadītāju, t.i., izdarīja to, ko no viņiem gaidīja pirms drafta. Tiesa, sākotnēji tika paredzēts, ka "Patriots" mēģinās dabūt kādu no pirmajā kārtā pieejamajiem saspēlniekiem, taču viņi to neizdarīja un savu, iespējams, Toma Breidija aizstājēju izvēlējās septītajā kārtā ar kopējo 219. numuru. Par to kļuva LSU saspēlnieks Denijs Etlings.

Ar visām NFL 2018. gada drafta izvēlēm var iepazīties šeit: https://www.nfl.com/draft/tracker/p...

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/