Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Beličekam 300. uzvara NFL, "Patriots", "49ers" joprojām nepārspēti

Juris Miņins
Juris Miņins

Beličekam 300. uzvara NFL, "Patriots", "49ers" joprojām nepārspēti
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas izspēlēja savas astotās spēļu nedēļas cīņas un arī pēc tām Jaunanglijas "Patriots" un Sanfrancisko "49ers" ir saglabājušas savu perfekto bilanci.

Brīdī, kad Nacionālās futbola līgas regulārajā sezonā ir aizvadīta teju puse maču, divas komandas vēl aizvien nav piedzīvojušas nevienu zaudējumu. Tās ir Jaunanglijas "Patriots" un Sanfrancisko "49ers".

"Patriots" vakardien cīnījās ar starpsezonā apspriestāko, bet regulārajā turnīrā ne to labāko sniegumu demonstrējošo Klīvlendas "Browns" vienību. Mačs, kas tika aizvadīts pamatīgā lietū, nesolīja ne ko labu, ne vienai, ne otrai komandai, jo apstākļi, kurā jācīnās bija diezgan sarežģīti. Tiesa, šajā brīdī lieliski nospēlēja "Patriots" aizsardzība, jo spēles ievadā burtiski "izģērba" klīvlendiešus. Vispirms divreiz izsitot bumbu no rokām pussargam Nikam Čabam, vienu no šīm zaudētajām bumbām arī nogādājot ieskaites zonā, kā arī pārtverot Beikera Meifīlda neveiksmīgi pasviesto bumbu, kas beigās noveda pie rezultatīvas Toma Breidija un Džuliana Edelmana sadarbības.

Jāatzīst, ka "Browns" komanda nespēlēja slikti šī vārda tiešākajā nozīmē, taču biežās kļūdas un noteikumu pārkāpumi lāva Jaunanglijas komandai iegūt priekšrocības, kuras viņi arī gana labi izmantoja.

Spēles vidū gan Klīvlendas komanda rezultāta starpību samazināja līdz viena rezultatīva uzbrukuma tiesai, taču tad Breidija-Edelmana sadarbība nostrādāja vēlreiz, bet Jaunanglijas aizsardzība noturēja šo pārsvaru, kas deva "Patriots" vienībai astoto uzvaru astoņās šīssezonas spēlēs, bet koamndas galvenajam trenerim Bilam Beličekam – 300. uzvaru NFL komandu galvenā trenera amatā.

Uz šo brīdi Beličeks uzvarām bagātāko treneru sarakstā ieņem trešo vietu, no otrajā pozīcijā esošā Džordža Halasa atpaliekot par 24 panākumiem, bet ne mazāk leģendārā Dona Šulas, kurš ir pirmajā vietā, par 47 uzvarām.

Savukārt Sanfrancisko "49ers" vakardien apturēja Kailu Alenu un Karolīnas "Panthers". Alens, kurš aizstāj savainojumu guvušo Kemu Ņūtonu, iepriekš aizvadīja vairākus labus mačus un "Panthers" pēc daudzu domām bija tā komanda, kas varētu apturēt "49ers", jo iepriekš viņiem tika pārmests, ka viņu panākumi ir izcīnīti pret ne tām spēcīgākajām vienībām.

Nu, pateicoties trīs Nika Bosas sekiem un vienu pārtvertu bumbu, kā arī četriem Tevina Kolmena piezemējumiem, Sanfrancisko komanda parādīja, ka viņi šosezon ir noskaņojušies uz visaugstāko mērķu sasniegšanu.

Jāpiebilst, ka "49ers" komandai nu ir septiņas uzvaras septiņās spēlēs un tas ir labākais sezonas starts kopš 1990. gada, kad vienība izcīnīja uzvaras pirmajās desmit sezonas spēlēs.

NFL regulārā sezona, 8. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
RedskinsVikings9:19
CardinalsSaints9:31
SeahawksFalcons27:20
EaglesBills31:13
ChargersBears17:16
GiantsLions26:31
BuccaneersTitans23:27
BroncosColts13:15
BengalsRams10:24
JetsJaguars15:29
Panthers49ers13:51
BrownsPatriots13:27
RaidersTexans24:27
PackersChiefs31:24
DolphinsSteelers

Izmantotie resursi:
nfl.com