Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Glenons un Trubiskī lieliski "Bears" uzvarā

Juris Miņins
Juris Miņins

Glenons un Trubiskī lieliski "Bears" uzvarā
Maiks Glenons
Foto: AFP/Scanpix

Naktī uz pirmdienu tika izspēlētas atlikušās Nacionālās futbola līgas (NFL) spēles un vienā no tām Čikāgas "Bears" tikās ar Tenesī "Titans", svinot uzvaru ar 19:7.

Jāsaka, ka Čikāgas komandai šajā starpsezonā ir jāatbild uz vienu ļoti svarīgu jautājumu, proti, vai sezonu sākt ar 45 miljonu līgumu parakstījušo Maiklu Glenonu, vai arī uzticēt uzbrukuma vadīšanu jaunajam un perspektīvajam, bet lielajā līgā vēl nevienu spēli neaizvadījušajam Mičam Trubiskī. Pirmssezonas trešā spēle, jāsaka, situāciju nevis atrisināja, bet padarīja vēl sarežģītāku.

Jau pirmajā uzbrukuma sērijā, kas sākās no savas laukuma puses četru jardu atzīmei, Čikāga guva piezemējumu. Lieliski darbojās "Bears" uzbrukuma līnija, kas ļāva Maikam Glenonam izmantot laiku un raidīt vienu precīzu piespēli pēc otras. Beigu beigās vienu tādu notvēra Dions Simss. Tenesī komandai gan spēles iesākumā uzbrukumi galīgi nevedās.

Nepatīkams brīdis pirmajā puslaikā bija tad, kad Kamerons Meredits, viens no labākajiem malējiem uzbrucējiem Čikāgas komandā, guva savainojumu un tika nogādāts ārstu aprūpē, vēlāk arī tika paziņots, ka šajā spēlē viņš vairs nepiedalīsies. Ar Meredita zaudējumu pasliktinājās arī "Bears" uzbrukums un vairs tik pārliecinoši Glenons neizskatījās, jo pārējie piespēļu ķērāji īsti nevarēja aizstāt zaudējumu.

"Titans" uzbrukums gan nekļuva labāks arī trešajā sērijā un Kvintons Speins, nespējot savaldīt savas emocijas sāka grūstīties ar Džeju Hovardu, kas vēlāk pārauga dūru cīņā, par ko abus divus karstgalvjus arī noraidīja no laukuma līdz spēles beigām. Ar to gan mājnieku neveiksmes nebeidzās, jo Brets Kērns bija neveiksmīgs spērienā, kas sekoja pēc neveiksmīgā uzbrukuma. un tas tika bloķēts, bet "Bears" bumbu spēja piezemēt ieskaites zonā, ko gan neieskaitīja kā piezemējumu, bet gan kā "safety", par ko piešķīra divus punktus.

Spēles turpinājumā Kērnss pieļāva vēl vienu kļūdu, t.i., vēl viens viņa spēriens tika bloķēts. Šoreiz gan bez punktu zaudējumiem.

Savu pirmo piezemējumu Tenesī "Titans" guva tikai spēles pēdējā ceturtdaļā, kad Markuss Mariota ar piespēli atrada pussargu Deriku Henriju. Tomēr, ilgi priecāties viņiem nebija lemts, jo Mičs Trubiskī ar 45 jardu "bombu" Taneram Gentrijam atvēsināja visus iekarsušos prātus, atgriežot daudz komfortablāku pārsvaru Čikāgas vienībai.

Jāsaka gan, ka "Bears" uzbrukuma līnija paveica lielisku darbu visas spēles garumā, kas ļāva kā Glenonam, tā Trubiskī iegūt vairāk laika, lai novērtētu situāciju pirms piespēles izdarīšanas, kas arī bija redzams abu saspēlnieku sniegumā, jo abi divi aizvadīja ļoti labu spēli, saasinot cīņu par vietu sastāvā. Maiks Glenons realizēja 11 no 18 piespēlēm, guva 134 jardus un atdeva vienu rezultātu piespēli, bet Mičs Trubiskī guva 128 jardus ar 10 precīzām piespēlēm no 15 un vienu reizi rezultatīvi asistēja.

Markuss Mariota, Tenesī "Titans" pirmais numurs, kura pozīcijas gan nekādā veidā nav apdraudētas, laukumu pameta ar 12 precīzām piespēlēm no 21 mēģinājuma, 193 jardiem un rezultatīvu piespēli.

NFL pirmssezona, 3. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
DolphinsEagles31:38
PanthersJaguars24:23
PatriotsLions30:28
ChiefsSeahawks13:26
CardinalsFalcons24:14
BillsRavens9:13
JetsGiants31:32
ColtsSteelers19:15
BrownsBuccaneers13:9
ChargersRams21:19
TexansSaints0:13
RaidersCowboys20:24
PackersBroncos17:20
BearsTitans10:7
BengalsRedskins17:23
49ersVikings31:32

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/