Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

CFL savās rindās neuzņems diskvalificēto Gordonu

Juris Miņins
Juris Miņins

CFL savās rindās neuzņems diskvalificēto Gordonu
Džošs Gordons
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas Klīvlendas "Browns" spēlētājs Džošs Gordons, kurš no līgas puses ir diskvalificēts uz visu gaidāmo sezonu, pretēji nesen izplatītajām baumām, nevarēs šo laiku "pārdzīvot" Kanādas futbola līgā (CFL).

Džošs Gordons, kurš aizvadītajā sezonā bija līgas labākais malējais uzbrucējs gūto jardu ziņā (lai arī spēlēja komandā, kurā nebija stabila saspēles vadītāja), no NFL puses ir saņēmis viena gada diskvalifikāciju par atkārtotu marihuānas testa izgāšanu. Diskvalifikācija sportistam ne tikai liedz piedalīties NFL mačos, bet arī trenēties ar savu komandu un pat piedalīties komandas sapulcēs.

Šajā laikā parādījās baumas, ka, lai netiktu zaudēta spēļu prakse, Gordons varētu pievienoties kādai no Kanādas futbola līgas (CFL) komandām, kurās labi malējie uzbrucēji ir lielā cieņā, sevišķi tie, kas sevi ir parādījuši NFL. Diemžēl priekš sportista, CFL vadība noraidīja visas spekulācijas, kas ir radušās šai sakarā.

Kanādas spēcīgākās profesionālās sporta organizācijas vadībā nāca klajā ar paziņojumu, ka līgas nosacījumi paredz, ka neviena tās komanda nedrīkst noslēgt līgumu ar spēlētāju, kas kādā citā līgā izcieš diskvalifikāciju un ir ar aktīvu līgumu.

Interesanti, ka par talantīgo, bet problēmu mākto futbolistu savās rindās vēlējās redzēt CFL līdervienība – Kalgarī "Stampeders".

Jāpiebilst, ka šis bija tikai viens no Džoša Gordona juristu mēģinājumiem panākt, lai viņu klients, tomēr, gaidāmajā sezonā izietu futbola laukumā. Vēl pavisam nesen tika iesniegta apelācija par NFL piešķirto sodu, taču arbitrāžas komisija to noraidīja. Tāpat līgas vadība jau ir norādījusi, ka visi šie mēģinājumi ir veltīgi, jo diskvalifikācija ir piešķirta balstoties uz NFL un NFL spēlētāju arodbiedrības noslēgtā kolektīvā līguma nosacījumiem.

Atgādināsim, ka Gordons iepriekšējā sezonā "Browns" rindās guva 1646 jardus, kas bija labākais rādītājs visā līgā, kā arī izdarīja deviņus piezemējumus.

Kā arī...

- Indianapolisas "Colts" bijušais malējais uzbrucējs Levons Brazils, kurš arī ir diskvalificēts NFL par marihuānas lietošanu, pievienojies CFL komandai Toronto "Argonauts". Atšķirībā no Gordona, Brazilam nebija aktīva NFL līguma, jo starpsezonā "Colts" vienība viņu atlaida.
- Sinsinati "Bengals" ir noslēguši jaunu trīs gadus ilgu līgumu ar aizsargu Vontazī Burfiktu.
- Arizonas "Cardinals", sakarā ar pamatsastāva aizsardzības līnijas spēlētāja Darnela Doketa smago savainojumu, noslēdza līgumu ar Tomiju Kelliju, kas iepriekš pārstāvēja Jaunanglijas un Oklendas vienības.
- Četru spēļu diskvalifikāciju ir saņēmis Dalasas "Cowboys" pārstāvis Džakars Hamiltons. Diskvalifikācija ir piešķirta, jo spēlētājs ir pārkāpis līgas noteikumus saistībā ar apreibinošo vielu lietošanu. Jāpiebilst, ka šis ir otrs Dalasas komandas spēlētājs, kurš ir diskvalificēts, jo pirms kāda laika par dopinga lietošanu sodīja Orlando Sandriku.
-Pēc tam kā Jaunanglijas "Patriots" uz Tampabejas "Buccaneers" aizmainīja vienu no saviem vadošajiem un pieredzējušākajiem spēlētājiem Loganu Mankinsu, vienības seja, Toms Breidijs, izteicās, ka būtu gatavs savas algas samazinājumam, lai saglabātu komandā Mankinsu.

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports
ProFootballTalk