Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Pamatīgā sniegputenī "Argonauts" atspēlējas un triumfē 105. Greja kausā

Juris Miņins
Juris Miņins

Pamatīgā sniegputenī "Argonauts" atspēlējas un triumfē 105. Greja kausā
Kasiuss Vogs svin gūto piezemējumu.
Foto :AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Kanādas galvaspilsētā Otavā jau 105. reizi tika izspēlēts Greja kauss, kurā, pārspējot Kalgarī "Stampeders" ar 27:24, uzvarun svinēja Toronto "Argonauts" vienība.

Šogad Greja kauss tika izspēlēts 105. reizi un šī mazā jubileja tika aizvadīta īstā kanādiešu stilā, jo, pirmkārt, tā notika Kanādas galvaspilsētā Otavā, otrkārt, tajā spēlēja lielākās Kanādas pilsētas, Toronto, komanda "Argonauts" un viena no pēdējo gadu spēcīgākajām CFL komandām Kalgarī "Stampeders", abām pārstāvot pretējos krastus, treškārt, maču pavadīja pamatīgs sniegputenis, kura dēļ uz laukuma veidojās noturīga sniega sega, kas, protams, ietekmēja spēlētāju sniegumu.

Tieši uz spēlētāju pielāgošanos negaidītajiem spēles apstākļiem var norakstīt to, ka tik ilgi bija jāgaida pirmās rezultatīvās darbības abu komandu izpildījumā, jo tikai pirmās ceturtdaļas izskaņā "Stampeders" saspēlnieks Bo Līvajs Mičels ar piespēli atrada Kamaru Džordenu, bet "Argonauts" pirmos punktus guva otrās ceturtdaļas ievadā, kad Devīrs Pouzijs saņēma piespēli no Rikija Reja, un veica 100 jardus, izlīdzinot rezultātu. Jāpiebilst, ka šī nu ir kļuvusi par visu laiku tālāko izspēli Greja kausa izcīņas vēsturē.

Kalgarī uz šādu notikumu pavērsienu atbildēja visnotaļ ātri, jo piezemējumu guva Džeroms Mesams, kurš ieskaites zonā bumbu ienesa, bet Mičels ar piespēli atrada Deverisu Danielsu, realizējot divu punktu izspēli.

Te arī jāpiebilst, ka lai arī atlikušajā puslaika daļā punktus guva abas komandas, tehniski to gūšanā piedalījās tikai viena komanda, proti, "Stampeders", jo no sākuma, pēc neveiksmīgas spēriena izspēles komandas panterim Robam Meiveram bumba bija jāizsit ārpus laukuma caur ieskaites zonu, kas Toronto vienībai garantēja divus punktus, bet pašās pēdējās puslaika sekundēs Renē Paradess realizēja brīvsitienu.

Pārtraukumā, kura laikā nosalušos "TD Place Stadium" apmeklētājus, bet tādu bija vairāk kā 31 tūkstotis, mēģināja iekustināt Šenaijas Tveinas priekšnesums, komandas devās pie rezultāta 17:8 par labu Kalgarī vienībai.

Trešajā ceturtdaļā pirmie savu vārdu teica Toronto komandas futbolisti, kad Džeimss Vailders, pēc vairākām lieliskām savu komandas biedru izspēlēm, kas ļāva nonākt ieskaites zonas tuvumā, ienesa bumbu ieskaites zonā, bet Rikijs Rejs bija precīzs divu punktu izspēlē, kas ļāva samazināt rezultāta starpību līdz minimumam – 16:17.

Uz šādu notikumu pavērsienu "Stampeders" atbildēja ar vēl vienu Mesama piezemējumu, kas šoreiz nāca pēc Mičela sešu jardu piespēles un faktiski Kalgarī komanda bija gatava vēl lielākiem varoņdarbiem, taču Kamars Džordens pazaudēja bumbu, kas ļāva to savākt oponentu komandas pārstāvim Kasiusam Vogam un pēc 109 jardu veikšanas nogādāt to ieskaites zonā, kas kopā ar vēl vienu Reja veiksmīgi noorganizēto divu punktu izspēli, panāca neizšķirtu rezultātu: 24:24.

Sajutuši, ka šo spēli var uzvarēt, Toronto "Argonauts" noorganizēja vēl vienu labu uzbrukumu, kurš gan beidzās ar Lirima Hajrulahu precīzu trīs punktu sitienu pa vārtiem un tas ļāva "Argos" pirmo reizi šajā spēlē izvirzīties vadībā.

Mača izskaņā Kalgarī komanda vēl mēģināja saglābt maču, Bo Līvajam Mičelam izceļoties ar dažām tālām piespēlēm, taču vienu no tādām, pēdējo, "Argonauts" aizsargi pārtvēra dažas sekundes pirms mača beigām, no dienas kārtības noņemot visus jautājumus par šīs spēles uzvarētājiem.

Toronto komandai tā bija 17. uzvara Greja kausā komandas pastāvēšanas vēsturē, kas ir visu laiku labākais rezultāts (17 uzvaras 23 mēģinājumos tāpat). Savukārt Kalgarī vienībai jau otro gadu pēc kārtas ir jāsamierinās ar zaudējumu finālā, jo pirms gada viņi piekāpās Otavas "Redblacks" ar 33:36, zaudējot maču pagarinājumā.

Tāpat der pieminēt, ka šī bija ceturtā reize, kad "Argonauts" un "Stampeders" tiekas Greja kausa izcīņas finālā un nu rezultāts ir 3-1 par labu Toronto komandai.

Par mača vērtīgāko spēlētāju tika nosaukts Devīrs Pouzijs, bet vērtīgākā kanādieša balvu saņēma Džeroms Mesams.

CFL čempioni

GadsČempionsFinālists
2017.Toronto "Argonauts"Kalgarī "Stampeders"
2016.Otavas "Redblacks"Kalgarī "Stampeders"
2015.Edmontonas "Eskimsos"Otavas "Redblacks"
2014.Kalgarī "Stampeders"Hamlitonas "Tiger-Cats"
2013.Saskačevanas "Roughraiders"Hamiltonas "Tiger-Cats"
2012.Toronto "Argonauts"Kalgarī "Stampeders"
2011.Britu Kolumbijas "Lions"Vinipegas "Blue Bombers"
2010.Monreālas "Alouettes"Saskačevanas "Roughraiders"

Izmantotie resursi:
https://www.cfl.ca/