Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

61 tūkstotis skatītāju Sidnejā noskatās NCAA sezonas atklāšanas maču

Juris Miņins
Juris Miņins

61 tūkstotis skatītāju Sidnejā noskatās NCAA sezonas atklāšanas maču
Foto: calbears.com

Šī gada ASV Nacionālās koledžu atlētikas asociācijas (NCAA) sezona sākās nevis, kā ierasts, kādā no ASV stadioniem, bet gan Austrālijā, Sidnejā, kur Kalifornijas universitātes “Golden Bears” ar 51:31 pārspēja Havaju salu “Rainbow Warriors”.

Lai popularizēt NCAA futbolu, šīs sezonas pirmās divīzijas čempionāta atklāšanas spēle norisinājās Austrālijas pilsētā Sidnejā, “ANZ Stadium” arēnā, kas agrāk bija zināma kā Sidnejas olimpiskais stadions. Lai arī Austrālijā vairāk ir cieņā cita spēle ar ovālo bumbu, tomēr amerikāņu futbols šeit nav svešs un arī šī nav pirmā spēle, kas ir aizvadīta šajā reģionā, jo NCAA Okeānijā ir viesojušies jau 1985. gadā, bet NFL ir spēlējuši tieši šajā pašā stadionā 1999. gadā.

Kā ierasts, tad sezonas pirmajā mačā netiekas pašas labākās komandas, taču ne Kaliforniju, ne arī Havaju salu vienību nevar saukt par NCAA autsaideriem, jo tiem pāsiem Kalifornijas “Zelta lāčiem” ir labas iespējas kvalificēties kādai no kausu spēlēm.

Ja mēs pievēršamies pašai cīņai, tad galvenais varonis bija Kalifornjas universitātes komandas saspēles vadītājs Deiviss Vebs, kurš atdeva četras rezultatīvas piespēles, vēl vienu piezemējumu veica pats, kopumā savai komandai atnesot 441 jardu piespēlējot.

Tāpat no uzvarētāju komandas ir jāizceļ pussargs Halfani Muhamads, kurš spēli noslēdza ar 96 gūtiem jardiem un vienu piezemējumu, kā arī malējais uzbrucējs Čads Hansens, kurš notvēra divas no četrām Veba rezultatīvajām piespēlēm.

Savukārt “Rainbow Warriors” rindās viskvalitatīvāko sniegumu rādīja pussargs Daiokemijs Seint Džastī, kurš guva 118 jardus un rezultatīvi noslēdza vienu uzbrukumu.

Interesanti, ka nākošais Havaju salu koledžas komandas pretinieks būs vēl nopietnāks, jo viņiem būs jāspēlē ar Mičiganas universitātes vienību, turklāt, viņu laukumā, kas, jāsaka, ir ļoti smags pārbaudījums.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports