Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

NFL draftā ar pirmo numuru izvēlas Meifīldu

NFL draftā ar pirmo numuru izvēlas Meifīldu
Foto: Getty Images/Scanpix

Šodien ir aizvadīta Nacionālās futbola līgas (NFL) drafta pirmā kārta, kurā Klīvlendas "Browns" ar kopējo pirmo numuru izvēlējās saspēles vadītāju Beikeru Meifīldu.

2018. gada drafts norisinājās Dalasas "Cowboys" mājas arēnā, taču ar kopējo pirmo numuru jaunos spēlētājus varēja izvēlēties pēdējo sezonu vājākā komanda par ko liecina pēdējās 35 spēlēs izcīnījusi vien vienu uzvaru un pēdējās 10 sezonas noslēdza ar negatīvu uzvaru-zaudējumu bilanci, bez izslēgšanas mačos viņi ir bez uzvarām kopš 1994. gada , Klīvlendas "Browns", kuriem tāpat bija arī ceturtā izvēle.

Savu pirmo izvēli klīvlendieši iztērēja, lai iegūtu savās rindās saspēles vadītāju Beikaru Meifīldu no Oklahomas "Sooners" komandas. 23 gadus vecais futbolists sevi bija ļoti labi parādījis NCAA jeb koledžu futbola līmenī, 2017. gadā saņemot arī Heismana balvu. Jāpiebilst, ka Meifīldu pirms drafta spēles ziņā salīdzināja ar Džoniju Manzelu, kuru pirms dažiem gadiem izvēlējās tieši Klīvlendas komanda – tikpat mobils un "elektrisks" saspēles vadītājs, kuram mazliet pietrūkst auguma, taču viņš to kompensē ar kustīgumu.

Interesanti, ka Klīvlendas komanda kopš 1999. gada pamatsastāvā ir iespēlējusi jau 28 saspēles vadītājus.

Otrā izvēle gan nebija pārsteigums, jo Ņujorkas "Giants" izvēlējās pussargu Seikvionu Bārkliju no Pensteitas universitātes. Bārklijs pirms drafta tika saukts par labāko spēlētāju, kurš ir pieejams šī gada jauno spēlētāju izvēles ceremonijā un, jāsaka, ka Ņujorkas komandai pussarga pozīcijā tiešām arī bija nepieciešams šāda tipa spēlētājs.

Trešā izvēle 2018. gada draftā pienācās citai Ņujorkas komandai, "Jets" un viņiem, tāpat kā Klīvlendai, galvenais uzdevums bija tikt pie saspēles vadītāja, ko viņi arī izdarīja, paņemot savās rindās Semu Dārnoldu no Dienvidkalifornijas universitāts, kuru sauc par labāko un profesionālajam futbolam gatavāko saspēles vadītāju šī gada draftā.

Savukārt ar ceturto numuru, kurš, kā jau minēts, piederēja "Browns" komandai, tika izvēlēts labākais draftā pieejamais malējais aizsargs Denzels Vords, kas, jāatzīst, bija diezgan negaidīti.

Piecinieku noslēdza Denveras "Broncons" izvēlētais Bredlijs Čabs, aizsardzības līnijas malējais aizsargs no Ziemeļkarolīnas štata koledžas. Čabu sauca par labāko draftā pieejamo aizsargu un daudzi prognozēja viņa nokļūšanu Klīvlendā.

Par visaugstāk draftēto uzbrukuma līnijas spēlētāju kļuva sargs Kventons Nelsons, kurš nu sargās Indianapolisas "Colts" saspēlnieku Endrjū Laku. Jāpiebilst, ka sezonas gaitā, dažubrīd, viņš tika ierindots arī kopējā pirmajā vietā.

Bufalo "Bills" bija pirmā komanda, kura drafta ceremonijas laikā veica maiņu, lai paceltos augstāk un ātrāk varētu paziņot savu izvēli, apmainot izvēles ar Tampabejas "Buccaneers". Tas viss tika darīts, lai savās rindās paņemtu Vajomingas koledžas saspēlnieku Džošu Alenu, kurš pirmsdrafta treniņos parādīja ļoti spēcīgu metienu.

Arī Arizonas "Cardinals" nācās veikt maiņu ar Oklendas "Raiders", lai tiktu pie kāda no šī gada vadošajiem saspēlniekiem un viņi ar desmito numuru izvēlējās UCLA futbola komandas bijušo saspēlnieku, 21 gadu veco Džošu Rouzenu, kurš gan koledžā pavadīja vien trīs gadus.

Savukārt par patiesi lielāko pārsteigumu parūpējās Ņūorleānas "Saints", kuri, vispirms, savu 27. vietu iemainīja pret 14. un tajā, par brīnumu teju visiem, izvēlējās nevis saspēlnieku Lamāru Džeksonu, kuram "Saints" uzbrukums varētu būt diezgan piemērots, bet Drū Brīzam tūdaļ būtu jādodas pelnītā atpūtā, bet gan aizsardzības līnijas malējo spēlētāju Markusu Davenportu, parādot, ka viņi 2018. gadā vēlreiz mēģinās tikt pie titula un par nākotni domās vēlāk.

Džeksons savu vārdu tomēr sagaidīja atskanam NFL drafta pirmajā dienā, jo ar kopējo 32. numuru, kas bija šīsdienas pēdējā izvēle, viņu savās rindās paņēma Baltimoras "Ravens".

Interesanti, ka pirmajā kārtā tika izvēlēti arī divi brāļi, jo ar 16. numuru Bufalo "Bills" izvēlējās Tremeinu Edmundsu, bet ar 28. numuru, kas piederēja Pitsburgas "Steelers", tika izvēlēts Terels Edmundss.

NFL drafts vēl norisināsies divas dienas, jo rītvakar savas jaunās komandas uzzinās otrajā un trešajā kārtā izvēlētie, bet, pēc Latvijas laika, naktī uz svētdienu tiks izvēlēti arī visi pārējie, līdz septītās kārtas beigām.

2018. gada NFL drafts, 1. kārta

#SpēlētājsPoz.Komanda
1.Beikers MeifīldsQBBrowns
2.Seikvions BārklijsRBGiants
3.Sems DārlondsQBJets
4.Denzels VordsCBBrowns
5.Bredlijs ČabsDEBroncos
6.Kventons NelsonsGColts
7.Džošs AlensQBBills
8.Rakvans SmitsLBBears
9.Maiks MakglinčiT49ers
10.Džošs RouzensQBCardinals
11.Minka FitzpatriksSDolphins
12.Vita VeaDTBuccaneers
13.Darons PeinsDTRedskins
14.Markuss DavenportsDESaints
15.Koltons MillersTRaiders
16.Tremeins EdmundssLBBills
17.Dervins DžeimssSChargers
18.Džairs AlaksandrsCBPackers
19.Leitons Vander EšsLBCowboys
20.Frenks RegnoCLions
21.Billijs PraissCBengals
22.Rašāns EvanssLBTitans
23.Aizeja VinsTPatriots
24.Dīdžejs MūrsWRPanthers
25.Haidens HērstsTERavens
26.Kelvins RidlijsWRFalcons
27.Rašāds PenijsRBSeahawks
28.Terels EdmundssSSteelers
29.Taivens BraiensDTJaguars
30.Maiks HjūzzCBVikings
31.Sonijs MaiklsRBPatriots
32.Lamārs DžeksonsQBRavens

, 2018-04-27 11:32, pirms 6 gadiem
"Browns" - noteikti pārsteidza, manuprāt pick.4 varēja tikt iztērēts savādāk, un pie CB tiktu 2.raunda sākumā
"Giants" - uzbrukums būs ievērības cienīgs, jautājums kas ar aizsardzību kuras rindas ir palikušas starpsezonā švakākas
"Broncos" un "Colts" - noteikti lielākie ieguvēji no "Browns" CB Ward izvēles. Abas komandas tika pie TOP 3 spēlētājiem
"Buccaneers" - McCoy + Vea!!!!!!!
"Saints" - viss skaidrs, šajā sezonā mērķis viens! Super Bowl un Lombardi trofeja
Gaidu kas 2.kārtā nodraftēs Will Hernandez!!!

Atļaušos teikt, ka 1.raunda sliktākais drafts ir izdevies Cleveland "Browns", "Saints" ir skaidrs - visa nauda tiek likta uz šo sezonu kamēr vēl Drew Brees nav devies pensijā
, 2018-04-27 11:57, pirms 6 gadiem
No otras puses - ko Klīvlendai bija ņemt? Viņiem vajadzēja QB, vajadzēja CB un viņi paņēma. Par pirmo numuru ir ļoti daudz jautājumu un viņus Manzela gadījums nav mācījis, taču... lai jau mēģina. Taču to pašu Dārnoldu paņemt būtu bijis drošāk.

Man pašam visvairāk jau patīk Rouzens... ne jau tāpēc, ka Cards viņu paņēma (tur var sanākt tas pats Bredforda gadījums, kad ārstējas biežāk nekā spēlē), bet tāpēc, ka komandā būs QB, kuram reāli gribēsies pierādīt, ka viņš var spēlēt. Ta ka Bredfordam pašam, visdrīzāk, nākampavasar atkal būs jāmeklē komanda.
, 2018-04-27 12:06, pirms 6 gadiem
QB noteikti bija jāņem - var diskutēt par izvēli, Manziel tika paņemts ar laikam 22 izvēli, tad Mayfield paņemot ar 1 un atkārtojoties Manziel scenārijam šis jau būs "Mega grābeklis"
CB - varēja šo jautājumu risināt veiksmīgak, kaut vai ar "trade up", jo 2.kārtā ir paša sākuma izvēles,,,, biju gaidījis Chubb kā 4.pick

Rousen - ar neseniem 2 smadzeņu satricinājumiem redzēs kā būs, bet motivācija noteikti netrūks redzot kā citi QB tika paņemti pirms viņa
Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.
Foto: AFP/Scanpix
3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.
Ārons Donalds. Foto: AFP/Scanpix
3

Donalds liek punktu, virkne komandu atsakās no draftētajiem kvoterbekiem

Aizvadītajā nedēļas nogalē amerikāņu futbola tirgus placī notika ne mazums jaunumu. Par karjeras noslēgšanu izšķīrās izcilais aizsardzības spēlētājs Ārons Donalds, bet vairākas komandas atteicās no samērā nesen ar augstām drafta izvēlēm iegūtajiem saspēles vadītājiem.