Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Pārsteigumiem bagāti aizvadīta NFL trešā nedēļa

Juris Miņins
Juris Miņins

Pārsteigumiem bagāti aizvadīta NFL trešā nedēļa
Toms Breidijs
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) trešā spēļu nedēļa iezīmējās ar daudziem ļoti negaidītiem rezultātiem, t.i., nominālie favorīti izrādījās bezspēcīgi pret šķietami vājākajām komandām.

Pirmā šāda cīņa norisinājās starp Baltimoras "Ravens" un Džeksonvilas "Jaguars" komandām. Te gan jāpiebilst, ka šī spēle norisinājās Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā, slavenajā Vemblija stadionā. Pirms šīs cīņas Baltimora bija izcīnījusi divus panākumus divos mačos, turklāt, kopā zaudējot vien desmit punktus. Savukārt Džeksonvila uzvaras un zaudējumus dalīja uz pusēm un pārliecinošu iespaidu neatstāja.

Viss izmainījās šajā mačā, kur "Jaguars" parādīja "Ravens" ko nozīmē stingra aizsardzība un spēles pirmajā pusē pilnībā dominēja pār Džo Flako vadīto uzbrukumu, pašiem gūstot 23 punktus, ielika kārtīgus pamatus, lai jau otro puslaiku gaidītu drošāk. Tiesa gan, viņi otrajā puslaikā neko negaidīja, pateicoties Merseidesa Luisa trim peizemējumiem, panāca 44:0 un tikai pašās beigās ļāva baltimoriešiem gūt prestiža punktus.

Jāpiebilst, ka Flako šajā mačā bija tik nepārliecinošs, ka noslēdzošajā ceturtdaļā viņu nomainīja Raiens Malets, kurš ar 36 gūtajiem jardiem un vienu rezultatīvu piespēli bija pārliecinši labāks par komandas pirmo numuru. Bleiks Bortls otrajā uzbrukuma līnijas pusē izcēlās ar 224 jardiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Tāpat spēli pret Bufalo "Bills" kā favorīti sāka Denveras "Broncos", taču viņi šajā cīņā spēja gūt tikai vienu piezemējumu, kad to paveica Džamāls Čārlzs uz ko "Bills" atbildēja ar Andrē Holmsa un Čārzla Kleja sadarbībām ar Tairodu Teiloru. Jāpiebilst, ka Denveras komandas saspēlnieks Trevors Sīmiens tika uzķerts uz neprecīzām piespēlēm divas reizes.

Tāpat divreiz pārtvēra Atlantas "Falcons" pirmā numura Meta Raiena piespēles, taču viņa komanda uzvarēja (30:26), tiesa, ar ļoti lielas veiksmes palīdzību. Mača izskaņā, kad atlantiešiem bija četru punktu pārsvars, atspēlēšanās meistari no Detroitas aizvien tuvāk un tuvāk nača ieskaites zonai līdz astoņas sekundes pirms mača pamatlaika beigām Goldens Teits saņēma bumbu no Meta Staforda un, kā likās sākumā, ienesa to ieskaites zonā. Taču, peč videoatkārtojuma noskatīšajās bija redzams, ka viņš ar bumbu piezemējās burtiski dažus centimetrus pirms ieskaites zonas un piezemējumu neieskaitīja.

Tiesa, tā kā līdz spēles beigām bija palikušas vien astoņas sekundes, bet "Lions" vairs nebija pārtraukumu, pēc NFL noteikumiem šādā gadījumā spēles pulksteni pagrieza 10 sekundes uz priekšu, kas rezultējās mača noslēgumā.

Zaudēja arī Pitsburgas "Steelers" ar Benu Rotlisbergeru priekšgalā. Viņi pagarinājumā ar 17:23 atzina Čikāgas "Bears" pārākumu. Izšķirošo piezemējumu guva Čikāgas pussargs Džordans Hovards, kuram šis bija otrais piezemējums spēlē. Bez diviem sešu punktu uzbrukumiem pussargs izcēlās arī ar 138 gūtajiem jardiem.

Tāpat pie negaidīta zaudējuma tika Maiami "Dolphins", kuri nespēja konkurēt ar šīssezonas, pēc bukmeikeru domām, vājāko komandu (pirmssezonas prognozēs viņi nevienā mačā netika uzskatīti par favorītiem) – Ņujorkas "Jets". Ņujorkieši dominēja visa mača garumā un tika pie panākuma ar 20:6.

Zaudējumus piedzīvoja arī Karolīnas "Panthers", kuri ar 13:34 atzina savas divīzijas oponentu Ņūorleānas "Saints" pārākumu un arī Sietlas "Seahawks", kuri nespēja pārvarēt Tenesī "Titans" pretspēku (27:33).

Savukārt Vašingtonas "Redskins" un Kirks Kazinss parādīja, ka Oklendas "Raiders" nemaz nav tik neapšaubāmi favorīti uz sezonas galveno spēli, jo trešās nedēļaas cīņā "Redskins" pilnībā dominēja pār "Raiders" un sagrāva viņus ar 27:10, turklāt mača gaitā rezultāts bija sasniedzis atzīmi 21:0.

Tiesa, viss nemaz tik traki nebija un dažām favorītkomandām, tomēr, izdevās izvairīties no zaudējumiem. Protams, ka Jaunanglijas "Patriots" šajā sarakstā ir jāliek kā pirmā, jo spēle pret Hjūstonas "Texans", kas, turklāt, notika Foksboro, izvērtās negaidīti sīva un Tomam Breidijam bija jāparāda kaut kas no savas "maģijas", lai mača pēdējās sekundēs ar piespēli atrastu malējo uzbrucēju Brandinu Kuku, kurš tad arī izpildīja izšķirošo piezemējumu.

Grīnbejas "Packers", saņēmuši spēles startā aukstu dušu no daudz saturīgāku spēli demonstrējošajiem Sinsinati "Bengals", tomēr, spēja atspēlēties no 14 punktu deficīta, 17 sekundes pirms pamatlaika biegām Ārons Rodžerss arī ar piespēli atrada Džordiju Nelsonu un panāca pagarinājumu, kurā savu vārdu teica Meisons Krosbijs, realizējot brīvsitienu.

Filadelfijas "Eagles" principiālā duelī pret Ņujorkas "Giants" arī bija tuvu tam, lai atzītu savu oponentu pārākumu, taču Džeiks Eliots pēdējās minūtes laikā realizēja divus tiešos brīvsitienus un izrāva uzvaru. Jāpiebilst, ka otrais sitiens, kas tika izpildīts līdz ar mača pamatlaika beigām bija 61 jardu tāls.

Visbeidzot Kanzassitijas "Chiefs" spēles sākumā pilnībā valdīja pār Filipu Riversu un viņa piespēlēm, taču pārvērst to ievērojamā pārsvarā nespēja, ilgu mača laiku turoties desmit punktu attālumā, tikai spēles izskaņā, pēc kārtējās Karīma Hanta lieliskās izspēles, precīzāk, 69 jardu skrējiena, kļuva skaidrs, ka mājnieki viņus vairs nenoķers.

Savukārt spēļu kārta noslēdzās ar Dalasas "Cowboys" viesošanos pie Arizonas "Cardinals". Šajā spēlē favorītiem, kas bija "Cowboys" arī vajadzēja mazliet pasvīst, jo spēles sākumā dalasiešiem īsti uzbrukums nevedās, bet mājnieki jau pirmajā uzbrukumā guva piezemējumu, taču beigu beigās Daks Preskots prata savu komandu aizvest līdz panākumam – 28:17.

NFL, 3. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
Rams49ers41;39
RavensJaguars7:44
BroncosBills16:26
SteelersBears17:23
FalconsLions30:26
BrownsColts28:31
BuccaneersVikings17:24
TexansPatriots33:36
DolphinsJets6:20
GiantsEagles24:27
SaintsPanthers23:13
SeahawksTitans27:33
BengalsPackers24:27
ChiefsChargers24:10
RaidersRedskins10:27
CowboysCardinals28:17

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/

     [+] [-]

, 2017-09-26 16:39, pirms 6 gadiem
Tom "Clutch" Brady

     [+] [-]

, 2017-09-26 18:24, pirms 6 gadiem
Detroitas Atlantas beigas man likās debīlas. Ja tiesneši kļūdās un nepareizi ieskaita TD, tad nafig Detroita jāsoda ar 10 second run-off?
Detroitai bija vēl taimauti.

     [+] [-]

, 2017-09-26 20:40, pirms 6 gadiem
Nop, nebija taimautu, tāpēc jau tā nepaveicās ar to runoff

     [+] [-]

, 2017-09-26 21:02, pirms 6 gadiem
Labi, ka vismaz GBpacers ar lazareti komandā un Rodžeru izvilka spēli!!!!
Rezultāti pārsteidzoši, Jura delfīnus arī kārtīgi ''nomizoja''
Redskins izkatījās ļoti labi pret raideriem, negaidīti labi!