Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Kalgari un Otava cīnās neizšķirti

Juris Miņins
Juris Miņins

Kalgari un Otava cīnās neizšķirti
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā nedēļas nogalē Kanādā tika dots starts Kanādas futbola līgai (CFL) un pirmajā spēļu nedēļā savstarpējā mačā tikās iepriekšējās sezonas finālisti, Kalgari "Stampeders" un Otavas "Redblacks". Šoreiz gan vienībām uzvarētāju noskaidrot neizdevās – 31:31.

Kalgari un Otavas komandu savstarpējā spēle, protams, var tikt saukta par pirmās kārtas centrālo maču, jo tajā tikās iepriekšējās sezonas Greja kausa dalībnieces. Arī pēc spēles var teikt, ka šis bija centrālais mačs, jo līdzjutēji tajā varēja redzēt sīvu spēkošanos, kurā bija nepieciešams papildlaiks.

Otavas komanda jau no pašas spēles sākuma vēlējās pierādīt savu čempiona titulu un devās uzbrukumā, taču līdz pirmajam piezemējumam bija jāpagaida, jo Trevors Hariss un Viljams Pauels to noorganizēja vien otrajā ceturtdaļā, tomēr "Redblacks" uz to laiku jau bija 11 punktu pārsvars. Tomēr "Stampeders" nepadevās un vēl līdz puslaika beigām, pateicoties Bo Līvaja Mičela piespēlēm un Renē Paradī sitienam vārtos, rezultātu izlīdzināja.

Otrajā puslaikā atkal Otava mēģināja aizbēgt no Kalgarī, Džurons Krainers un Džošua Stengbijs, saņēmuši piespēles no Harisa, bumbu nogādāja ieskaites zonā un kopumā "Redblacks" jau bija izvirzījušies vadībā ar 28:14, taču arī šo 14 punktu deficītu Kanādas rietumkrasta komanda spēja dzēst. Piezemējumi Lemāra Duranta un Džeroma Mesama kontā.

Spēles pamatlaiks beidzās pie neizšķirta rezultāta un tas nozīmē, ka komandām ir jāspēlē papildlaiks. Arī tajā neiztika bez nelielas drāmas, jo no sākuma Renē Paradī vadībā izvirzīja "Stampeders" vienību, bet Brets Mahers rezultātu prata izlīdzināt un beigu beigās komandas vienojās par neizšķirtu.

Bo Līvaja Mičela kontā 376 jardi un divas rezultatīvas piespēles, bet Trevors Hariss izcēlās ar divām rezultatīvām, vienu pārtvertu piespēli un 300 gūtajiem jardiem. Brendans Džilanders no Otavas bija labākais bumbas nešanā, viņam 80 gūti jardi, bet Džeromam Mesamam – 60. Savukārt Markvajs Makdanielss bija vienīgais uzbrucējs, kuram izdevās pārsniegt 100 jardu robežu, jo viņš maču noslēdza ar 114 gūtajiem jardiem.

Kopumā jāsaka, ka pirmajā nedēļā komandas cīnījās ļoti spraigi, jo vēl divās no trijām atlikušajām spēlēm rezultāts tika izšķirts ar ne vairāk kā triju punktu starpību. Tikai Toronto "Argonauts" mačā ar Hamiltonas "Tiger-Cats", pateicoties veterāna Rikija Reja 506 gūtajiem jardiem, spēja iegūt lielāku pārsvaru – 32:15.

CFL regulārā sezona, 1. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
RoughraidersAlouettes17:16
StampedersRedblacks31:31
EskimosLions30:27
Tiger-CatsArgonauts15:32

Izmantotie resursi:
https://www.cfl.ca/