Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

MLB drafta devīto numuru Mareju NFL izvēlas kā pirmo

Juris Miņins
Juris Miņins

MLB drafta devīto numuru Mareju NFL izvēlas kā pirmo
Kailers Marejs un NFL komisārs Rodžers Gūdels
Foto: USA Today/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) jauno spēlētāju izvēles ceremonijā, kas sākās vakarnakt, ar pirmo numuru ir izvēlēts bijušais Oklahomas "Sooners" saspēles vadītājs un Heismana balvas ieguvējs Kailers Marejs.

Arizonas "Cardinals", kura 2018. gada sezonu noslēdza kā līgas vājākā komanda, ilgu laiku domāja ko iesākt ar savu pirmo izvēli draftā, t.i., vai to izmantot Džoija Bosas, Ohaio štata universitātes aizsarga, draftēšanai, vai šo izvēli aizmainīt vai arī pie sevis paņemt vienu no "skaļākajiem" šī gada drafta spēlētājiem, 2018. gada Heismana balvas ieguvēju, Kaileru Mareju, neskatoties uz to, ka pirms gada, pirmajā kārtā "Cardinals" jau bija draftējuši savu šķietami nākotnes saspēles vadītāju, Džošu Rouzenu, kurš 2018. gada sezonu noslēdza kā sākumsastāva saspēlnieks.

Atrisinājums šai situācijai pienāca vakarnakt, kad, neskatoties uz sākotnējo noliegumu, Arizonas "Cardinals" savās rindās uzņēma Mareju. Interesanti, ka Klifs Kingsberijs, kurš tikko kā stājies pie Arizonas komandas vadības, ar Mareju jau ir zināms ilgāku laiku, jo tad, kad saspēles vadītājs bija vien 15 gadus vecs, treneris viņu mēģināja rekrutēt spēlēšanai Teksasas tehniskajā universitātē, taču nesekmīgi.

Pagaidām nav gan zināms Džoša Rouzena liktenis, jo, lai arī pirms drafta vairākas komandas vēlējās viņu iemainīt, "Cardinals" vadībai šie piedāvājumi nelikās interesanti. Pastāv iespēja, ka abi saspēles vadītāji Arizonas komandā paliks līdz pat pirmssezonas treniņnometnei.

Jāpiebilst, ka Kailers Marejs ir kļuvis par pirmo sportistu, kurš divu dažādu sporta veidu līgu draftos ir izvēlēts pirmajā kārtā, jo pirms gada Augstāko beisbola līgu (MLB) draftā viņu Oklendas "Athletics" izvēlējās ar kopējo devīto numuru.

Tāpat ir jāatzīmē, ka Oklendas vienība vēlējās Mareju savā rīcībā iegūt jau pirms gada, taču pats sportists lūdza viņam ļaut vēl vienu gadu aizvadīt Oklahomas "Sooners" rindās, lai pamēģinātu pierādīt sevi futbolā. Neskatoties uz parakstīto līgumu, "Athletics" to arī atļāva, taču, kā izskatās pašlaik, tā bija viņu kļūda, jo pēc fantastiskās sezonas koledžā, Marejs lauza līgumu un nu veidos savu karjeru amerikāņu futbolā.

Niks Bosa, NFL spēlētāja Džoija Bosas brālis, tika izvēlēts ar kopējo otro numuru un spēlēs Sanfrancisko "49ers" un arī nākošās divas izvēles bija aizsardzības līnijas endiem - Ņujorkas "Jets" izvēlējās Alabamas "Crimson Tide" pārstāvi Kvinenu Viljamsu, bet Oklendas "Raiders" – klemsoniti Klīlinu Farelu.

Interesanti, ka Ņujorkas "Giants" kā savu pirmo izvēli nosauca Djūkas saspēles vadītāju Danielu Džonsu, kuram, visdrīzāk, jau tuvākajā laikā būs jākļūst par Īlaja Meninga aizstājēju.

Tāpat jāatzīmē, ka pirmajā kārtā šogad komandas biežāk izvēlējās aizsargus, no pirmajiem desmit izvēlētajiem futbolistiem septiņi bija aizsargi, bet kopumā pirmajā kārtā komandas atrada 17 aizsargi.

NFL drafts turpināsies šodien un arī rīt, kad vispirms tiks izvēlēti otrās un trešās kārtas spēlētāji, bet pēc tam arī visi pārējie.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/

     [+] [-]

, 2019-04-26 12:38, pirms 5 gadiem
Kapec tad kad es biju diezgan parsteigts par to kapec Marejs vispar saubas par futbola vai Beisbola spelesanu Minins man teica,ka nav teikts,ka vins bus 1.raunda picks,kur nu vel 1.....Sakot,ka te nav baskets kad labakajam koledzas speletajam izveidojas NFL karjera..

     [+] [-]

, 2019-04-26 13:21, pirms 5 gadiem
New York gonna New York
Aizmaina prom OBJ reāli beigās vēl trakāk par čipsu paku,un ar sesto numuru nodraftē čali kuru mierīgi paņemtu ar 17 picku
Pieejams labāks QB par to nodraftēto,bet viņu palaiž garām.Laikam tā līdzība Meningam bija pārāk liela
Šodien ESPN First Take būs reāli sulīgs

     [+] [-]

, 2019-04-26 13:41, pirms 5 gadiem
Vot šis čalis ir super atlēts!

     [+] [-]

, 2019-04-26 14:42, pirms 5 gadiem
Ņujorkas izvēle varētu būt saistīta ar Djūkas treneri Deividu Katlfiu, kuram ir labas attiecības ar Meiningu brāļiem, ar kuru trenēšanu viņš starpsezonā ir nodarbojies.
Iespējams, Katlifs ir ieteicis Džonsu un beigās varbūt pat sanāk lietas koks pēc Īlaja aiziešanas. Vienkārši domāju, ka Katlifs tomēr šo to saprot, jo pie kura katra Īlajs un agrāk Peitons diez vai brauktu trenēties.

P.S.
Šeit tāds pavecāki izgriezumi par šo tēmu:
https://www.youtube.com/watch?v=VRW...
https://www.youtube.com/watch?v=i27...

     [+] [-]

, 2019-04-26 14:58, pirms 5 gadiem
SportaDievstheBEST rakstīja: Kapec tad kad es biju diezgan parsteigts par to kapec Marejs vispar saubas par futbola vai Beisbola spelesanu Minins man teica,ka nav teikts,ka vins bus 1.raunda picks,kur nu vel 1.....Sakot,ka te nav baskets kad labakajam koledzas speletajam izveidojas NFL karjera..
Sāksim ar to, ka uz Heismana saņemšanas brīdi Marejs publiski vēl aizvien runāja par to, ka viņam ir beisbola līgums un viņš par savu nākotni futbolā neko nezinot.

Par pirmo numuru - redz, Arizona šobrīd ir izdarījusi, iespējams, lielāko muļķību jau tā ne pārāk rožainajā savas pastāvēšanas vēsturē. Sākumā viņi pasludina Rouzenu par pirmo numuru un tāpat paziņo, ka Marejs viņus neinteresē (kas ir tikai loģiski), bet šonakt izdara visu, lai ABI saspēlnieki būtu komandā (muļķība ir, ja jau ņem Mareju, bija jātreido Rouzens prom par labāko piedāvājumu, jo līdz regsezonas sākumam piedāvājums noteikti neuzlabosies, bet spēlētāja vērtība - kritīsies ar katru Mareja labo spēli).
Te nostrādāja tas viss haips, kas bija Marejam apkārt + to pastiprināja vēl viens "Sooners" absolvents, pirmais numurs, Beikers Meifīlds. Ar domu, ka nu tik būs.

Faktiski, tā kā Cards ir tikuši pie jauna HC, kurš Mareju vēl no videnes laikiem zina, tad Kingsberijam, kas ir zināms kā viens no labākajiem jauno QB attīstītājiem, ir iedots MILZĪGS AVANSS - darīt ko grib, ka tik ir rezultāts.

Tas par to pirmo numuru.

Par panākumiem - Marejs, uz profesionālā futbola laukuma esot, ne reizi nav turējis rokās bumbu. Viņa pirmie mači būs tikai vasaras otrajā pusē, tad redzēs kas un kā. Iespējams, ka būs otrs Meifīlds, taču iespējams, ka Rouzens vienalga izskatīsies labāk. Vismaz īstermiņā.

Profesionālais futbols ir ĻOTI atšķirīgs, tāpēc daudzi Mareja gājieni neies un viņam un viņa hedkoučam būs pamatīgi jāstrādā, lai attīstītu spēli līdz NFL līmenim. Nemaz nerunājot par viņa augumu - tik mazi QB NFL pēdējos gados nav spēlējuši. Pat Rasels Vilsons, pašlaik īsākais QB, ir garāks.

Nobeigumā rakstīšu kā cilvēks, kurš Cardinals komandai seko jau ~15 gadus. Pa šo laiku komandai ir bijuši gan tādi QB kā Rouzens un Leinarts, t.i., drafta Top-10, gan daudzi citi jaunie un perspektīvie, taču NEVIENS no viņiem nav kļuvis par franšīzes kvoterbeku. Visus lielākos panākumus komanda ir guvusi tad, kad zem centra ir darbojies kāds veterāns Vorners vai Palmers, kas abi atnāca uz Arizonu 34 gadu vecumā kā līgas elites grupas QB.

Jā, tagad ir galvenais treneris "QB guru" un ļoti interesants saspēlnieks, kuri viens ar otru ir labi zināmi. Iespējams, ka kaut kas interesants arī izveidosies, taču tas ir ilgtermiņa projekts (arī Meifīlds pašlaik nav uzskatāms par NFL elites QB). Paņemot to pašu Bosu draftā, ieguldījums tūlītējos rezultātos būtu IEVĒROJAMI lielāks + nav jau tā, ka Rouzens pa gadu sevi, kā iespējamo franšīzes QB, diskreditētu.

     [+] [-]

, 2019-04-26 18:10, pirms 5 gadiem
Promo rakstīja: Ņujorkas izvēle varētu būt saistīta ar Djūkas treneri Deividu Katlfiu, kuram ir labas attiecības ar Meiningu brāļiem, ar kuru trenēšanu viņš starpsezonā ir nodarbojies.
Iespējams, Katlifs ir ieteicis Džonsu un beigās varbūt pat sanāk lietas koks pēc Īlaja aiziešanas. Vienkārši domāju, ka Katlifs tomēr šo to saprot, jo pie kura katra Īlajs un agrāk Peitons diez vai brauktu trenēties.


P.S.
Šeit tāds pavecāki izgriezumi par šo tēmu:
https://www.youtube.com/watch?v=VRW...
https://www.youtube.com/watch?v=i27pBSjpz6I
Bet tāpēc nevajag izmest misenē 6 picku.Ja Haskins nokrita uz 15 picku,tad tiešām neviens šito nebūtu ņēmis.Paņemtu ar 17 pick,un miers ja jau tik ļoti viņu mīlēja,jo neviens cits viņu neņemtu