Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NCAA komandas izspēlē septiņus pagarinājumus un sarīko rezultatīvāko maču vēsturē

Juris Miņins
Juris Miņins

NCAA komandas izspēlē septiņus pagarinājumus un sarīko rezultatīvāko maču vēsturē
Foto: USA Today/Scanpix

Nacionālās koledžu atlētikas asociācijas (NCAA) komandas Teksasas A&M "Aggies" un LSU "Tigers" vakarnakt sarīkoja visu laiku rezultatīvāko maču FBS divīzijas vēsturē, izspēlējot septiņus pagarinājumus, kuru izskaņā "Aggies" uzvarēja ar 74:72.

Tekasas Lauksaimniecības un Tehniskās koledžas "Aggies" un Luiziānas Štata universitātes "Tigers", kas pirms šīs nedēļas bija septītā labākā komanda ASV, vakardien sarīkoja visu laiku rezultatīvāko FBS divīzijas, jeb spēcīgākās koledžu amerikāņu futbola divīzijas, maču, taču, lai tā notiktu viņiem bija nepieciešami septiņi pagarinājumi.

Jāsaka, ka, ja sportā ir sastopamas patiešām līdzīgas cīņas, tad "Aggies" un "Tigers" bija tieši tāda, jo pamatlaiks, kurā vēl kādai no komandām bija iespēja iegūt lielāku pārsvaru, taču oponenti gan to ātri vien liedza, beidzās pie rezultāta 31:31 un atbilstoši koledžu futbola noteikumiem bija jāspēlē pagarinājums.

Tiesa, tas bija tikai sākums, jo pirmajā pagarinājumā abas komandas apmainījās ar precīziem brīvsitieniem, divos nākamajos vienības guva pa piezemējumam (katrā), tad atkal sekoja precīzi brīvsitieni, bet piektajā, sestajā un arī septītajā pagarinājumā komandas atkal bija guvušas pa piezemējuma.

Septītajā pagarinājumā gan LSU "Tigers" treneru komanda nolēma iet uz risku, proti, pēc piezemējuma nesist pa vārtiem, bet gan mēģināt izspēlēt divus punktus, taču viņiem tas laimi neatnesa, proti, izspēle nebija veiksmīga, bet Teksasas "Aggies", izpildot tādu pašu mēģinājumu, tas izdevās, kad bumbu ieskaites zonā notvēra Kendrikss Rodžerss.

Uzvarētāju rindās Kelens Monds atdeva sešas rezultatīvas piespēles, pussargs Traivions Viljamss guva 198 jardus un divus piezemējumus, bet starp piespēļu ķērājiem trim teksasiešiem bija pa diviem piezemējumiem. Savukārt zaudētāju rindās Džo Burovs ienesa bumbu ieskaites zonā trīs reizes.

Ar rezultātu 74:72 šis mačs bija visu laiku rezultatīvākais starp divām FBS komandām. Tāpat tas atkārtoja mača ilguma rekordu (septiņi pagarinājumi), bet LSU komandas zaudētie 74 punkti ir visu laiku lielākais rezultāts kādai no Top 25 rangā esošajām komandām. Tāpat šī bija pirmā spēle "AP reitinga ērā", kurā abas komandas ir guvušas 70 punktus.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports