Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Duvernē-Tardifs atsakās piedalīties NFL sezonā, lai palīdzētu Covid-19 slimniekiem

Juris Miņins
Juris Miņins

Duvernē-Tardifs atsakās piedalīties NFL sezonā, lai palīdzētu Covid-19 slimniekiem
Lorēns Duvernē-Tardifs
Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) čempionvienības Kanzassitijas "Chiefs" uzbrukuma līnijas spēlētājs Lorēns Duvernē-Tardifs ir kļuvis par pirmo līgas spēlētāju, kurš ir atteicies piedalīties 2020. gada sezonā.

29 gadus vecais Kanzassitijas "Chiefs" uzbrukuma līnijas spēlētājs Lorēns Duvernē-Tardifs ir kļuvis par pirmo NFL spēlētāju, kurš ir izmantojis iespēju atteikties no dalības 2020. gada sezonā. Tādējādi sportists ir atteicies arī no 2.75 miljoniem ASV dolāru, ko uzbrucējs saņemtu, ja spēlētu. Tā vietā viņš saņems vien kompensāciju – 150 tūkstošus ASV dolāru.

Tiesa, Duvernē-Tardifa lēmums ir īpašs ne tikai tāpēc, ka viņš ir pirmais NFL spēlētājs, kurš ataskās spēlēts, bet gan tāpēc, ka kanādietis pirms pāris gadiem ir absolvējis Makgila Universitāti, kur ieguvis medicīnas diplomu. Turklāt, Covid-19 laikā viņš arī strādāja savā profesijā, kādā Monreālas koronvīrusa slimnieku aprūpes centrā. Kā izteicās pats spēlētājs, viņš labāk riskēs ar veselību savu pacientu labā. Šo izvēli par labu medicīnai arī nosaka tas, ka futbolistam ir nepieciešama prakse, lai iegūtu pilnvērtīgu ārsta diplomu.

196 cm garais un 146 kg smagais uzbrukuma līnijas labā sarga pozīcijā spēlējošais Duvernē-Tardifs savas karjeras laikā ir spēlējis tikai Kanzassitijas "Chiefs" komandā, kuru pārstāv jau no 2014. gada. Viens no nedaudzajiem (19) kanādiešiem, kas spēlē NFL, Duvernē-Tardifs bija arī viens no "Chiefs" pamatsastāva spēlētājiem, 2019. gada sezonā, kad vienība izcīnīja "Super Bowl".

Interesanti, ka citi Kanzassitijas "Chiefs" sociālajos tīklos ir pauduši atbalstu savam uzbrukuma līnijas spēlētājam.

Atgādināsim, ka NFL spēlētājiem ir nedēļa laika, lai tiktu skaidrībā par savu spēlēšanu vai nespēlēšanu 2020. gada sezonā. Tie, kuri izvēlēsies sezonu izlaist, nesaņems pilno algu, taču saņems kompensācijas no 150 līdz 350 tūkstošiem ASVdolāru.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/