Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Rejs Raiss mēģinās atgriezties NFL

Juris Miņins
Juris Miņins

Rejs Raiss mēģinās atgriezties NFL
Rejs Raiss
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) diskvalifikāciju izcietušais Rejs Raiss, kā tiek ziņots, pašlaik aktīvi meklē komandu, kurā varētu sākt 2015. gada sezonu, pats piedāvājot savus pakalpojumus. Pagaidām meklējumi, pat neskatoties uz futbola sabiedrībā zināmu cilvēku palīdzību, nav vainagojušies ar panākumiem.

Rejs Raiss, lai arī kopumā bija ļoti labs futbolists, vislielāko sabiedrības uzmanību izpelnījās pirms vairāk nekā gada, kad kļuva zināms, ka viņš ir fiziski ietekmējis savu draudzeni (tagad - sievu). Lai arī viņš saņēma četru maču diskvalifikāciju, vēlāk, kad atklājās tas, ka līgas vadība bija zinājusi, bet slēpusi nodarījuma patiesos apmērus, diskvalifikāciju pagarināja uz sezonu. Tiesa, spēlētājs tiesas ceļā panāca, ka šis solis tika atzīts par nelikumīgu, taču atgriezties NFL tas viņam nepalīdzēja.

Uz šo brīdi pussargs Rejs Raiss ir brīvais aģents un viņš meklē komandu, kurā varētu spēlēt. Interesanti, ka ar viņa darbā iekārtošanas jautājumu nodarbojas ne tikai spēlētāja aģents, bet arī bijušais Rutdžeras koledžas galvenais treneris Gregs Šiano, pie kura Raiss spēlēja studenta gados. Šiano, kā tiek ziņots, ir sazinājies ar vairākām komandām, piedāvājot viņām Raisa pakalpojumus. Pagaidām gan tas nav vainagojies ar panākumiem.

Lai arī pēc iepriekšminētā skandāla, futbolists tika atlaists no Baltimoras "Ravens" komandas, kā arī visi lielākie reklāmas līgumi tika lauzti, Raisa pārstāvji uzsver, ka pašlaik nauda nav galvenais un viņš būtu gatavs spēlēt arī par minimālo līgumu.

NFL vēsturē ir bijis ne viens vien gadījums, kad pēc skaļiem skandāliem un tam sekojošām diskvalifikācijām, spēlētāji atgriežas laukumā, piemēram, Adrians Pītersons, Gregs Hārdijs un nu jau par klasiku kļuvušais Maikla Vika gadījums. Tiesa, šeit ir jāņem vērā, ka Raiss tika diskvalificēts visai dīvainos apstākļus, bet NFL mēģināja slēpt nodarījuma patiesos apmērus, par ko arī vēlāk paši saņēma sodu (tiesa atcēla sportistam piemēroto gada diskvalifikāciju), tāpat pašlaik ASV noris ļoti aktīva cīņa pret sportistu vardarbību ārpus laukuma. Tieši šie apstākļi arī dara potenciālos darba devējus bažīgus.

Kā arī...

- Tampabejas "Buccaneers" spēlētājs Sīdžejs Vilsons paziņoja, ka paņem īslaicīgu pauzi no profesionālā sporta, jo viņam ir jāatlabst pēc šī mēneša sākumā gūtā rokas savainojuma. Atgādināsim, ka Vilsons, neuzmanīgi rīkojoties ar pirotehniku, zaudēja divus pirkstus. Tiesa, viņš nebija vienīgais NFL spēlētājs, kuru šajā starpsezonā piemeklēja šāda nelaime, jo tieši šī paša iemesla dēļ pirkstu zaudēja arī Ņujorkas "Giants" spēlētājs Žans Pjērs-Pols.
- NFL ir aizliegusi Juniora Sjū ģimenes locekļiem uzstāties "Hall of Fame" uzņemšanas pasākumā. Juniors Sjū, kurš savu dzīvi beidza ar pašnāvību, šogad tiek uzņemts NFL Slavas zālē, taču viņa ģimenes locekļi nedrīkstēs kāpt uz skatuves ar runu, jo NFL noteikumi to neļauj. Tā vietā tiks parādīts video par Sjū karjeru. Lieki piebilst, ka gan spēlētāja sieva, gan meita par šādu lēmumu ir pārsteigtas.
- Ņūorleānas "Saints" ir atlaidusi lainbekeri Džunioru Galetu. Lai arī viņš ir ļoti spējīgs un talantīgs futbolists, atlēta problēmas ārpus laukuma (kuras vēl izskatīs NFL un, iespējams, piespriedīs diskvalifikāciju) neļāva Luiziānas štata komandai turpināt darba attiecības. Pats Galets jau pasteidzies paziņot, ka viņa atlaišana ir lielākā kļūda, ko "Saints" jebkad ir pieļāvuši.
- Maiami "Dolphins" ir atbrīvojušies no 2009. gada drafta pirmās kārtas spēlētāja Džoša Frīmena. Atgādināsim, ka savu karjeru viņš sāka Tampabejā, taču nespēja tur atrast savu spēli un sāka bojāt komandas mikroklimatu, tāpēc tika atlaists. Maiami saspēles vadītājs ieradās aprīlī, taču līdz jaunās sezonas sākumam viņam būs jāmeklē cita komanda.

Izmnatotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports
NFL.com - Official Site of the National...

     [+] [-]

, 2015-07-25 13:14, pirms 9 gadiem
Vinjsh jau vairs bija nekaads pirms iekaustija savu sievu!

     [+] [-]

, 2015-07-25 13:36, pirms 9 gadiem
R800 rakstīja: Vinjsh jau vairs bija nekaads pirms iekaustija savu sievu!
13. gada sezona, protams, viņam nebija OK, īstenībā tā bija sliktākā karjerā, taču ne jau par pēdējo sezonu runa.

     [+] [-]

, 2015-07-25 14:18, pirms 9 gadiem
Nesapratu. Par kura sezona iet runa?

     [+] [-]

, 2015-07-26 11:38, pirms 9 gadiem
Kaadai komandai vinjsh ir jaanjem jo 2012 gadaa kaut ko vel vareeja izdariit?RB shajaas dienaas jau ''dime a dozen''......